Honor 10 kan ha bättre programvara för fotoigenkänning än Pixel 2 (foto)

Note: We hope you enjoy reading this article: Honor 10 kan ha bättre programvara för fotoigenkänning än Pixel 2 (foto)

TILL mindre än en vecka från den officiella presentationen (planerad till den 19 april, för de oinvigda, ed) detaljer om den senaste Honor-smarttelefonen kommer kontinuerlig jet. Efter att nyligen ha rapporterat information om färgsättningen och om en möjlig “proversion med 3 kameror”, fokuserar vi nu på en läcka gällande fotokvalitet.

En medlem av XDA forum i själva verket har han förklarat att han har kommit i besittning av en handling som illustrerar egenskaperna hos Honor 10 bildbehandling. Även om hans analyser vanligtvis är ganska tillförlitliga, finns det inget sätt att verifiera dem efter att inte ha lagt upp dokumentet i fråga.

Hur som helst ser det ut som att telefonen kommer med en teknik för “semantisk bildsegmentering”. som låter dig känna igen de olika delarna av ett foto för att tillämpa filter på var och en av dem. Artificiell intelligens skulle med andra ord lyckas inte bara för att känna igen scenen, utan också för att särskilja dess olika komponenter (människofigurer, växter, djur, himmel, etc.

). Genom att skära ut de igenkända elementen kunde han alltså använda flera filter för att förbättra var och en av delarna så mycket som möjligt.

Något liknande det vi redan har sett på jobbet på Pixel 2, men med en väsentlig skillnad: på Honor 10 skulle all operation ske på själva enheten. Om så var fallet skulle det vara ett bakslag för Google och dess HDR+, men innan vi kan göra sådana påståenden måste vi se några fälttester.

Relaterade artiklar

Back to top button