Huawei P9 och P9 Plus börjar ganska bra, med 2,6 miljoner sålda enheter på en och en halv månad

Note: We hope you enjoy reading this article: Huawei P9 och P9 Plus börjar ganska bra, med 2,6 miljoner sålda enheter på en och en halv månad

Den enorma efterfrågan på Huawei P9 och P9 Plus har lett till betydande tillväxt

Milano, 16 juni 2016 Huawei Consumer Business Group meddelade idag att deras flaggskeppssmarttelefoner, P9 och P9 Plus, har uppnått oöverträffade försäljningsnivåer sedan lanseringen den 6 april i London. Världsomspännande köp av P9 och P9 Plus var över 2,6 miljoner under de första sex veckorna av lanseringen, med exceptionell försäljning i Kina och Europa. Den världsomspännande försäljningen av P9 blev omedelbart en enormt populär produkt och var 130 % högre än för P8. Dessa extraordinära resultat ökade Huaweis marknadsandel med 8,5 procent ^ och stärkte företagets position bland de tre bästa på smartphonemarknaden.

Under första kvartalet 2016 sålde Huawei 28,3 miljoner enheter över hela världen, en ökning med 64 procent jämfört med föregående år. Huawei har också uppnått anmärkningsvärda resultat på lokala marknader:

  • Stark försäljning av P9: Huawei P9 åtnjuter enorm popularitet globalt och når ett betydande antal förbeställningar och försäljningar. I Kina kom mer än 5 miljoner förbeställningar bara under den första veckan efter den globala lanseringen i London.
  • Försäljning P9 kontra P8: Försäljningen av P9 är 130 procent högre än för P8 på världsmarknader utanför Kina. I Frankrike är försäljningen av P9 1 000 procent högre än P8:an. Försäljningen av P9 är också 400 procent högre än för P8 i Finland och Polen och 300 procent i Storbritannien.
  • En växande popularitet på världsmarknaderna: Efter den världsomspännande lanseringen av P9 i London fortsatte dess popularitet att växa tack vare ett brett utbud av reklamaktiviteter. I Italien var Huawei P9 och P9 Plus sponsorer av den senaste upplagan av The Voice, vilket fick stor uppmärksamhet i media. I Hong Kong samarbetade Huawei med den kända fotografen Water Poon och kändisen Simon Yam för att skapa ett galleri med bilder tagna med P9 i en utomhusbussdepå belägen på en populär plats, vilket maximerade möjligheten att nå flera publik. I Tyskland har P9 fått många utmärkelser, inklusive “Technology Award” från Hardware Luxx och “Recommendation Award” från Allround-PC.

“Huawei fokuserar på att skapa enheter på nästa nivå som visar vårt engagemang för felfri design och teknisk innovation”, säger Richard Yu, VD för Huawei Consumer Business Group. “Dessa exklusiva enheter lockar fler entusiaster än någonsin, som vill uppleva den senaste och mest innovativa smartphonetekniken. När kunder runt om i världen ställer upp för att vara de första att köpa Huaweis flaggskeppsprodukter, vilket var fallet med P9 och P9 Plus, är det tydligt att våra enheters attraktionskraft är universell.”

Huawei har samarbetat med Leica Camera AG för att skapa dubbelkameran, en utmärkande egenskap hos P9 och P9 Plus, som ger liv åt estetiskt överraskande enheter som erbjuder bilder med otroligt realistiska färger. Den dubbla kameran tar smartphonefotografering till nästa nivå, vilket gör att användare av dessa enheter kan ta både livfulla färgbilder och imponerande svartvita bilder.

Relaterade artiklar

Back to top button