Huawei P9 Plus recension: företagets spjutspets

Huawei P9 Plus recension

Varianten phablet av förra årets förstklassiga Huawei anlände aldrig officiellt till vårt land. Lyckligtvis hände inte samma öde med Plus-versionen av Huawei P9, som är en viktig del av Huaweis kampanjkampanj för 2016.

LÄS OCH: Allt om Huawei P10

Förpackning

Huawei P9 Plus-paketet innehåller en 9V / 2A strömförsörjning för snabb laddning, en USB-till-USB Type-C-kabel och ett par bra stereohörlurar.

Konstruktion och ergonomi

Huawei P9 Plus - 12

P9 Plus vid första anblicken kunde lätt förväxlas för en “klassisk” P9, om det inte var för sin storlek. Men skillnaderna slutar inte där: den metalliska ytan på P9 Plus är nu samtidigt borstat och polerat, liksom smidig att ta på. En riktigt mycket värdefull effekt och det gör den till en av de produkter som är den bästa finishen på året.

Sedan har vi strömbrytaren utsmyckad med en röd reflektion och totalt sett en design som redan har blivit ikonisk för Huawei och mycket trevlig. Trots de viktiga dimensionerna visar sig P9 Plus vara en utmärkt phablet, med en övergripande ergonomi över genomsnittet. Knapparna trycks också bra med en hand.

Hårdvara

Huawei P9 Plus - 7

Även om processorn är densamma som icke-Plus-versionen, är processorn Kirin 955 oktakärna 2,5 GHz har nu stöd av 4 GB RAM. Förutom denna ökning av RAM har vi också en fördubbling av det interna minnet, som når 64 GB, som kan utökas via microSD. Äntligen en topp i sortimentet som överger 32 GB-snittet.

Anslutningar är också bra: P9 Plus kan skryta med en LTE-anslutning på upp till 300 Mbps, Wi-Fi FÖRE KRISTUS dual-band, Bluetooth 4.2 och även GPS + GLONASS. Presentera NFC och den (lilla) meddelandedioden medan FM-radion saknas. Jämfört med P9 har vi istället närvaron av den infraröda porten. Högtalaren är placerad längst ner på smarttelefonen och har en mer än tillfredsställande volym och kvalitet. Öronkapseln fungerar sedan som en tweeter vertikalt och som en andra (svagare) högtalare horisontellt. Fingeravtrycksläsaren placerad på baksidan av smarttelefonen är mycket exakt och snabb.

KORT: Huawei P9 Plus

Kamera

2016-05-23 08.26.12

Också Huawei P9 Plus, precis som den tidigare granskade versionen, har två huvudkameror tillgängliga: båda från 12 megapixlar med ƒ / 2,2 bländare. Dessa kameror har konstruerats i samarbete med Leica och gör att du kan ta högkvalitativa bilder. En av de två sensorerna har inget färgfilter: resultatet är väldigt skarpa och väldefinierade svartvita foton. Du kommer ofta att skjuta i det här läget, men vi skulle ljuga om vi sa att det kommer att störa hur du tar smartphonefoton.

Den nya kameraprogrammet från Huawei är mycket bra, särskilt rikt på funktioner, som ett bekvämt manuellt läge (även i videor i Full HD-upplösning @ 60 fps) och möjligheten att möjliggöra ett funktionellt oskärpa-läge. Fokus är inte blixtsnabbt men det är fortfarande exakt. Sammantaget är skotten väldigt bra och jämfört med de andra topparna lider det bara bara i svagt ljus.

Den främre kameran är också bra, som förblir 8 megapixlar men nu har en ƒ / 1,9 bländare.

PROV: Foto – Video

Visa

Huawei P9 Plus - 10

Den 5,5-tums skärmen bibehåller upplösningen på Full HD (1920 x 1080 pixlar), men tekniken som den görs med ändras. Nu är det en SuperAMOLED med extremt ljusa färger och utmärkt ljusstyrka, som också anpassar sig snabbt och snabbt till olika ljusförhållanden. Från inställningarna är det sedan möjligt att ändra färg och färg på skärmen. Skärmen är av kvalitet men vi skulle ljuga om vi sa att vi tyckte att den var lite blå (speciellt genom att luta den något), en vanlig defekt hos många skärmar utrustade med denna teknik.

Displayen stöder sedan tryck på touch möjliggör några intressanta men absolut inte revolutionerande funktioner. För det måste vi vänta på fullt stöd från Android-operativsystemet.

programvara

2016-05-23 08.25.15 2016-05-23 08.25.59

Huawei implementerar sitt gränssnitt i denna P9 Plus EUI 4.1 baserat på Android 6.0 Marshmallow. Det finns inga riktiga nyheter från det förflutna annat än (uppenbarligen) stöd från tryck på touch för att zooma in foton, systemfältets genvägar och genvägar på Huawei-appar. Bland de andra metoder som företaget tillhandahåller för oss har vi enhandsanvändning och också möjligheten att öppna två ansökningar samtidigt. Det finns fullt stöd för teman och möjligheten att ändra hemnätet till en storlek på 5 × 5.

Bland de olika Huawei-apparna har vi den som är relaterad till säkerhet och behörigheter (meddelanden, nätverk och appbehörigheter), musikappen och den för videor. Webbläsaren (som ger bra prestanda) är Chrome istället.

Autonomi

3400 mAh-batteriet erbjuder en verkligt anmärkningsvärd autonomi och det gör att du alltid kommer fram till slutet av dagen med intensiv användning och till och med når en och en halv dag (och mer) med genomsnittlig användning. Presentera en mängd alternativ för att bättre hantera energiförbrukningen.

Pris

Huawei P9 Plus säljs i Italien till 749 € till ett mycket viktigt pris och som sätter det i linje med direkta konkurrenter (som Samsung och HTC). Definitivt ett pris i linje, men särskilt viktigt för ett företag som Huawei.

Inköp

Huawei P9 Plus finns på ePRICE för 748 €.

Jämförelser och specialerbjudanden

Alla jämförelser och specialerbjudanden på Huawei P9 Plus:

Riktmärke

Foto

Relaterade artiklar

Back to top button