Huawei bekräftar sin första hopfällbara telefon med premiär 5G

Vi har hört talas om Huaweis första hopfällbara telefon ett tag nu, men vi förväntade oss inte heller att det skulle bli deras första 5G-telefon. Det visar sig att det kommer att göra, eftersom företaget just bekräftade detta. Huawei bekräftade att dess hopfällbara handenhet också blir den första 5G-telefonen.

Det kommer naturligtvis att bli en enhet från 2019, som nämnts av Huawei-ordföranden Ken Hu under World Economic Forum. Vi visste tidigare att Huawei bestämde sig för att skjuta upp sin hopfällbara telefon till 2019, efter en massa teasers för en release 2018. Samsung verkar ha överhanden, eftersom det lovade att avslöja detaljer om sin första hopfällbara telefon i november.

Huawei retade också en hopfällbar under IFA 2018 tidigare denna månad och lovade att dess enhet i grunden kommer att ersätta datorer. 5G-telefoner ska visas under andra halvan av 2019, eftersom delvis 4G-utrullning börjar då i de stora städerna över hela världen. 2020 kommer den vanliga 5G-lanseringen. Tekniken kräver längre batteritid och olika antennmatriser.

Motorola har redan en telefon med 5G, Moto Z3, men det krävs en Verizon Moto Mod-modul för det. Det är inte så klart om Samsungs hopfällbara telefon också har 5G eller inte, men vi lär oss mer i november.

Relaterade artiklar

Back to top button