Huawei P20 Pro: så här fungerar den tredubbla 40 megapixelkameran (video)

Note: We hope you enjoy reading this article: Huawei P20 Pro: så här fungerar den tredubbla 40 megapixelkameran (video)

En av de mest intressanta funktionerna i den nya toppmodellen Huawei P20 Pro är dess trippelkamera, med 3x optisk zoom och huvudsensor av ben 40 megapixlar. En enorm mängd information om den här kameran hälldes ut i publiken under konferensen, men vad kan den egentligen göra?

Vi kommer inte att gå in på detaljerna för den fotografiska kvaliteten på denna smartphone, det finns fortfarande många situationer där vi vill betona det, men vi ville ändå förstå mer i detalj hur de tre sensorerna fungerar tillsammans och för att få vilka resultat. Huvudkameran är en 40-megapixel RGB ƒ / 1,8, en sekundär svart/vit 20 megapixel ƒ / 1,6 och en telefoto ƒ / 2,4 med 3x zoomfunktion vid 8 megapixel upplösning. Allt detta stöds av en ny autofokuslaser som når 2,4 meter och färgspektrumsensorn.

Men under vilka förhållanden mer skjuta en 40 megapixlar? I automatiskt läge och i manuellt läge. Sedan finns det speciella lägen, som nattfotografering eller porträttläge, som kräver interpolation av 4 pixlar i 1 och som sänker upplösningen till 10 megapixlar.

Detta kommer sedan att ske automatiskt om det artificiella intelligenssystemet bestämmer sig för att aktivera ett av dessa lägen automatiskt.

Men när kommer 8 megapixelsensorn in i bilden? Självklart när vi zoomar upp till 3x. Detta är dock inte möjligt i 40 megapixelläge, eftersom denna sensor inte ens kommer i närheten av denna upplösning. Du måste då manuellt gå ner till 10 megapixlar från inställningarna för att möjliggöra möjligheten att göra 3x optisk zoom, eller till och med upp till 5x tack vare användningen av 40 megapixelsensorn för att extrapolera mer information. Synd att det inte går att göra någon typ av zoom (inte ens digital) när man fotograferar på 40 megapixel och att mjukvaran inte automatiskt går över till 10 megapixel vid ett zoomförsök.

Vi pratade då också om slowmotion på 960 fps och den anmärkningsvärda elektroniska stabiliseringen som smarttelefonen är utrustad med (vi återkommer dock till videorna i recensionen).

Överraska frihandsnattlägetvilket gör att du kan fånga bilden i 4 sekunder (och ännu mer i verkligheten) utan att du behöver ett stativ.

Vi återkommer då självklart till kameran och pratar om kvalitet och jämför den med konkurrenterna i hela recensionen, men under tiden passade vi på att reda ut de första tvivelna om kamera på P20 Pro.

Relaterade artiklar

Back to top button