Handelskrig mellan USA och Kina kommer att leda till minskande smarttelefonleveranser under 2019

Forskningsföretaget Canalys har släppt en ny prognos för 2019, enligt vilken globala smartphonetransporter i år kommer att minska i förhållande till 2018. Den senaste prognosen reviderades med cirka 5% på grund av handelskriget mellan USA och Kina.

iPhone

Gammal prognos

Enligt den tidigare preliminära prognosen för Canalys, som gjordes innan upptrappningen av handelskriget mellan USA och Kina började, kommer cirka 1,417 miljarder smartphones att säljas på världsmarknaden 2019, och ökningen jämfört med 2018 kommer att vara 1,7%.

Skäl för att ändra prognosen

Men då blockerade den amerikanska regeringen Huaweis samarbete med amerikanska företag. I avsaknad av positiva trender i denna situation kan försäljningen av Huawei-mobilenheter på internationella marknader sjunka avsevärt.

Canalys

Ny prognos

Baserat på den nya prognosen för Canalys kommer försäljningen av smarttelefoner världen över att ligga på 1,35 miljarder enheter, vilket är 3,1% mindre än förra året, då 1,393 miljarder smartphones såldes.

Prognos för 2020

Oavsett, Canalys räknar med en 3,4% ökning av smarttelefonförsäljningen för 2020 till 1,39 miljarder enheter. Dessutom kommer tillväxtdynamiken i vissa regioner att vara något högre på grund av den olika varaktigheten för användningen av mobila enheter.

Relaterade artiklar

Back to top button