Huawei P20 Pro: vår förhandsvisning av trekameratelefonen med hack (foton och videor)

Note: We hope you enjoy reading this article: Huawei P20 Pro: vår förhandsvisning av trekameratelefonen med hack (foton och videor)

Du kommer att ha hört talas om alla färgerna på Huawei P20 Pro under månaderna fram till lanseringen. Efter att ha provat live, om än under en kort tid, är vi därför redo att skingra några myter och börja bättre förstå vem vi egentligen har att göra med.

Låt oss börja med designen, förvisso en tydlig förändring jämfört med förra årets P10:or. Där finns det ökända hack, även om dess dimensioner är relativt små, och framför allt finns det möjlighet att dölja det. Faktum är att i inställningarna hittar vi ett alternativ för att få det att försvinna “hacket (så det översattes till italienska), vilket i huvudsak färgar actionfältet svart, praktiskt taget gör det att försvinna skåran. Detta är också möjligt eftersom bildförhållandet på skärmen är i 19:9 (1 080 x 2 240 pixlar), så även genom att eliminera notch-linjen kan resten av innehållet enkelt visas i 18:9. Med korta ord det är inte ett invasivt hack som på iPhone Xdär vi ofta såg det överlappa med resten av innehållet, särskilt i helskärmsappar.

Smarttelefonen ser överlag väldigt elegant ut, med glas fram/bak och metallskal. Glas som faktiskt rymde mycket av fingeravtryck i modellen vi testade, som i alla fall inte var ett slutprov. Å andra sidan uppskattade vi verkligen de vackra reflektioner som testfärgen kunde ge oss.

Det verkliga försäljningsargumentet för Huawei P20 Pro är dock den bakre kameran. Ja, de tre kamerorna. Det är tre sensorer, som återger duon RGB + monokrom redan sett i det förflutna, lägger också till en teleobjektiv 8 megapixel kamera, kapabel till 3x optisk zoom. Genom att kombinera data från den senare med data från de andra två sensorerna kommer vi fram till en 5x hybridzoomvilket ändå borde säkerställa kvaliteten förlustfri-liknande.

[sentence_sx]Huawei P20 Pro vill återuppfinna smartphonefotografering och löftena är många[/sentence_sx]

Bredvid de tre kamerorna finns även en sensor för färgtemperaturvilket hjälper till med den korrekta vitbalansen i scenerna, förutom det oundvikliga laser autofokus.

Andra intressanta uppgifter är pixelstorlekfrån ben 2 μmett rekord på smartphones, vilket gör att du kan fånga mer ljus tack vare en teknik som Huawei kallar Light Fusionoch känslighet ISO på 102 400 (tillgänglig först efter en uppdatering, för nu är de 51 200), ytterligare ett rekord som bara Sony ville likna med (även om det inte har nått det ännu). Optisk stabilisering finns också (OIS), men bara på teleobjektivet.

Smarttelefonen snäpper till maximalt a 40 megapixlar, men vi är inte säkra på om huvudsensorn (RGB-en) verkligen har denna effektiva upplösning. I vilket fall som helst kommer vi säkert att prata om denna aspekt inom kort för att klargöra det helt.

EDIT: DxOMark förklarar det så här:

Sensorn använder en Quad Bayer-struktur med ett totalt antal pixlar på 40 MP. Den matar ut data lagrad i 2 × 2 pixelenheter, vilket resulterar i 10 MP bildutdata.

Sensorn använder en Quad Bayer-struktur med ett totalt antal pixlar på 40 MP. Resultatet erhålls genom att kombinera 2×2 enheter av pixlar, så den resulterande bilden är 10 megapixlar.

Det verkliga pluset representeras dock avartificiell intelligens, vilket särskilt hjälper till vid fotografering i automatiskt läge. Först och främst har vi AI bildstabilisering, eller vad som borde vara en särskilt optimerad elektronisk stabilisering. I detta avseende har vi också läget frihandsstativ, vilket säkerställer stadiga bilder även vid långvariga poser utan stativ. De 4D prediktiv autofokussom försöker förutsäga var fokus kommer att gå baserat på ett objekts rörelse, för att påskynda autofokus på framtida bildrutor.

Men AI:n står också till tjänst för punkt och skjut. Till exempel, om du ramar in en person, porträttläge kommer att aktiveras i automatiskmedan du tar ett panorama, en nivå överlagrat, om AI:n upptäcker att smarttelefonen är för lutad. Det finns dock spår av AI även i operativsystemet, till exempel i smart gallerisom automatiskt kategoriserar de bilder som finns, och framför allt gör allt lokaltinte som Google Photos, som är beroende av molnet.

Slutligen påpekar vi också superslow motion till 960 fps @ 720p. Samma upplösning och bildhastighet som Samsung S9, men kvaliteten ska ännu inte verifieras. Du kan dock hitta ett lovande exempel i videon nedan. Och så finns det ocksåultra ögonblicksbild, det vill säga genom att dubbelklicka på volym ned-knappen kan Huawei P20 Pro ta ett foto på bara 0,3 sekunder, för att inte missa det dyrbara ögonblicket. Det sista omnämnandet går dock till den främre kameran, en 24 megapixel f/2.0som vi dock inte hunnit testa med erforderligt lugn för att uttala något omdöme.

Kort sagt, Huawei har (om) tänkt ordentligt på smartphonefotografering, och det är ingen slump att en av dess slogans i detta avseende är “fotografiets renässans”. Lokalerna finns där, men som alltid kommer det riktiga testet först i recensionen, då vi kommer att ha möjlighet att lugnt testa Huawei P20 Pro i flera scenarier, med den definitiva modellen.

För närvarande njut av vår förhandstittoch sedan får vi se under de kommande dagarna om löftena har hållits.

Relaterade artiklar

Back to top button