Hackare döljer falska uppdateringar via Google Alerts –

Falska Adobe Flash-uppdateringar för dold skadlig programvara

Cyberkriminella använder Google Alerts för att fejka Adobe Flash Player-uppdateringar. Specifikt indexerar de sökorden som användare följer, och när de får en varning och åtkomst omdirigeras de effektivt till en skadlig webbplats.

I huvudsak är detta en falsk historia som är en del av kampanjen för skicka meddelanden till användare … Dessa meddelanden indikerar att det finns väntande Adobe Flash-uppdateringar och måste installeras. Detta är logiskt sett en bluff.

Observera att Adobe Flash Player har nått slutet av sin livslängd och för närvarande är inkompatibel med alla webbläsare. Men många användare kanske inte är medvetna om det, och när de hittar en knapp som indikerar att de kan uppdatera klickar de på den.

Faktum är att de som klickar på uppdateringsknappen laddar ner en setup.msi-fil som installerar en skadlig programvara som heter En uppdatering … Detta program visar de olika uppdateringarna som behöver installeras och i själva verket är de oönskade program.

Även om detta inte har bekräftats av säkerhetsforskare för närvarande, har ett sådant program i tidigare fall skickat trojaner till stjäla lösenord och gruvarbetare i kryptovaluta … Ibland kommer dessa program i form av en så kallad webbläsartillägg, uppdatering eller uppdatering. Okunniga användare kan klicka och äventyra säkerheten för sina datorer.

Hur man undviker att falla offer för falska uppdateringar

Det viktigaste för att undvika att falla offer för detta och andra liknande problem är att alltid hålla sunt förnuft i intelligens. Vi måste undvika att ladda ner uppdateringar från källor som inte är officiella, och inte följa någon länk som ber oss att installera ett verktyg på vår dator, till exempel ett webbläsartillägg, utan att först bekräfta att det verkligen är något säkert.

Det måste vi också ha säkerhetsutrustning … Ett bra antivirus kan förhindra att den här typen av hot kommer in som kan äventyra våra system. På så sätt kommer vi att upptäcka skadlig programvara i form av uppdateringar eller något annat program som de ber oss att installera.

Glöm inte heller vikten av att ha uppdaterad utrustning … Men du måste uppdatera dem korrekt. Vi måste alltid ladda ner de senaste versionerna från officiella och juridiska källor. Vi måste undvika att göra detta från tredje parts webbplatser som inte är garanterade och som kan vara bedrägliga, vilket är fallet med Google-varningarna vi såg och falska Adobe Flash Player-uppdateringar. Precis som en router behöver uppdateras korrekt, måste vi göra det med vilket program eller system som helst.

I slutändan är säkerheten viktig när du surfar på webben. Vi måste alltid undvika att installera programvara från tredje part utan garantier. Annars kan vi äventyra vår utrustning.

Relaterade artiklar

Back to top button