HTC skär ner ytterligare 1 500 anställda i ett desperat sökande efter ny finansiell stabilitet

Note: We hope you enjoy reading this article: HTC skär ner ytterligare 1 500 anställda i ett desperat sökande efter ny finansiell stabilitet

HTC kan helt enkelt inte ta sig ur det dåliga vattnet som det har navigerat i i några år nu, resultatet av tvivelaktiga val, särskilt i den mobila miljön. Efter att försäljningen för 1,1 miljarder dollar av divisionen som utvecklade de första Pixel-smarttelefonerna till Google hade gett den taiwanesiska tillverkaren lite syre, är det dags igen att personalnedskärningar.

Specifikt handlar det om ben 1 500 anställda av de fabriker som HTC använder för tillverkning av sina enheter, som från och med nu kommer att lämnas hemma, i det femtiote försöket att optimera investeringar och vända kursen, i jakt på förlorade vinster. Faktum är att HTC har kämpat enormt för att etablera sig på marknaden i nästan 4 år och fortsätter utarmning av resurser det kan bara visa sig vara ett ineffektivt långsiktigt palliativ.

HTC U12 +, företagets senaste smarta telefon i toppklass, verkar inte ha fått ett särskilt varmt välkomnande, på grund av vissa kontroversiella detaljer och konkurrens nu. skoningslös.

På samma sätt har HTC Vive Pro – ny virtuell verklighetsvisare – inte behandlats med handskar av allmänheten och kritiker, som inte har förlåtit den mycket höga kostnaden och frånvaron av dedikerade tillbehör.

Relaterade artiklar

Back to top button