Huawei bekräftar presentationsdatumet för den slutliga versionen av HarmonyOS

Vågen av rykten och läckage om HarmonyOS verkar ta slut, och det här är mycket goda nyheter. Det betyder att Huaweis operativsystem är väldigt nära, och mer än vi förväntar oss. Det kinesiska företaget har redan bekräftat datumet för presentation av den slutliga versionen av sitt operativsystem.

Han har gjort det genom en video publicerad på det officiella HarmonyOS-kontot på Weibo. Klippet, som varar i cirka 15 sekunder, visar både företags- och HarmonyOS-logotyper, båda logotyperna finns i operativsystemet och visas när enheten slås på. I slutet av videon bekräftar de släppdatumet. Det kommer att vara nästa 2 juni 2021. Huawei uppfyller således sitt löfte om att lansera sitt operativsystem under juni 2021.

För närvarande är det okänt om lanseringen bara kommer att ske i Kina, eftersom det i det landet kan komma med olika fördelar jämfört med den globala versionen. Vi vet inte heller om efter evenemanget kommer användarna att kunna installera den slutliga versionen av Harmony OS eller publiceras betaversionen.

HarmonyOS på mer än 100 miljoner enheter

De första enheterna (möjligen Huawei Mate 30-serien) förväntas börja uppdateras under samma juni månad, möjligen under andra halvan av denna månad. Dessutom kan Huawei P50 och P50 Pro komma med HarmonyOS som standard.

Vad vi vet är att företaget vill föra sitt operativsystem till mer än 100 miljoner enheter: från mobiler till tv-apparater. Harmony OS erbjuder olika funktioner för att kunna synkronisera alla våra Huawei-produkter och gränssnittet kommer att vara helt anpassat till typen av enhet.

Även om de första betorna visade ett gränssnitt som liknar Android och EMUI har vi i de senaste versionerna sett stora förändringar på startskärmen, inställningarna och meddelandepanelen och kontrollcentret. Huawei bekräftade också att Harmony OS kommer med en helt annan design än Android.

Relaterade artiklar

Back to top button