Huawei Mate 8 recension: från test till foton till autonomi | AndroidWorld

Huawei Mate 8 recension

Mate 8, i rada upp av Huawei, det är en nyfiken produkt. Det står som efterträdare till Mate 7, men samtidigt kan det också betraktas som efterträdaren till Mate S som kom ut för bara några månader sedan, det beror på att det inte bara är större utan också kraftfullare. Låt oss ta reda på.

Förpackning

Huawei Mate 8 - 1

Den svarta förpackningen av Mate 8 den innehåller, förutom själva smarttelefonen, ett hårt skydd (som skyddar men förvärrar grepp), en USB-microUSB-kabel, ett par bra hörlurar halvvägs mellan de klassiska och in-ear-enheterna och en bra strömförsörjning på väggen med snabb laddning.

Konstruktion och ergonomi

Huawei Mate 8 - 10

Huawei blev på relativt kort tid omedelbart känd i mobiltelefonvärlden för sina produkter i metall av hög kvalitet, bland vilka vi nämner Mate 7, Mate S, P8 och Nexus 6P och nu också den nya Mate 8. En elegant produkt, välbyggd, färdig och särskilt väl monterad. I handen är det verkligen en viktig produkt på grund av dess storlek, men den kan fortfarande användas utan för många problem dagligen, så länge du använder båda händerna.

Nycklarna är placerade på höger sida och nås tillräckligt bra. Räfflingen under det främre glaset är också mycket trevligt.

Hårdvara

Huawei Mate 8 - 6

Mate 8 är utrustad med den nyaste och mest kraftfulla processorn i huset HiSilicon (kontrolleras av Huawei). Låt oss prata om Kirin 950 oktakärna 2,3 GHz med Mali T880MP4 GPU. Föreställningarna, också tack vare 3 GB RAM-minne, är utmärkta och når lätt de andra toppmoderna de senaste månaderna. Internminnet är 32 GB och det är möjligt att utöka det med en microSD. I det här fallet kommer dock den dubbla SIM-funktionen nödvändigtvis att avstå, eftersom huset är delat.

Anslutningar är av den senaste generationen: LTE med 300 Mbps, Wi-Fi FÖRE KRISTUS dubbelband, Bluetooth 4.2, NFC och GPS + GLONASS. Om barometerns användbarhet kan vara av sekundär betydelse är det verkligen inte fingeravtrycksläsarens baksida. Extremt exakt och snabb att släppa.

KORT: Huawei Mate 8

Kamera

Huvudkameran är från 16 megapixlar och är utrustad med optisk bildstabilisering. Resultaten är bra, men inte förvånande, som vi kanske kunde ha hoppats på från en enhet av denna kaliber. Så om denna Mate 8 misslyckas i jämförelsen med den andra toppen av intervallet i den fotografiska jämförelsen, kan vi dock inte avvisa kameran och dess programvara. Den senare är extremt rik på alternativ (som perfekt selfie eller PRO-läge) och de tagna bilderna är fortfarande mer än tillräckligt och med god detalj även i svagt ljus.

Den främre kameran är 8 megapixlar, medan videoklippen från huvudkameran är högst 1080p. Bristen på 4K kompenseras av förmågan att spela in mjuka Full HD-videor vid 60 år fps.

PROV: Foto – Video

Visa

Huawei Mate 8 - 2

Displayen på denna Huawei Mate 8 är bra 6 tumoch återkallar därmed vägen som var Mate 7. Det är uppenbarligen en mycket viktig skärm i dess storlek och absolut över genomsnittliga kvalitet. Tekniken som används är det IPS och upplösningen är 1920 x 1080 pixlar. Även om det inte är QHD och trots diagonalens storlek är upplösningen mycket bra, särskilt efter att ha ökat densiteten i innehållet, en operation som kan utföras via programvara.

Också bra ljusstyrka och betraktningsvinklar (även om det inte är perfekt svart). Å andra sidan är den automatiska ljusstyrkan långsam och tar flera sekunder att anpassa sig till det omgivande ljuset.

programvara

2016-01-25 09.19.30 2016-01-25 09.19.49

Mate 8 från Huawei har en fördel jämfört med tävlingen: att komma redan uppdaterad till versionen 6.0 Marshmallow av Android. Detta är verkligen en skiva som väldigt få kan skryta med hittills och det är den första som kommer ut med den här versionen på Huawei. Estetiskt är nyheterna inte många, men vi hittar en ny multitasking (inte perfekt men bättre än den tidigare) och fullständig hantering av behörigheter, som händer i Android 6.0. Utöver detta har vi möjlighet att ändra knappfältet, teman och möjlighet att rotera hemmet horisontellt.

Alternativen som kan aktiveras med knogarna är värdelösa, varifrån vi dock sparar kombinationen för att aktivera inspelningen av skärmen (det är också möjligt att göra det med de fysiska knapparna). Det dubbla fönstret och den klassiska appen för hantering av systemsäkerhet finns också. Huawei överger sedan sin webbläsare till förmån för Chrome (utmärkt val) och behåller istället sin bra svit för multimediainnehåll.

Autonomi

Batteriet från 4000 mAh det erbjuder en avgörande bra autonomi och att det med medelvärd användning också kan få dig att avsluta två hela dagars användning. Snabbladdningen som erbjuds med den medföljande batteriladdaren är mycket bra (och riktigt snabb).

Pris

Huawei Mate 8 marknadsförs i Italien för 599 €, 100 € mer än Mate 7 vid lanseringen och 50 € mindre än Mate S till sitt nuvarande pris (vilket är lanseringspriset). Priset ingår inte, men det är fortfarande i linje med typen av produkt.

Inköp

Huawei Mate 8 finns på ePRICE i alla sina färger.

Riktmärke

Foto

Relaterade artiklar

Back to top button