Huawei Mate 50 kommer inte att göras, 2021-flaggskeppet blir bara P50

Vi är inte särskilt nöjda med att läsa det senaste ryktet om Teme, enligt vilket det kommer inte finnas någon Huawei Mate 50. Insidern är obalanserad med ganska sensationella nyheter för sektorn, med tanke på den hype som toppen av Mate-sortimentet används för att höja. Teme gick inte för långt med att ge ytterligare specifikationer, men det räcker att göra 2 + 2 för att förstå att ett sådant val kan härröra från svårigheterna efterförbjuda USA.

Eftersom Huawei inte längre kan fungera med TSMC, tvingades kraftigt att minska produktionskedjan. Särskilt HiSilicon, den division som ansvarar för att tillverka kraftfulla chipsets Kirin som normalt skulle ha tillverkats av den taiwanesiska chiptillverkaren. Genom att bryta kedjan vet Huawei inte längre vem de ska lita på för leverans av chipsets: hittills är det enda alternativet MediaTek, men situationen blir mycket mer komplex när det gäller avancerade.

LÄS OCH:
Historien upprepar sig: Huawei anklagas för att ha spionerat mot Cisco

Huawei som Samsung: företaget kanske inte lanserar någon Mate 50

Så länge det handlar om att göra en blygsam produkt som en Huawei Y9a kan en chiptillverkare som MediaTek vara bra. Men att göra en SoC som uppfyller förväntningarna på en enhet som Huawei Mate 50 innebär helt andra svårigheter, också för att med Kirin 9000 har baren ökats ytterligare. Bland annat är lagren i denna SoC med dropparen, vilket framgår av den uppenbara bristen på användning på nästa Honor V40. Troligtvis föredrog Huawei att behålla de senaste tillgängliga lagren för produktion av Huawei P50-serien. Det är den enda toppen av utbudet av Huaweis 2021, igen enligt uttalanden från Teme.

Ett liknande öde men samtidigt annorlunda än Samsung. Även koreanska skulle överväga hypotesen att överge Galaxy Note-serien, om än av andra skäl än Huawei. För Samsung är orsaken den nu icke försumbara överlappningen mellan S- och Not-serien, med den enda verkliga skillnaden är S Pen och som ryktas vara tillgänglig på S21 och Z Fold 3.

Innan vi balanserar sanningen av denna information kan vi bara uttrycka en viss bitterhet om Mate 50 faktiskt inte kommer att göras. I flera år har Mate-serien representerat ett skydd från Android-sektorn, med smartphones med avancerad hårdvara och en viss originalitet av former. Det är också sant att skillnaderna mellan P och Mate, som för Samsung, är mindre och mindre markerade, i en sektor där phabletter nu är normen.

Follow️ Följ och stöd GizChina upp Google Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss till dina favoriter.

Relaterade artiklar

Back to top button