Hard Disk Regenerator – reparera dåliga delar av hårddisken –

Och ett av de största problemen som vi kan hitta när vi använder vår mekaniska hårddisk är uppkomsten av dåliga sektorer. Detta beror på att ytan på vilken all data är magnetiskt registrerad är extremt känslig. För att återställa dessa sektorer och välja dataåterställning måste vi använda ett kraftfullt program som kan bli nödvändigt, oavsett om vi har en hårddisk eller SSD i vår PC.

Huvuddragen hos HDD Regenerator

HDD Regenerator är ett program designat för diagnostisera och reparera dåliga sektorer på vår hårddisk. Detta verktyg kan skanna ytan på vår hårddisk och leta efter dåliga sektorer och återställa data från dem. Dessa sektorer kan skadas av stötar eller underhållsproblem. Den kan användas utan dataförlust, och den har inga komplexa konfigurationer, så den kan användas av alla typer av användare.

Programmet ignorerar filsystemet och skannar disken på fysisk nivå. Den kan användas med vilket filsystem som helst FAT eller NTFS såväl som råa eller oallokerade diskar. Den har ett förskanningsläge som kan vara mycket användbart för att lokalisera dåliga sektorer, så vi kan spara mycket tid om det finns många av dem. Dåliga hårddiskar kan alltså skannas i detta läge ännu snabbare än bra hårddiskar.

Om vi ​​hittar problem med vår hårddisk eller operativsystem kan HDD Regenerator hjälpa oss att lösa problemet. Därför kan vi använda det om Windows är långsamt, program tar lång tid att öppna, hårddisken är bullrig eller systemet fryser. I dessa fall kan hårddisken eller SSD-enheten vara i fara, vilket kan leda till ett allvarligare problem.

Hur man använder HDD Regenerator

Så fort vi startar applikationen för första gången dyker ett fönster upp med dess huvudmeny, där vi ser gränssnittet helt på engelska. När vi analyserar vår hårddisk på jakt efter dåliga sektorer har vi möjlighet att starta den från själva menyn eller skapa en startbar DVD/CD eller USB från vilken den kommer att starta externt, utan att behöva starta Windows.

Skapa startbar CD/DVD eller USB

I huvudmenyn hittar vi två fält som heter Booteblae USB Flash och Booteable DVD/CD. Beroende på hur vi föredrar att skapa en startbar USB eller DVD/CD väljer vi ett eller annat alternativ. Vi väljer det alternativ vi vill ha, och programmet kommer att ansvara för att upptäcka det och skapa en startbar disk med vilken vi kan fixa eventuella skador som vår hårddisk eller solid-state-enhet kan ha. Tidigare har han meddelat oss att all data kommer att raderas, så vi måste se till att de inte innehåller relevant information och klicka på OK.

HDD Regenerator Crear DVD eller USB-startbar

Om vi ​​vill köra programmet direkt måste vi klicka på knappen längst upp som indikerar: “Klicka här för att visa den fysiska skadade sektorn eller skadade diskytan igen direkt under Windows (XP / Vista / 7/8).” Vi kan också komma åt den genom att klicka på fliken Regeneration uppe till vänster och sedan välja Stellar Process under Windows.

HDD Regenerator ejecutar dede la application

Vilket alternativ vi än väljer att komma åt, på nästa skärm kommer programmet att ge oss möjlighet att välja den hårddisk vi vill analysera, att kunna känna igen både interna och externa hårddiskar eller SDD:er. Vi måste tänka på att om vi väljer samma hårddisk som Windows är installerat på så dyker det upp en varningsskylt om att enheten inte går att komma åt eftersom den används och kräver exklusiv åtkomst. Därför kommer han att be oss stänga alla program. Om den upptäcker en dålig sektor måste vi lösa den genom att köra den från CD/DVD eller startbar USB. När du har valt din hårddisk klickar du på “Starta process”.

HDD Regenerator vald disco duro

Sedan visas ett nytt fönster med en svart bakgrund där vi hittar olika alternativ för exekvering:

  • PreScan (Visa dåliga zoner) : detta alternativ låter oss utföra en allmän och snabb kartläggning av hårddisken, informera oss om resultatet, men utan att påbörja några reparationer.
  • Normal skanning (med/utan återställning) : med det här alternativet kommer vi att kunna reparera vår hårddisk om den har en dålig sektor
  • Release Notes : Visar oss versionsinformationen för programmet.
  • Visa statistik: visar statistiken för den senast utförda analysen.

HDD Regenerator erbjuder ejecutar

Vi väljer det första alternativet för att skanna hårddisken. Därefter kommer programmet att informera oss, så snart det är klart, om de dåliga sektorer som det kunde hitta, såväl som de olika alternativen som vi måste lösa.

Ladda ner HDD Regenerator

HDD Regenerator är en kommersiell applikation, så du måste betala en licensavgift för att använda den fullt ut, vilket kostar $ 59,95. Vi har också möjlighet att ladda ner en gratis demoversion med vilken du kan återställa den första defekta sektorn som hittas. Dess huvudsakliga syfte är att visa en rapport som innehåller nödvändig information om möjligheten att regenerera hela disken med den registrerade fullständiga versionen.

I händelse av framgångsrik regenerering av den först upptäckta dåliga sektorn kan vi köpa en produkt för att återställa dåliga delar av vår hårddisk. I priset ingår en obegränsad licensperiod samt gratis mindre uppdateringar under ett år och rabatter på större uppdateringar.

Alternativ att överväga när du analyserar hårddiskar

Om vi ​​letar efter ett program som hjälper oss att analysera och återställa dåliga sektorer på en hårddisk, föreslår vi att du överväger flera alternativ till HDD Regenerator:

Victoria HDD

Det här programmet hjälper oss att upptäcka eventuella problem med dåliga delar av vår hårddisk för att säkerställa att vi inte förlorar data. Den har förmågan att ersätta problematiska skivsektorer, rensa upp de skadade områdena och fixa olika andra fel. De detaljer som programmet kan analysera inkluderar diskmodellen, dess storlek och egenskaper och SMART-attribut. Vi kan ladda ner det från hans Honest Sign-webbplats.

DR återuppliva

Vi står inför ett program som kommer att ansvara för att upptäcka och reparera dåliga sektorer på vår hårddisk, och generera en speciell sekvens av höga och låga signaler runt det skadade området. Tack vare detta kan vi återställa ytan på nästan vilken skiva som helst, även om den har tappats eller utsatts för starka elektromagnetiska fält. Programmet designades för att köras på Windows 10 och vi kan ladda ner testversionen från denna länk.

Relaterade artiklar

Back to top button