HTC Desire 500 Recension: Från hårdvara till programvara till video | AndroidWorld

HTC Desire 500 Review

HTC Desire 500 är det “riktiga” mellanklassen för det taiwanesiska företaget och är HTC One Mini i ett mycket högre intervall. Kommer denna “lilla” enhet att lyckas bryta igenom hjärtan hos dem som vill spara?

Förpackning

Inuti paketet hittar vi det ”klassiska” HTC-kit: strömförsörjning, USB-microUSB-kabel och stereohörlurar med trådbunden fjärrkontroll. Allt i rigorös vit färg.

Konstruktion och ergonomi

HTC Desire 500 6

Tiden har kommit att vara nostalgisk och komma ihåg de goda tiderna då toppen av intervallet mättes 4,3 tum och att hålla dem med en hand var enkel. Nu för att komma ihåg dessa stunder är det enda sättet att falla tillbaka på ett medelstort intervall. HTC Desire 500 har en skärm bara av den diagonalen och resultatet är att smarttelefonen är mycket bekväm att hålla och dess mycket rundade former hjälper till att flyttas i fickan. Kanske kan till och med den styva plasten (av utmärkt kvalitet) verka för hal, men det är fortfarande ett val som vi uppskattar. Volymknapparna i den röda ramen är mycket vackra. Vi var mindre övertygade om sovknappen med kroppen.

Hårdvara

HTC Desire 500 4

Naturligtvis kommer processorn också att vara en Qualcomm quadcore, men den valda modellen är Snapdragon 200, inte särskilt bra jämfört med alternativa lösningar (processorerna är den “gamla” Cortex A5). RAM-minnet är 1 GB (mer än tillräckligt), medan det interna minnet stannar vid endast 4 GB; få för dem som planerar att använda den för att spela. Kameran har 8 megapixlar (ja, du tänkte själv, ingen Ultrapixel) som gör “ärliga” bilder men videor av mycket dålig kvalitet. Trots att de är i HD är videorna faktiskt väldigt ryckiga och verkligen inte så roliga. NFC närvarande, men USB-utgången fungerar inte som en videoutgång (med MHL) och dataanslutningen slutar vid 7,2 Mbps.

Visa

De 4,3 tums skärm med upplösning på 480 x 800 pixlar. Kvaliteten på det vi ser är över genomsnittet, vilket passar perfekt vad vi har sett från HTC nyligen. Bra ljusstyrka och färgkvalitet på “helt enkelt” TFT-skärmen). Betraktningsvinklarna är också mycket bra. Vi anser att upplösningen är acceptabel, men vi förnekar inte att pixlar kan ses under vissa omständigheter.

programvara

2013-10-15 16.12.35 2013-10-15 16.13.02

HTC-programvaran har nu nått en bra stabilitet och framför allt estetisk behaglighet, kanske på bekostnad av antalet funktioner. Företaget har fokuserat på vissa komponenter som galleriet (med automatisk video skapande, mycket rolig funktion) eller BlinkFeed, programvaran som gör att vi kan läsa våra favoritnyheter tillsammans med flöden från våra sociala nätverk. De få andra programvarorna som är installerade är faktiskt fortfarande användbara (som Auto för användning i bilen) eller grafiskt mycket väl utformade. Synd för Android-versionen stannar vid 4.1 och följaktligen också Sense-versionen, som till exempel inte innehåller snabbkommandon i meddelandefältet. Synd för frånvaron av HTC Zoe, antagligen inte stöds av processorn.

Programvara: Webbläsare

HTC ville inte glida där det gick bra på HTC One och i själva verket verkar webbläsaren reagera bra på alla stressiga förhållanden och hänför sig uppenbarligen allt till typen av produkt och processorn.

Programvara: Multimedia

Processorn kan inte hantera 1080p-video, men det finns inga problem med den “klassiska” videon i divx. Mycket bra mediaspelare som har Beats Audio-ljudutjämning (i hörlurar).

Autonomi

Autonomin, förmodligen tack vare Snapdragon 200-processorn, lyckas ta dig till slutet av kvällen nästan alltid med genomsnittlig användning och ibland till och med bortom.

Pris

Priset på 249 € är enligt vår mening proportionellt med vad smarttelefonen har att erbjuda. Vissa konkurrenter klarar sig bättre ur ett hårdvaruperspektiv. Men ibland är hårdvara inte allt.

Riktmärke

graphic_1 (2)

Foto

Relaterade artiklar

Back to top button