Hårdvarukonfiguration för Virtual Reality PC-installation –

Om det finns en upplevelse som, som det verkar för mig, inte går att beskriva med ord och som kräver erfarenhet, så är detta virtuell verklighet. Tyvärr är denna teknik bara för ett fåtal, och dess standardisering förs bort från datorer med suboptimala och undermåliga upplevelser.

Virtual reality, en speciell värld med vissa överväganden

En av fördelarna med datorer är att specifikationer och teknik går så snabbt framåt att introduktionen av ny teknik som tidigare krävde premiumsystem gradvis börjar fungera på lägre nivåer till en början. Detta är ett fall av virtuell verklighet, där alla dedikerade grafikkort från låg- till mellanklass kan köra de flesta spelen på marknaden utan problem.

Men virtuell verklighet på PC skiljer sig från vad Oculus vill popularisera med avancerade mobila smartphones, men med mycket låg strömförbrukning jämfört med PC:n som letar efter premiumfunktioner. Att bygga en PC för VR är svårare än det låter idag, eftersom vi, beroende på vilken typ av HMD du använder och dess specifikationer, kommer att hitta helt olika konfigurationer.

Virtual Reality Situation på PC

Half-Life Alyx VR Ready PC

Det mest populära VR-spelet på PC just nu är Half-Life: Alyx, inte bara för att det är en del av den klassiska Half-Life-sagan och exklusivt för PC, utan också för att det inte kräver ett särskilt kraftfullt system. … Faktum är att virtuell verklighet som plattform rör sig i en riktning som kan verka onaturlig för oss om vi tittar på utvecklingen av PC:n, men det är vettigt på grund av hur virtuell verklighet fungerar.

Den universella normen i virtuell verklighet är att tiden mellan när vi utför en åtgärd och ser resultatet på skärmen ska vara mindre än 20 ms, vilket inte bara inkluderar att rendera en bild i en bildbuffert på mindre än 20 ms, utan hela Processen är klar och tvingar därmed GPU/GRAFISKA PROCESSORN att arbeta med extremt höga bildhastigheter, vilket resulterar i förlust av detaljer i spel.

Huvudkomponenterna i vår VR-förberedda PC

VR Ready PC

Allt som tidigare förklarats gör att vi inte bara behöver en kraftfull GPU utan också en CPU, eftersom det är i början av varje bildruta eller spelcykel som CPU:n utför motsvarande beräkningar och skapar visnings- och beräkningslistorna för GPU:n, så ju snabbare CPU, desto bättre. Och när vi säger snabbt menar vi inte klockhastighet, men det är bättre att välja den senaste generationens processor.

Intel Core i5-11400F VR Ready PC

Vår valda processor Intel Core-i5 11400F , en sexkärnig processor som för närvarande har bäst valuta för pengarna på marknaden, så vi ska inte överdriva priset.

Uppenbarligen kan du välja den mer kraftfulla processorn från Intels senaste lineup, och även om du vill gå för AMD, men vi såg 11400F som den perfekta utgångspunkten för vårt VR Ready-system.

ASUS B560 PC VR redo

Valet av processor bestäms av vilket moderkort vi ska välja, så vi måste välja ett moderkort med en Intel chipset. Vi anser att kombinationen 11400F / B560 är den bästa när det gäller valuta för pengarna.

Vårt val? v ASUS TUF Gaming B560-PLUS Wi-Fi vilket ger oss de nödvändiga PCI Express 4.0-portarna för att ansluta både ett grafikkort och en av den senaste generationens NVMe SSD:er som använder denna standard. När det gäller minnesstöd stöder den upp till 4 minnesplatser som stöder upp till 128 GB DDR4-3200.

RAM och minne

RAM CORSAIR

För att få RAM är vårt val Corsair Vengeance LPX ett kit med två 16 GB DIMM, även om du har en stram budget kan du välja ett kit med 8 GB. Anledningen till att vi rekommenderar 32 GB är att 16 GB kommer att bli den nya standarden och det är bäst att ha extra RAM för att förbättra prestandan.

Samsung 980 SSD

När det gäller lagring kommer vi inte att rekommendera en vanlig hårddisk eftersom söktider ökar den totala systemets latens, så NVMe skulle vara bäst, vilket vi kommer att rekommendera PCI Express 4.0 och 1TB, med Samsung 980 Pro M.2 vara modellen vi har valt.

Box och strömförsörjning

Corsair 680XR PC VR Ready

Ett annat föremål vi valt från Corsair är lådan, som är Corsair Crystal 680X , medan vi för resten av komponenterna ger ett minimum av rekommendationer, anser vi att valet av boxen är viktigt och att den bör kylas väl, speciellt när vi pratar om att köra spel och applikationer för virtuell verklighet som kräver mycket CPU. och kraften i GPU:n, som säkerställer en hög klockhastighet.

RM750X

Därefter kommer strömförsörjningen, vi kom fram till Corsair RM750x som är en 80 Plus Gold-certifierad 750W PSU. Så detta är ett utmärkt alternativ för vår valda PC-konfiguration.

Att välja ett grafikkort för vår VR-aktiverade PC

ASUS TUF RTX 3060 Ti

Att välja ett grafikkort för VR är inte ett lätt beslut, det är uppenbart att ju kraftfullare kortet är, desto bättre. Men vi måste överväga balansen mellan pris och prestanda. Vårt val? GeForce RTX 3060 Ti är det bästa alternativet för VR för oss på grund av dess utmärkta värde för pengarna. Det är också en utmärkt GPU för allmänt PC-spel. Vårt val? V ASUS TUF RTX 3060 Ti Gaming detta är den idealiska modellen för valuta för pengarna vi letar efter för vår VR-aktiverade PC.

En annan anledning till att vi valde det här kortet är för att NVIDIA DLSS möjliggör snabbare rendering, kom ihåg att bildhastighet är mycket viktigt för bra VR-prestanda. Så det är bäst att se till att du får ut det mesta av ditt spel.

Således har vi redan en färdig PC för virtuell verklighet, som kommer att se ut så här:

Komponenter Modell
CPU Intel Core-i5 11400F
Basplatta ASUS TUF Gaming B560-PLUS Wi-Fi
Låda Corsair Crystal 680X
Energikälla Corsair RM750x
Bagge Corsair Vengeance LPX
Minne Samsung 980 Pro M.2
Grafikkort ASUS TUF RTX 3060 Ti Gaming

Relaterade artiklar

Back to top button