Huawei P20 Pro recension: när siffror inte bara marknadsförs

Huawei P20 Pro recension

Huawei återvänder till marknaden med en smart förväntad smartphone: P20 Pro. Detta är företagets nya topp i sortimentet som skiljer sig från “standard” -varianten ännu mer i år. En trippel kamera, en AMOLED-skärm och mer.

LÄS OCH: Huawei Recensioner

Förpackning

Den vita lådan på Huawei P20 Pro innehåller en strömförsörjning inuti SuperCharge 5V / 4.5A (för riktigt snabb laddning), en USB / USB-C-kabel, några bra USB-C-hörlurar och en USB-C till 3,5 mm ljuduttagsadapter. Hörlurarna är inte de bästa någonsin, men exklusive in-ear (som inte alla gillar) har vi nöjt oss mycket.

Konstruktion och ergonomi

Huawei P20 Pro den är byggd på ett utmärkt sätt. Den blanka metallkroppen ger en utmärkt känsla av soliditet och dess krökning är den rätta blandningen mellan platt och böjd vilket gör den perfekt användbar i handen. Trots det platta glasets baksida är det inte en särskilt hal smartphone, åtminstone inte på grund av dess generösa dimensioner. Den väger 180 gram, en vikt inte bland de minsta men som fortfarande är tillräcklig för denna typ av enhet. Utmärkt att den är motståndskraftig mot vatten och damm enligt standarden IP67. Den mycket låga positioneringen av fingeravtrycksläsaren är överlag bra, eftersom den fortfarande är nära där nyckeln annars skulle ha varit Hem.

Hårdvara

Huawei P20 Pro förlitar sig på en redan väletablerad processor, den topp företagets riktmärke HiSilicon (ägs av Huawei), eller Kirin 970 oktakärna 2,4 GHz. Processorn levereras tillsammans med en Mali G72 MP12 GPU och 6 GB RAM. Riktmärkena rapporterar lägre värden än andra topp-processorer, men totalt sett är användarupplevelsen en riktig topp i intervallet. Låt oss komma ihåg hur denna CPU har en NPU dedikerad till artificiell intelligens. Internminnet är 128 GB men tyvärr finns det inte längre möjlighet att utöka minnet. Det finns fortfarande möjlighet att använda två SIM-kort samtidigt.

Bra anslutning: Wi-Fi FÖRE KRISTUS dubbelt band, utmärkt mottagning, LTE upp till 1200 Mbps, NFC, infraröd port och slutligen också USB-C typ 3.1-utgång som gör att du kan ansluta smarttelefonen via adaptern till en bildskärm eller TV för att användas i skrivbordet. Tyvärr finns det ingen FM-radio. Fingeravtrycksläsaren på framsidan är mycket exakt och låser upp smarttelefonen nästan direkt. Tyvärr saknas ljuduttaget för hörlurar. Slutligen är ljudet stereo tack vare öronkapseln. Det är inte det mest kraftfulla paret men det är fortfarande bra.

KORT: Huawei P20 Pro

Kamera

Specifikationsbladet för Huawei P20 Pro trippelkamera är utan tvekan imponerande. Huvudkamera från 40 megapixel ƒ / 1,8 färg, sekundär kamera i svartvitt från 20 megapixel ƒ / 1,6 och tredje 3x ƒ / 2,4 zoom-sensor från 8 megapixel optiskt stabiliserad. Dessa kameror fungerar tillsammans på olika sätt och vi försökte göra dessa interaktioner så tydliga som möjligt i vår Huawei P20 Pro-kamerainblick. Som det enda privilegiet för Nokia 808 och Nokia 1020), medan den andra fångar mer ljus och berikar skott med detaljer. 3x zoom är självförklarande, men just nu kan den inte användas förutom går ner i upplösning till 10 megapixlar.

I denna upplösning njuter dock bilderna av interpolering av fyra pixlar i en, vilket gör att de kan fånga mer ljus. Programvaran känner igen vissa scener automatiskt, till exempel landskap, konserter, djur, mat, blommor eller porträtt och ställer automatiskt in den lämpligaste inställningen. Du märker omedelbart bytet av läge direkt från förhandsvisningen. Landskapsläget (felaktigt kallat “grönsaker”) är lite överdrivet när det gäller att ladda gräsets färger, men stående läge (som använder den dubbla kameran för att klippa ut motivet), och framför allt “natt”, fungerar mycket bra. Det är den sista modaliteten som tillåter ta bilder i mörkret med lite ljusoch att lämna mer förvånad. Du skjuter i cirka 4 sekunder frihand, medan du ser bilden berikad med detaljer utan att bränna höjdpunkterna eller skaka. Ett slags fotografiskt mirakel utfört av artificiell intelligens.

