HomePod mini har dold, oanvänd temperatursensor –

Det finns en temperatur- och luftfuktighetssensor som har funnits i HomePod mini sedan lanseringen, men som inte använts eller tillkännages.

HomePod mini, som saknades av alla nedbrytningar vid lanseringen, har nu avslöjats för att ha en sensor som förmodligen är planerad för framtida användning. Det finns fortfarande inga specifika detaljer om dess funktion eller gränser, men det är enligt uppgift en sensor som mäter temperatur och luftfuktighet.

Enligt med hjälp från , har Apple internt diskuterat att distribuera sensorn för att vidarebefordra denna data till andra enheter. Ospecificerade källor säger att den kan användas för att hjälpa internetanslutna termostater.

På samma sätt kan avläsningar från sensorn som inte är på en bra plats för att bestämma komponenttemperaturer användas för att utlösa HomeKit-åtgärder. En användare kan eventuellt ställa in en HomeKit-aktiverad fläkt så att den slås på när HomePod mini rapporterar att rummet når en viss temperatur.

Sensorn sitter i basen på HomePod mini, bredvid där strömkabeln går in i enheten, och är ungefär lika stor som ett riskorn. Apple har inte kommenterat dess existens, och dess HomePod mini tekniska specifikationer visar inte dess närvaro.

Men som med alla Apple-enheter listar dessa specifikationer miljömässiga driftsparametrar. HomePod mini är endast avsedd att användas mellan 0 grader Celsius (32 grader Fahrenheit) och 35 grader Celsius (95 grader Fahrenheit).

På samma sätt är den endast avsedd för användning när den relativa luftfuktigheten är vad Apple beskriver som “5% till 90% icke-kondenserande.”

Relaterade artiklar

Back to top button