Huawei avbryter produktionen av Kirin-processorer

Huawei Technologies sa att det stod inför en kritisk brist på smartphonechips på grund av amerikanska sanktioner. Enligt VD för Huaweis konsumentavdelning, Richard Yu, kommer den kinesiska tillverkaren att sluta producera sina egna Kirin-processorer från nästa månad.

Kirin 990

Produktionen av Kirin-chip stoppas efter den 15 september. Som Richard Yu förklarade, på grund av den andra etappen av USA: s sanktioner, kunde deras tillverkningspartners acceptera nya beställningar för tillverkning av chipset för Huawei-smartphones först till 15 maj.

Kirin 1020 kommer därmed att slutföra den senaste generationen av Huaweis högpresterande Kirin-chips i år, och den kommande Mate 40-smarttelefonen kan vara den sista enheten med ett Kirin-chip.

Tidigare antogs att Huawei kommer att diversifiera produktionen av mikrokretsar med hjälp av anläggningarna i ett stort kinesiskt företag Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC). Tyvärr hände detta aldrig. Qualcomm kommer sannolikt att försöka få tillstånd att tillverka marker för Huawei nästa år. Annars kommer den kommande Mate 40 att baseras på MediaTek SoC.

Den officiella debuten av Huawei Mate 40 ska äga rum i september i år.

Relaterade artiklar

Back to top button