Huawei-mobiler har också möjlighet att varna för exponering för Covid-19

Apple och Google tillkännagav ett nytt API för att spåra dem som drabbats av Covid-19 för några veckor sedan. Detta API kan användas av tredjepartsutvecklare, främst för att skapa hälsoapplikationer som gör det möjligt för oss att veta om vi har varit i kontakt med en positiv för coronavirus. Föreningen mellan Google och Apple gör detta API kompatibelt med ett stort antal enheter. I alla fall, nuvarande Huawei-telefoner, som inte har Google-appar eller tjänster, utelämnas. Det kinesiska företaget har hittat en lösning.

Huawei har skapat ett specifikt API för Huawei Mobile Services, så att terminaler som inkluderar dess tjänster, och inte de från Google, också kan använda sig av meddelandet för exponering för Covid-19. Den senaste uppdateringen av HMS innehåller redan detta API, kallat Contact Shield, som placeras på utvecklarens position så att de också kan göra sina appar kompatibla med App Gallery.

Även om Huawei inte har gett några detaljer, verkar det som om API: n fungerar på ett mycket liknande sätt som Apple och Google. Använd Bluetooth-anslutningen istället för platsen för att upptäcka om vi har varit nära positiva för Covid-19 under de senaste 14 dagarna. Naturligtvis allt anonymt. Huawei ser till att det är ett API-kompatibelt med Apple och Google, så det skulle inte vara nödvändigt att skapa en specifik app endast för företagets terminaler.

HMS Core-uppdatering med API Contact Shield – virtualiserad.

Därför, och om hälsovårdsmyndigheterna gör det av dessa anläggningar från Huawei, företagets terminaler som har Googles tjänster De kommer också att kunna få meddelanden om exponering för Covid19. I vissa länder finns det redan applikationer tillgängliga, men de är inte kompatibla med Huawei-telefoner eftersom Google API inte finns i terminalerna som har HMS.

Detta Huawei API innehåller också samma säkerhetsåtgärder som Google och Apple, med helt anonym information och datalagring i 14 dagar, enbart för ändamål relaterade till exponeringsvarningar. Användaren kan aktivera eller inaktivera detta alternativ från systeminställningarna. Förutom att ta bort appen när som helst och ta bort all information som appen har samlat in.

Huaweis API ocha är tillgänglig via en liten HMS-uppdatering. Dessa laddas vanligtvis ner och installeras automatiskt, även om du kan behöva acceptera installationen.

Via: XDA Developers.

Relaterade artiklar

Back to top button