Vi pratar därför om en kamera på toppen och att tack vare mycket arbete gjort av Huawei lyckas returnera det som lovades praktiskt taget alltid. De enda förhållandena under vilka vi tror att P20 Pro viker för andra konkurrenter är mellanljus, där nattläget fortfarande inte är användbart och de två huvudsensorerna fångar lite mindre detaljer än tävlingen. Visst här är det frånvaron av optisk stabilisering som gör skillnaden.

Tja videorna upp till upplösningen av 1080p vid 30 fps där vi har otroligt stabila bilder, nästan som på en gimbal, tack vare elektronisk stabilisering (eller stabilisering med artificiell intelligens som Huawei kallar det). Det går upp till 4K 30 fps, där videorna förblir skarpa och med stort fokus, men lite flimrande. Den nya laser autofokusen upp till 2,4 meter (mycket snabb) och färgspektrumsensorn gör sitt jobb mycket bra. Mycket bra inspelat ljud. I provet som du hittar på länken nedan kan du uppskatta ljudinspelningens godhet under en live i diskoteket.

Den främre kameran på 24 megapixlar har en mycket hög upplösning men en lite dämpad kvalitet. Sammantaget är det bra men bilderna verkar ofta lite tråkiga i färger.

EXEMPEL: Foto – Video (4K / FullHD – Slow Motion)

Visa

Huawei P20 Pro är utrustad med en 6,1-tums skärm med upplösning FullHD + 2240 x 1080 pixlar inom teknik AMOLED. Det är en utmärkt skärm med välbalanserade färger, en mer än tillräcklig upplösning (med tanke på att det inte finns något sätt att använda den för virtuell verklighet) och utmärkta betraktningsvinklar. Ljusstyrkan är då mycket hög och justeras väl automatiskt. Den automatiska toningen baserad på den omgivande miljön uppskattas mycket. Slutligen, låt oss prata om de hatade hack. Den är placerad överst, den är väldigt liten, men delar fortfarande skärmen i två delar. Eftersom skärmen är 19: 9 lyckas dock informationen fortfarande passa perfekt under den, utan problem med konstiga överlappningar eller problem (med undantag för Instagram Stories, som vanligt). Implementeringen är bra och det är också möjligt att “dölja” det via programvara genom att vända fältet svart. Det är helt enkelt upp till din estetiska smak att välja den bästa lösningen för dig.

programvara

Huawei uppdaterar sin P20 Pro till den senaste versionen av Android, den 8.1 Oreo, och så är dess EMUI till version 8.1. Det finns inga speciella nyheter och vi har fortfarande de olika användbara programvarorna från företaget som Huawei Health för fitness, telefonchefen och den infraröda fjärrkontrollen. De olika alternativen som att dela upp vissa appar eller använda enhandsläget finns fortfarande kvar. Teman finns sedan för att anpassa enhetens estetik. Och här går vi in ​​i den kanske känsligaste punkten i testet.

Huawei-mjukvaran har enligt vår mening varit minst uppdaterad till nuvarande estetiska standarder och teman verkar inte lösa saken. Vi vill inte säga att EMUI är dåligt, för det är inte alls, men i en tid då många företag har anpassat sina estetiska kanoner till något mer modernt (var och en på sitt sätt) verkar det som om Huawei är den som har begått. mindre. Lyckligtvis talar vi fortfarande bara om den estetiska aspekten och inte om funktionalitet, där EMUI erbjuder en utmärkt upplevelse även när det gäller hastighet och flyt.

Autonomi

Huawei P20 Pro-batteriet är ett 4000 mAh vilket håller en hektisk dag på jobbet mycket bra. Med stressanvändning kommer det alltid till slutet av dagen, fortfarande med viss återstående autonomi. Den snabba laddningen av Huawei med den medföljande strömförsörjningen är utmärkt, synd för frånvaron av trådlöst laddningsstöd.

Pris

Huawei P20 Pro marknadsförs i 899 €, ett topppris för 2018, även om det verkligen inte är ett särskilt konkurrenskraftigt pris.

Huawei P20 Pro-priser

Jämförelse

Jämförelselista mellan Huawei P20 Pro och andra smartphones:

Foto

Relaterade artiklar

Back to top button