Hur ändrar jag teckenstorlek i Google Chrome?

Även om teckenstorleken i Google Chrome tilltalar den allmänna publiken, kan den här teckenstorleken störa dig på grund av din speciella situation. Om du ofta har problem med att följa webbplatser i Google Chrome på grund av text som är för stor eller för liten, har vi förklarat hur du ändrar teckenstorleken för Google Chrome. På Windows, Mac, Linux och Chromebooks är det ganska enkelt att ändra standardteckensnitt och teckenstorlek. Här är stegen…

Alternativ lösning för teckenstorlek i Google Chrome: Zoom

Innan du ställer in standardteckenstorleken är det värt att nämna Chromes zoomfunktion, som gör att du snabbt kan ändra storleken på både bilder och text med meny- och kortkommandon. Till skillnad från zoomläget kommer en förändring av teckensnittsstorleken i Chrome inte att ändra storleken på bilder på webbplatser, det kommer bara att göra boten för texten mindre.

Ändra standard teckenstorlek i Chrome

Om du vill ändra standardteckensnittsstorleken i Google Chrome kommer första stopp att vara “Inställningar”. Öppna först Chrome. I det övre högra hörnet av ett fönster, klicka på ikonen med tre punkter och gå till “Inställningar”.

I Inställningar, klicka på alternativet “Utseende” i sidofältet eller scrolla ned tills avsnittet “Utseende” på sidan Inställningar kommer upp. Gå sedan till alternativet som heter “Teckenstorlek”. Klicka på rullgardinsmenyn “Teckenstorlek”. menyn och du kommer att se fem alternativ. Dessa alternativ inkluderar “Mycket liten”, “Small”, “Medium”, “Large” och “Extra large.” “Medium” är standardstorleken du använder. Om du vill att typsnittet ska vara större än tidigare kan du välja stora eller extra stora alternativ. Tvärtom, om du vill att webbplatstexten ska vara mindre, välj “Liten” eller “Mycket liten”.

Hur ändrar jag teckenstorlek i Google Chrome?

Efter denna process kan du avsluta inställningarna. Denna ändring kommer att gälla för alla webbplatser du besöker. Om du ändrar dig om vilken teckenstorlek som är idealisk för dig, kan du fortfarande enkelt ändra den genom att besöka Inställningar. Efter ändringen av teckenstorleken i Google Chrome finns det justeringar härnäst.

Detaljjustering i teckenstorlek

Om du inte är nöjd med de fem grundläggande alternativen till Google Chromes teckenstorleksalternativ och du letar efter mer detaljerad kontroll, gå till Inställningar > Utseende i Chrome och klicka på “Anpassa teckensnitt”.

På skärmen Anpassa teckensnitt kan du välja ett teckensnitt baserat på punktstorlek med hjälp av skjutreglaget. Standardstorleken är 16, men storleksintervallet varierar från 9 till 72 i Chrome. När du flyttar lyftaren kan du testa storleken på skärmen där.

Du kan också välja en minsta teckenstorlek så att webbplatser inte visar teckensnitt som är för små för dig att läsa.

Om du vill kan du också ändra de faktiska teckensnitten du använder på samma inställningssida.

I inställningsmenyn kan du upptäcka de mest idealiska alternativen för dig. Så enkelt är det att hantera teckenstorlek i Google Chrome.

Relaterade artiklar

Back to top button