High Infidelity – iPhone Edition: Apple avslöjar hur många användare som bestämmer sig för att byta till tävlingen

Tydligen, enligt uppgifterna som framkom under rättegången mellan Apple och Episka spelden iPhone-användare skulle inte vara så lojala mot varumärket som det verkar. Mellan Q3 2019 och den Q3 2020den andel användare av äpplet som har bestämt sig för att byta till en annan enhet (förmodligen Android), har fluktuerat mellan 12 % och 26 %. De uppgifter som härrör direkt från Apples marknadsundersökningar i sig visar hur lojala konsumenter (inte) var mot företaget mellan 2019 och 2020. Det är dock intressant att analysera hur dessa är siffrorna skiljer sig över året.

Om i Q3 2019 “bara 19 % av iPhone-användare föredrog att byta enhet, inklusive Q1 och Q2 2020 denna andel har ökat över 25%. Dessa tidslinjer kan ha två förklaringar. Den första är att många användare föredrar att bli av med sin iPhone innan de kommer nya modeller tillkännagavs under Q3medan det andra är som kunderna har drabbats av ekonomiska effekterna av pandemin föredrar alltså att byta till billigare Android-rivaler.

Trots denna dåliga period för Cupertino-företaget lojaliteten till iPhones har ökat igen upp till 88 % under tredje kvartalet 2020, troligen med stöd av stark försäljning av iPhone 12. För att komplettera bilden vore det också intressant att veta hur många det är användare som byter från Android till iOSmen tyvärr finns vissa uppgifter i detta avseende inte tillgängliga för närvarande.

Relaterade artiklar

Back to top button