Har du köpt en PLC för att förbättra Wi-Fi? Följ dessa tips –

Hur man använder PLC-enheter korrekt

Om du nyligen köpt PLC-enheter För att förbättra ditt hem Wi-Fi, kanske du undrar om du behöver göra något för att få dem att fungera bra. Sanningen är att det finns en del detaljer som måste läras in för att undvika akronymer och att nätverkshastigheten är långsam. Vi kan ansluta till dessa enheter via både Ethernet-kabel och Wi-Fi, och i båda fallen kan det misslyckas.

Använd inte remsor

Det första tipset för att öka PLC-hastigheten är koppla dem direkt till el … Vi får inte använda förlängningssladdar när vi ansluter andra enheter, eftersom det kan minska strömmen och göra att den inte fungerar. Detta är den absolut viktigaste omständigheten som kan orsaka fel.

Det är sant att med så många enheter, ibland har vi helt enkelt inte tillräckligt med uttag och måste dra ut dessa enheter. De fungerar bra, så att du kan koppla in laddare, datorer, externa hårddiskar eller liknande utrustning. Men naturligtvis, när det gäller att ansluta PLC:er som använder kablar för att flytta anslutningen från en plats till en annan, förändras saker och ting och detta är bäst att undvika.

PLC Fritz! 510E

Undvik andra enheter nära dig

Intervention från andra enheter kan också påverka driften av PLC:n. Undvik elektroniska enheter när det är möjligt. Ju mer isolerade PLC:erna är, desto bättre för att undvika komplikationer som påverkar prestandan.

Med detta menar vi inte bara att de är fysiskt nära, utan också kopplade till el. Detta liknar det vi nämnde om ränder. Om vi ​​till exempel har två pluggar som ligger bredvid varandra är det bäst att undvika att ansluta en annan enhet till detta andra uttag så mycket som möjligt.

Att inte tro att avståndet är oändligt

Även om det är sant att PLC-enheter kan täcka ett stort område, anta inte det distans kan vara för stor och det kommer att fungera exakt likadant. Ju större avstånd, desto fler problem kan vi ha med hastighets- och kvalitetsbegränsningar.

Vi måste kontrollera denna punkt och inte ansluta enheterna för långt. Avståndet kan också förkortas om kablarna är gamla eller i dåligt skick. Detta kan kraftigt påverka detta avstånd och orsaka problem oavsett om vi ska ansluta med en Ethernet-kabel till PLC:n eller om vi ska använda Wi-Fi-alternativet.

Kort sagt, detta är några av de viktigaste punkterna att tänka på när vi ska använda PLC-enheter. Målet är att upprätthålla den snabbaste möjliga hastigheten och minska anslutningsproblem som kan leda till massiva avbrott och krascher.

Relaterade artiklar

Back to top button