Homedale, en nätverksanalysator för Windows –

Wi-Fi-nätverk är mer närvarande än någonsin

Det är en realitet som vi idag har ett stort antal av enheter anslutna till internet … De allra flesta av oss kan säga att vi ansluter via trådlösa nätverk. Detta är en mycket viktig förändring som skedde för bara några år sedan. När jag ser tillbaka var det vanligt att ansluta till en dator med en kabel. Detta har förändrats idag och fler och fler enheter är kompatibla med trådlösa nätverk.

Vi pratar om bärbara datorer, mobiltelefoner, surfplattor … men främst om det som kallas Sakernas internet ledde till mycket viktiga förändringar. Det finns fler och fler datorer i våra hem som är anslutna till nätverket. TV-apparater, smarta glödlampor, videospelare … Dessa är alla en del av vårt dagliga liv.

Nu, för att allt ska fungera korrekt, så att det inte blir några problem, är det viktigt att ha en bra Wi-Fi-nätverk … Ibland kan vi till och med ha flera, eller så blir det nödvändigt att ställa in det korrekt. Ta reda på vilken kanal du använder, se Wi-Fi-räckvidd, se tillgängliga hotspots …

För att hjälpa oss uppnå detta, som vi redan har pratat om, kan vi använda olika program. En av dem är Homedale, som vi kommer att prata om i den här artikeln. Detta hjälper oss att hantera Wi-Fi-nätverk, bättre veta allt som omger oss och i slutändan analysera trådlösa nätverk.

Analizar redos för Homedale

Homedale, ett program för att analysera Wi-Fi-nätverk

Ett av de tillgängliga programmen för att analysera Wi-Fi-nätverken runt omkring oss är Homedale. Detta helt gratis verktyg vad vi har för Windows, det vanligaste operativsystemet på stationära datorer.

Det är sant att själva operativsystemet tillåter oss att utföra skanningar för att hitta nätverk. Den visar oss också information relaterad till nätverkskortet, vilket kan hjälpa oss att hitta möjliga förbättringar för att förbättra internetupplevelsen. Men vi kan också använda mer kompletta tredjepartsprogram med vilka vi kan förbättra allt detta.

Detta är vad vi har uppnått med Homedale … Den har olika funktioner och funktioner som kan vara mycket användbara nuförtiden. Speciellt om vi har problem med Wi-Fi-anslutningen och vill uppnå ytterligare optimering.

Homedale-funktioner:

  • portabla : En av huvudfunktionerna hos Homedale är dess portabilitet. Det betyder att vi inte behöver installera programmet på vårt system, eftersom vi bara behöver ladda ner det och köra filen.
  • Är gratis En annan punkt att tänka på är att detta är helt gratis programvara. Den har den enda versionen som vi kan köpa utan att betala något.
  • Windows-kompatibel : Det bör också noteras att det är kompatibelt med de senaste versionerna av Windows. Tänk på att Microsofts operativsystem är stöttepelaren på stationära datorer idag.
  • Lätt att använda : mycket lätt att använda. Vi behöver inte konfigurera något eller har några komplikationer.

Vad Homedale erbjuder

Detta program erbjuder en rad intressant information. Data relaterade till tillgängliga Wi-Fi-anslutningar, nätverkskort och i slutändan information för att bättre förstå dessa trådlösa nätverk och se om vi kan förbättra dem på något sätt.

Nätverksadapterinformation

En av de mest intressanta punkterna är att den visar oss data relaterad till trådlös nätverksadapter vad vi använder. Vi kommer att se till exempel IP-adress, nätmask, MAC-adress, gateway, modellnamn …

Det kan vara intressant att veta mer om adaptern vi använder. Även för att göra inställningar i routern som att skapa MAC-filtrering. Denna information kan erhållas med hjälp av Homedale-programmet.

Homedale Red Adaptation Info

Tillgängliga nätverk

Detta visar oss naturligtvis också tillgängliga nätverk … Informationen här är ganska omfattande och detta är den främsta anledningen till att användare installerar Homedale. Närliggande åtkomstpunkter och information relaterad till dessa enheter visas.

Vi kan till exempel se signalstyrkan, typen av kryptering, MAC-adressen, bandet det använde när detta nätverk först upptäcktes, förslagen till kanalbyte eller kvalitetsnivån för den signalen.

Redes disponibles med Homedale

Stad

Vi kan också se plats avsnitt där det kommer att visa oss det ungefärliga avståndet till dessa åtkomstpunkter och den ungefärliga platsen på kartan. En annan information vi kan få från Homedale, även om inte den mest användbara.

Signerat diagram

En annan viktig punkt är graf med signal … Detta är mycket användbart om vi är intresserade av vad täckningen av nätet är, om det når oss väl eller om vi kan förbättra det på något sätt. Detta kan vara viktigt när du konfigurerar ditt trådlösa nätverk och optimerar det så mycket som möjligt.

Hur man använder Homedale

Vi har täckt huvudfunktionerna och vad Homedale erbjuder. Låt oss nu se hur det kan användas i Windows … Naturligtvis, som vi påpekade, är detta en mycket enkel process som inte heller kräver installation.

För att börja använda Homedale måste vi gå till dess officiella webbplats. Där måste du gå till nedladdningssektionen och ladda ner programmet. Som vi nämnde ovan behöver vi bara utföra det, utan att behöva installera.

Efter öppning olika varianter det vi har sett kommer att dyka upp. De visas i flikar och vi behöver bara klicka på den som intresserar oss. Vi kan lätt flytta från det ena till det andra. Den har också en konfigurationssektion. Även om det inte är särskilt brett kan vi ändra några av de parametrar som intresserar oss.

Kort sagt, Homedale är ett enkelt och användbart Windows-program. Vi kan analysera nätverken, se kanalerna de använder, Wi-Fi-räckvidden eller hänvisa till parametrarna som är kopplade till nätverkskortet. Och allt detta med en gratis app som inte heller kräver installation. Ett intressant alternativ för att hantera våra trådlösa nätverk, som kommer att användas mer och mer på grund av ökningen av antalet mobila enheter och Internet of Things.

Relaterade artiklar

Back to top button