Huawei Watch GT recension: smartwatchen du inte förväntar dig

Huawei Watch GT recension

Det var från april 2017 att Huawei inte hade förnyat sin serie av smart klocka Den här nya Huawei Watch GT sedan tar han en lite annan väg och går in i den linjen med handprodukter från företaget med ett eget operativsystem. Låt oss ta reda på vad detta kan erbjuda sportur mer än tävlingen.

LÄS OCH: Bästa smartklockor

Förpackning

Inuti paketet hittar du den magnetiska laddningsbasen (lyckligtvis med USB-C-port), laddningskabeln och klockan. En strömförsörjning tillhandahålls inte och du måste därför ansluta den till en som du har.

Konstruktion och passform

Huawei Watch GT, som de flesta smartklockor på marknaden tyvärr har en typiskt maskulin design. Det här är inte dåligt i sig, men de mycket aggressiva och sportklockformerna kommer inte att underlätta försäljningen bland den kvinnliga allmänheten. Stängt denna parentes, det råder dock ingen tvekan om att Watch GT är en vacker klocka och tack vare en anmärkningsvärd subtilitet, bara 10,6 mm, låt det vara en av klockorna smart mest bekväma någonsin. Silikonremmen är också lika bekväm, den lossnar aldrig och stör inte när du bär den. Dessutom är det också väldigt lätt, bara 46 gram (utan rem). Den är gjord av metall med en keramisk frontring. På höger sida hittar vi då två fysiska knappar. Klockan är då vattentålig upp till 5 atmosfärer, vilket gör den också lämplig för simning.

Watch GT Active-versionen har också ett nytt, mer andningsbart plastband som är utformat för sportaktiviteter.

Hårdvara

Huawei Watch GT har extremt enkel hårdvara, men inte mindre intressant, särskilt ur sportens synvinkel. Vi har 128 MB internt minne och 16 MB RAM-minne. Två delar helt och hållet för sin egen skull och bara användbara för att beskriva hur den här produkten helt ligger utanför klassikern. Den har uppenbarligen en Bluetooth-anslutning för anslutning till smarttelefonen. Det finns ingen brist på barometer, accelerator och gyroskop för att mäta rörelse och förskjutning med maximal precision. Till detta kommer den exakta pulssensorn på botten. Slutligen, GPStill och med assisterad av GLONASS och Galileo.

Visa

Huaweis smartwatch har en 1,39 ″ skärm i teknik AMOLED och upplösning 454 × 454 pixlar. Det är utan tvekan en utmärkt skärm, ljus och perfekt synlig även under solen. Upplösningen är också högre än genomsnittet och glaset rymmer inte så mycket fingeravtryck, vilket också hjälper till att säkerställa mycket god synlighet. Den enda bristen är frånvaron av ett alltid på-läge som alltid visar tiden. Lyckligtvis är det mycket exakt att slå på skärmen igen med handleden.

programvara

Huawei Watch GT ser ett patenterat operativsystem tillverkat av Huawei förinstallerat inuti enheten. Nackdelarna med detta val är frånvaron av applikationer eller ratt att installera, men fördelen kommer vi att alla snart talar om autonomi. Men låt oss gå i ordning: uppenbarligen är huvudskärmen den kvadrant du väljer. När du rullar i sidled får du en sammanfattning i realtid av hjärtslag (inspelad hela dagen), vädret och sammanfattningen av fysisk aktivitet under dagen. Kvadranten är bara 12 men de är alla mycket vackra och framför allt fulla av information. De är uppdelade mellan de mer klassiska med händer till de digitala som istället huvudsakligen visar information om kondition. genom att trycka på den fysiska knappen kommer du till listan över applikationer, där vi hittar början på träningspass, träningsöversikt, träningsöversikt och daglig aktivitet. Bland andra funktioner hittar vi också sömnspårning, barometer, kompass, stoppur, timer och väckarklocka. Slutligen finner vi bland tillbehörsfunktionerna att hitta telefonen genom att få den att ringa och meddelanden om inaktivitet. På träningsfunktionernas godhet hittar du några fler ord i videon men det är utan tvekan en produkt som tillfredsställer de flesta användare, vilket garanterar stöd för ett stort antal sporter och erbjuder mycket information även under fysisk aktivitet (även med skärmen som stängs av när du inte använder den). Detekteringen av positionen och höjdskillnaden är mycket exakt, liksom detekteringen av hjärtslag verkar också vara korrekt.

Också bra sömnspårning som startar automatiskt men inte alltid verkar upptäcka hur upprörd sömn är. Inaktivitetsmeddelandet verkar inte heller perfekt, med rapporter även när vi redan har stått upp i några minuter. Bortsett från meddelanden. Du kommer att få samtalsaviseringar men du kan bara lägga på (så svarar inte eller stänger av telefonen) och meddelanden om meddelanden. I det här fallet kan du välja från applikationen på smarttelefonen vilka applikationer som ska få dessa meddelanden genom att välja bland alla tillgängliga på smarttelefonen. De aviseringar anländer i realtid och är tydligt läsbara, även om det inte är möjligt att interagera med dem på något sätt och är differentierade med ikonen för applikationen som genererade dem (en avisering från Facebook kommer att vara identisk med den för Gmail och du kommer därför alltid måste läsa texten).

Även programvaran för Android (minst 4,4) e iOS (minst 9) är bra och visar i detalj alla träningsdata som samlats in. Alla fokuserar exakt på kondition, visar information om de steg som har tagits, höjdskillnaderna som uppnåtts, sömnen du har sovit och dina träningspass. Ur en “smart” synvinkel finns det lite du kan göra och till och med inställningarna från smartwatchen erbjuder väldigt lite. Allt är fortfarande flytande trots hårdvaran och att tro att allt hanteras med 16 MB RAM 2019 får dig att le.

Autonomi

Autonomin för detta Huawei Watch GT Det är förvånande. Det talas om två (riktiga) veckors autonomi på en enda laddning, vilket håller den aktiv även på natten för att spåra sömnen. Med GPS aktiv upptäcker vår mätning cirka 7% av förlusten av autonomi varje timme, ett utmärkt resultat. Dessutom går det snabbt att ladda med den medföljande basen, det tar mindre än 2 timmar att ladda från 0 till 100%.

Pris

Huawei Watch säljs på 199 € i Italien, ett pris som inte är ett fynd, men i linje med priset på enheterna för denna marknad. Du kan dock redan hitta det på Amazon något rabatterat och för detta rekommenderar vi att du håller ett öga på rutan nedan som kommer att uppdateras i realtid.

Foto

GT Aktivt foto

Relaterade artiklar

Back to top button