Här är alla iPads kompatibla med iPadOS

Cirka 24 timmar sedan, kl WWDC 2019, Apple meddelade en splittring inom iOS-ekosystemet. Från och med iOS 13 skulle iPhones använda vanlig iOS och iPads kommer att använda iPadOS. Denna gaffel i vägen skulle låta iPads få mer utvecklade funktioner och framsteg mot att vara äkta bärbara alternativ. Nedan har vi en lista över iPads som kommer att få uppdateringen, så här går vi.

Nu innan vi börjar bör du veta att iPadOS ger några extra jämfört med vanliga iOS 13. Den har widgets på hemskärmen, delad skärm i appar och molnstöd för filer, samt anslutning av USB-enheter och microSD-kort, plus surfning i dem. Det finns mörkt läge, flera appar i Slide Over-vyn, nya gester, inklusive sådana för textredigering och nya tangentbordsfunktioner.

Anpassade teckensnitt och snabbväg är också en del av paketet. Som förväntat kommer alla iPad Pro-modeller att få uppdateringen, men här är den fullständiga listan över kompatibla iPads:

iPad Air 2 iPad Air 3: e generationen iPad Mini 4 iPad Mini 5 iPad (5: e generationen) iPad (6: e generationen) 9,7 tum iPad Pro 10,5 tum iPad Pro 11 tum iPad Pro 12,9 tum iPad Pro

Utvecklarbetan för iPadOS är redan tillgänglig från och med idag och den offentliga beta kommer i juli. Den slutliga versionen av iPadOS kommer till hösten 2019. Jag bör också nämna att Apple Pencil-ingången får en boost, liksom Safari, som har en nedladdningshanterare och laddar stationära versioner av webbplatser. Jag skulle också vilja göra en mea culpa och säga att iPadOS erbjuder andra skärmstöd för Mac och musstöd också.

Relaterade artiklar

Back to top button