Huawei Mate 10 Pro vs Samsung Galaxy Note 8, vår jämförelse (foton och videor)

Note: We hope you enjoy reading this article: Huawei Mate 10 Pro vs Samsung Galaxy Note 8, vår jämförelse (foton och videor)

Huawei Mate 10 Pro och Samsung Galaxy Note 8 är utan tvekan två av de mest intressanta produkterna som släppts de senaste månaderna. De är toppen i sortimentet i slutet av 2017 för de två företagen och är mycket mer lika än tidigare. Detta var möjligt tack vare en mycket plötslig förbättring av Huaweis Mate-familj, medan Samsung trots allt har fortsatt att perfekta sin Note-familj, med stor nytta av erfarenheterna från Galaxy S-familjen.

De är två smartphones frånliknande hårdvara (båda med “hemgjorda” processorer), massor av råkraft, en display AMOLED i 18:9, metallprofil och glasbaksida (Samsung använder dock denna funktion för trådlös laddning). Båda har då ett system med dubbla kamera, men medan Huawei implementerar Leica-optik och använder en svartvit kamera för att fånga fler detaljer, har Samsung valt 2X zoomlinsrutten. Fortfarande talar om kameran, Huawei klarar sig väldigt bra vad gäller motljusfoton (även om det inte finns någon automatisk HDR på papper) och klarar sig även bra när det gäller färgbalans.

Note 8 klarar sig dock bättre på nattbilder och verkar generellt ha en snabbare och mer exakt autofokus. Där skillnaden är mer markant är i videorna, där Mate 10 Pro i rörelse är långsam att fokusera och inte returnerar bilder som definieras som de i Note 8.

Priset är sedan anpassat, med Mate 10 Pro som kommer ut inom kort kl 849 € och Note 8 som redan finns på marknaden och lanseras i 999 €. Nedan hittar du videojämförelsen, några bilder tagna av de två enheterna och videojämförelsen i 4K.

Relaterade artiklar

Back to top button