Huawei har redan börjat arbeta med 5G: första kompatibla smartphones 2019

Note: We hope you enjoy reading this article: Huawei har redan börjat arbeta med 5G: första kompatibla smartphones 2019

5G-anslutning representerar den allt närmare framtiden för mobila nätverk och av denna anledning har de viktigaste varumärkena inom smartphonesektorn redan börjat arbeta för att stödja denna teknik. Bland dessa kunde inte missa Huawei, som kommer att lansera de första produkterna som är kompatibla med 5G-nätverk från och med 2019.

Det bekräftades officiellt Yu ChengdongVD för det kinesiska företaget, som talade under World Internet Conference, en viktig händelse tillägnad den tekniska världen som hölls i Kina under de senaste timmarna. På tal om framtiden för smartphones och mobila enheter i allmänhet, underströk Huaweis chef att det finns två områden som vi måste fokusera på:artificiell intelligens och faktiskt 5G-anslutning.

Om tillverkarens ansträngningar redan är uppenbara när det gäller AI, vilket framgår av den nya Kirin 970 SoC monterad på Mate 10, är ​​5G fortfarande outforskad terräng, där det dock kommer att vara nödvändigt jobba direkt.

Företaget designar chips för att stödja denna nätverksteknik, som bör vara klar för nästa år.

Om allt går som planerat bör därför de första Huawei-smarttelefonerna med integrerad 5G anlända andra halvan av 2019, precis i tid för vissa operatörer att starta den kommersiella lanseringen av de nya näten. Globalt sett bör 5G aktiveras från och med 2020därför är Yu Chengdongs företag helt i linje med tiden.

Relaterade artiklar

Back to top button