HeimVision HM302 recension: du är säker med Darth Vader!

Inom säkerhetsprodukter hittar vi riktigt många olika lösningar. Jämfört med många år sedan är det faktiskt idag möjligt att skydda ditt hem med enkelhet säkerhetskameror, med ett utmärkt kvalitetspris-förhållande. Även om det finns några ädla företag som under en tid har gått in i denna sektor med ett rakt ben, som Xiaomi själv, försöker andra att hugga ut ett litet utrymme. Bland dessa hittar vi därför säkert HeimVision, som med det nya HeimVision HM302 vill erbjuda säkerhet och design med samma produkt. Kommer hon att lyckas? Ta reda på det i vårt fullständig recension!

HeimVision HM302 recension

Unboxing

Om vi ​​tittar på försäljningspaketet märker vi omedelbart hur bilden av produkten har visats på framsidan. På alla sidor hittar vi också andra funktioner på enheten, som redan ger mycket data på enheten. Inuti denna ruta finns dock:

HeimVision HM302; fäste för att montera produkten på en vägg; pluggar och skruvar för att fästa huvudfästet; LAN-kabel; strömförsörjning, med kinesiskt uttag; kort bruksanvisning, även på engelska.

Design och material

Denna säkerhetskamera är främst avsedd för inomhusmiljöer. Ur estetisk synpunkt presenterar den faktiskt längs de två sidosektionerna mönster som minns lite Star Wars-sagan. När man tittar noga på det ser det nästan ut som en liten Darth Vader! Utöver denna aspekt är emellertid hela strukturen gjord av plast och ger inte en stor känsla av soliditet. Vi fick också möjlighet att prova en annan produkt från det här märket, HeimVision HMD2, som ur denna synvinkel visar en något högre kvalitet på materialet. Trots detta är dock måtten inte helt inneslutna genom mätning 86,36 x 86,36 x 119,38 mm, med en vikt av ca. 250 gram.

Jag bestämde mig för att inte fixa den på väggen, bara luta den på en hylla. I den nedre delen finns emellertid tråden som gör att den kan anslutas till ett stativ (medföljer i förpackningen) som kan fästas på väggen. Att vara en produkt dedikerad till slutna miljöerdärför kan den verkligen hitta plats var som helst i huset, så länge du är nära ett eluttag. Jag påminner er faktiskt om att den här produkten inte är utrustad med ett oberoende batteripaket utan behöver en konstant anslutning. Du måste dock utrusta dig med en adapter, somströmförsörjning har en kinesisk kontakt.

När vi tittar noga på produkten märker vi närvaron på framsidan av en IR-sensor, strax ovanförfotografisk lins rektor. Under det har vi också en sensor för nattsyn. Det finns även en Status-LED för Wi-Fi-anslutning, en högtalare och den mikrofon. Om vi ​​vrider enheten 180 ° hittar vi Återställningsknapp, ingången mikro-USB för strömförsörjning, ett fack för microSD och dörren Ethernet. Som tidigare nämnts har vi ett monteringssystem på den nedre delen redo att användas för att placera kameran på väggen.

Eftersom det inte är ett tillbehör som är utformat för utomhusbruk, har det ingen typ av certifiering mot vatten och damm.

Hårdvara

Jag ville ge dig mer detaljerad information på det tekniska bladet men specifikationerna som anges på den officiella webbplatsen är verkligen minimala. Exempelvis anges inte den fotografiska sensorn i denna HeimVision HM302. Trots detta vet vi dock att detta mål är från 3MP och låter dig spela in med en upplösning lika med 2048 x 1536 pixlar. Det är därför ett säkerhetsrum som åtminstone på papper lovar utmärkt prestanda.

En anslutning krävs under konfigurationsfasen Wifi, så att detta tillbehör kan ansluta till hemnätverket. Jag hade inga problem under dessa operationer, även om du bestämde dig för att placera kameran på ett visst avstånd från din egen modem / router. I mitt fall utförde jag dock alla tester i närheten av den senare och försökte minimera problemen på grund av ett alltför stort avstånd till Wi-Fi-källan. Jag påminner dig i alla fall om att du bara reser från frekvensen 2,4 GHz.

HeimVision HM302 är utrustad med ett system som garanterar ganska stora rörelser. Observera de tekniska egenskaperna, faktiskt längsHorisontell axel kan slå på sig själv med en350 ° vinkel, medan du är påvertikal axel är begränsad till 100 °. Till detta läggs också en digital zoom upp till 8x som ytterligare minskar det maximala synfältet, lika med 110 °. Uppenbarligen finns det också utrymme här för ett mörkerseende-system, vilket avsevärt förbättrar prestandan i mörkret.

Datablad

Mått: 86,36 x 86,36 x 119,38 mm; Vikt: 250 gram; Videoformat: H.264; Horisontell betraktningsvinkel: 350 °; Vertikal betraktningsvinkel: 100 °; Digital zoom: 8x; Videoupplösning: 1.536p (2.048 x 1.536 pixlar ); Visning: 110 °; Motivavkänning: avstånd på cirka 10 meter; Wi-Fi: IEEE 802.11b / g / n, 2,4 GHz.

programvara

Här, förutom att analysera smartphone-applikationen, låt oss också se alla andra speciella funktioner ombord på den här produkten. Förutom möjligheten att rotera mitthuvudet, som sett tidigare, har denna enhet också ett tvåvägs ljudsystem som låter dig överföra rösten direkt från videokameran. Förutom detta alternativ hittar vi också kompatibilitet med Amazon Alexa. Jag hade inte produkter som ingår i detta ekosystem, men jag kunde faktiskt inte testa dess funktion.

