Huawei kommenterade uppsägningen av samarbetet med Google

Efter avslutat samarbete mellan Google och Huawei har den kinesiska tillverkaren officiellt kommenterat situationen.

Huawei P30 Pro

I ett uttalande per e-post till The Verge lyfter Huawei fram sitt bidrag till Android-tillväxten runt om i världen. Uttalandet lyder:

“Som en av Android: s viktigaste globala partner har vi arbetat nära med deras open source-plattform för att utveckla ett ekosystem som gynnar både användare och industrin.”

I ett försök att lugna sina användare har Huawei lovat att fortsätta tillhandahålla säkerhetsuppdateringar och kundsupport för sin befintliga serie smartphones. Huawei kunde emellertid inte ge garantier för huruvida befintliga kunder fortsätter att få Android-programvaruuppdateringar, eller om den kinesiska tillverkarens framtida telefoner kommer att levereras med den nuvarande versionen av Android eller något annat.

Huawei, världens näst största smarttelefontillverkare av leveranser, sa att det kommer att fortsätta att utveckla ett säkert programvaruekosystem för sina kunder runt om i världen. Det kommer också att utöka stödet för sitt varumärke Honor-smarttelefon.

Huawei förberedde sig för eventuell förlust av tillgång till programvara från amerikanska företag och började utveckla sitt eget operativsystem i förväg. Hur Huawei kommer att lösa sitt huvudproblem, bristen på tillgång till Google Play-butiken och Googles märkesvaror, är dock fortfarande ett mysterium.

Relaterade artiklar

Back to top button