HTC U Play Review: Vilket pris har skönhet?

HTC U Play Review

HTC är också officiellt tillbaka i italienska butiker och de två flaggskeppssmartphonen för tillfället är HTC U Ultra och HTC U Play. Efter att ha testat toppen av sortimentet noggrant, låt oss gå vidare till det här glittrande mellanområdet.

LÄS OCH: HTC Recensioner

Förpackning

Paketet innehåller ett par in-ear stereohörlurar av god kvalitet med Type-C-port, olika gummitips för att anpassa det till de olika öronkopparna, en USB-USB Type-C-kabel och en 5V / 2A strömförsörjning.

Konstruktion och ergonomi

HTC U Play det är en vacker enhet och dess glittrande kropp är förmodligen den starkaste punkten. Det är omöjligt att inte bländas av estetiken, åtminstone bakre, i detta U-spel. Uppenbarligen kan den estetiska smaken i detta avseende också vara subjektiv, men det råder ingen tvekan om att HTC U Play är ett värdefullt designarbete. Baksidan (den “blanka”) är i glas, medan profilen, i samma färg som baksidan, är i metall. I handen är smarttelefonen trevlig och väl färdig, även om den är lite hal. Den riflade strömbrytaren är också trevlig. Den främre delen är lite mer anonym.

Hårdvara

HTC har valt en Mediatek-processor för denna U Play. För att vara exakt talar vi om a Helio P10 oktakärna upp till 2 GHz med Mali T860 MP2 GPU. Vi har också 3 GB RAM och 32 GB internt minne som kan utökas via microSD. Prestandan som erbjuds av denna kombination av hårdvara är väldigt bra och det blir aldrig någon avmattning, även om vi fortfarande stötte på lite oönskad överhettning under de mest intensiva användningssessionerna. Bra anslutning: LTE upp till 300 Mbps, Wi-Fi FÖRE KRISTUS dubbelband, Bluetooth 4.2, NFC och GPS + GLONASS.

Den lägre högtalaren har en genomsnittlig kvalitet och volym, medan tyvärr ett ljuduttag för hörlurar är helt frånvarande (därför är det bara typ-C som ska användas, eller så måste du köpa en adapter). På framsidan har vi en snabb och exakt fingeravtrycksläsare.

KORT: HTC U Play

Kamera

Huvudkameran av HTC U Play det är en 16 megapixel ƒ / 2,0 med optisk bildstabilisering och dubbel dubbelton LED-blixt. Fokus är exakt och slutartiden är snabb. I svagt ljus ser bilderna lite mörka ut, men ändå stilla och med mycket detaljer. Exponeringsberäkningen är också bra med en automatisk HDR som aktiveras vid rätt tidpunkt. Samma överväganden gäller även för den främre kameran som har samma specifikationer, samtidigt som den optiska bildstabilisatorn förloras. Det är dock möjligt att öka en Ultrapixel-läge, vilket sänker upplösningen men ökar det fångade ljuset genom att interpolera tillgängliga pixlar.

Diskret också de videor som har en maximal upplösning på Full HD vid 30 fps. Det finns också det manuella läget som låter dig fotografera i RAW.

PROV: Foto – Video

Visa

U Play har en vacker 5,2 tum tillverkad med teknik SuperLCD. Upplösningen är mer än tillräcklig: 1920 x 1080 pixlar (dvs. Full HD). Färgerna är välbalanserade och ljusstyrkan, även den automatiska, gör sitt jobb bra. Ett nattläge är också tillgängligt i inställningarna med möjlighet att programmera det vid specifika tider.

programvara

HTC U Play marknadsförs tyvärr med Android 6.0 Marshmallow (vi har en uppdatering, men ingen versionuppgradering). Systemet är fortfarande flytande och uppenbarligen anpassat med Sense-gränssnittet, vilket i de senaste versionerna faktiskt är en ganska lätt förändring jämfört med Android-upplevelsen. Vi har dock möjlighet att ändra estetiken i systemet tack vare teman som låter dig ändra på ett ganska djupt sätt hur ditt system ser ut.

Sedan finns det Zoe-applikationen för att skapa filmer med utgångspunkt från foton och videor och en ny HTC Sense Companion att han skulle vara en personlig assistent, även om han inte gav oss användbara förslag i vårt test (förmodligen är inlärningen väldigt lång). Till vänster om hemmet finns alltid Blinkfeed för att få uppdateringar från sina sociala nätverk, medan det förinstallerade tangentbordet och TouchPal. Alla andra applikationer som finns är de från Google, som Chrome som webbläsare, Foton som galleri eller Play Music för musik.

Autonomi

Batteriet från 2500 mAh det är inte avtagbart och i många fall räcker det inte för att komma till slutet av dagen, med en ganska intensiv användning. En laddning krävs mot slutet av eftermiddagen. Resultatet är i linje med förväntningarna, även om överhettning under överdriven användning avsevärt bidrar till att sänka enhetens autonomi.

Pris

HTC U Play marknadsförs i Italien till 449 € till ett mycket högt pris med tanke på den tillgängliga hårdvaran och konkurrensen.

Inköp

HTC U Play finns i alla färger på ePRICE.it från 378 €.

Riktmärke

Foto

Relaterade artiklar

Back to top button