Ta en närmare titt på appen, ringde MIPC, vi hittar många likheter med den som nyligen använts för en produkt av samma märke, det vill säga. Jämfört med det senare verkar dock MIPC vara en mindre exakt version ur grafisk synvinkel. I hemmet hittar vi faktiskt bara en enhetslistan associerade med deras förhandsgranskningar. I menyn längst upp till höger kommer vi att kunna ställa in några alternativ, främst relaterade till själva applikationen. Genom att klicka på rutan för din produkt kommer du därför åt säkerhetskameran. Här är det möjligt ta bilder, starta ett registrering, prata genom kammaren e aktivera / avaktivera detekteringssystemet av inkräktarna. Det finns också möjlighet att ändra vissa fotokvalitetsinställningar, samt ställa in olika typer av upplösningsinställningar.

Genom att klicka på ratten högst upp kan du komma åt de alternativ som enbart gäller kameran. Vi kommer därför att kunna kontrollera praktiskt taget alla parametrar, ge den inspelningstiderlarminställningar. Det är ett system som är så enkelt som det är intuitivt, vilket inte borde sätta ens de mindre erfarna i svårigheter. Under konfigurationsfasen kommer du dock att vägledas av en röst på engelska som kommer att uppdatera dig i realtid om allt som händer vid ett visst ögonblick. Om du helt saknar denna undervisning kan du därför ha några problem.

Med den här appen är det möjligt att spara alla manuella inspelningar, såväl som skärmdumpar, i smarttelefonminnet. Om du emellertid vill hålla koll på allt som händer minut för minut tvingas du använda en microSD eller alternativt prenumerera på tjänsten moln (vid betalning av en viss summa pengar).

Drift

Som tidigare nämnts kan denna HeimVision HM302 rotera sin kamera 350 ° längs den horisontella axeln och 100 ° längs den vertikala. Det är därför en viktig funktion för en sådan produkt. Om det är nödvändigt skulle det faktiskt vara möjligt att variera synfält genom att ändra vinkeln via den officiella smartphone-applikationen. Det finns en viss fördröjning i svaret eftersom kommandot ges men på en produkt av denna typ är det helt normalt att se denna typ av operation.

Titta på skärmdump erhållits från själva applikationen är det möjligt att märka god kvalitet under optimala ljusförhållanden. Det finns inga speciella snedvridningar, liksom a fotografiskt buller för uttalad. Situationen är dock annorlunda på natten, där kvaliteten sjunker något. Vad som väcker viss misstanke är dock linsens svar efter vissa ljusförändringar. Jag försökte faktiskt placera mig mindre än en meter från kameran och min bild var helt bränd. Detta fenomen uppstår systematiskt, så jag rekommenderar inte att produkten placeras nära en gång. Det är nödvändigt att hålla sig några meter bort för att uppnå ett lämpligt resultat, eftersom sensorn fortfarande klarar att lysa upp rummet framför sig även på natten.

Låt oss säga att säkerhetsmässigt ingenting verkligen slipper denna produkt, med tanke på att det i larminställningarna gör att du kan dra nytta av den väl tre säkerhetsnivåer. Härifrån är det därför möjligt att aktivera rörelsedetektor, av ansikte och gudar ljud. Genom att hålla alla dessa föremål aktiva kommer kameran att meddela varje minsta rörelse på ett ganska snabbt och exakt sätt. Även på denna produkt utlöser emellertid vissa föremåls rörelse, till exempel på grund av vinden, larmet. Därför finns det en riktigt extrem känslighet i vissa fall och dessutom börjar kameran röra sig autonomt från höger till vänster utan några avbrott. Alla rörelser upptäcks, liksom vårt ansikte, men sensorn kämpar för att centrera bilden på oss. Även när jag flyttade ut ur synfältet följde kameran mig inte alltid exakt och vände sig utan anledning. Därför rekommenderar jag att du aktiverar rörelselarmsystemet utan att spela in de andra dynamiska systemen i ansiktet och ljudet.

Pris & slutsatser

HeimVision HM302 säljs i den officiella butiken till ett pris av 50,99 dollar (cirka 45 euro). Det är dock möjligt att dra nytta av vår exklusiva kupong, som du hittar nedan, spara cirka 7 euro och därmed nå en slutlig siffra på 38 euro. Den här kupongen är bland annat aktiv fram till 30 juli 2020. Det är därför ett mer än rättvist pris för en sådan enhet, som dock har några små brister. Specifikt förstod jag inte varför en annan applikation används för att hantera den här kameran jämfört med den officiella som jag använde för andra produkter av samma märke. Jag skulle ha föredragit mer enhetlighet, men på vissa sätt är de två apparna också mycket lika.

HeimVision HM302 - heimvision.com

HeimVision HM302 är den nya säkerhetskameran för alla typer av miljöer. Köp det nu via vår exklusiva kupong!

Mer mindre

Kanske kan konkurrensen med mycket mer kända varumärken, som Xiaomi, skapa vissa problem i försäljningen, men jag försäkrar dig att driften av den här produkten inte är alltför annorlunda än den för någon annan säkerhetskamera i samma prisklass. För dig valet!

Relaterade artiklar

Back to top button