Hackare använder morsekod för att nätfiska attacker och stjäla lösenord –

Morsekod för att starta nätfiskeattacker

Det är en realitet att cyberkriminella ständigt förbättrar sina metoder för att nå sitt mål och infekterar systemet, stör datorn, stjäl lösenord … Vi har många säkerhetsverktyg som kan skydda oss, men sanningen är att ibland räcker inte detta.

Hackare använder denna morsekodteknik för att kringgå vad är leverantörens e-post Säkerhetsåtgärder … På så sätt kunde de dölja skadliga länkar och undvika filter.

Enligt säkerhetsforskare skiljer sig denna nya attack inte mycket från andra när det gäller meddelandet offren får. Detta är det påstådda falskt konto daterad februari i år 2021. Den innehåller en HTML-fil, vars namn påstår sig vara på bekostnad av EXCEL-företaget. Till exempel skulle filnamnet vara: redeszone_factura_08_02_xlsx.html.

När de analyserade bilagan i en textredigerare såg de att de inkluderade JavaScript som mappar bokstäver och siffror till morsekod. Detta skript anropar funktionen för att avkoda morsekoden till en hexadecimal sträng. Denna rad avkodas igen och injiceras i HTML-filen.

Dessa manus introducerade och i kombination med en HTML-bilaga innehåller olika resurser som krävs för att skapa ett falskt EXCEL-kalkylblad, som ansvarar för att informera när inloggningstiden har gått ut och när användarnamn och lösenord behöver återställas.

Det är i detta ögonblick som den klassiska nätfiskeattacken börjar: offret anger nyckeln, men den går direkt till servern som kontrolleras av hackarna. Det är så de stal dina referenser och lösenord.

Nätfiskeattacker, fler och fler

Det bör noteras att idag är denna typ av problem mycket relevant. Som vi nämnde, fulländar cyberbrottslingar sina attacker varje gång. Nätfiske har utvecklats över tiden och fortsätter att vara en av de mest använda strategierna för lösenordsstöld.

Utan tvekan är det bästa försvaret mot nätfiskeattacker sunt förnuft … Undvik att klicka på osäkra länkar, ladda ner misstänkta bilagor, logga in på tredjepartslänkar … Allt detta kan hjälpa oss att skydda vår integritet.

Men det är också viktigt att ha säkerhetsprogram … Ett bra antivirus kan upptäcka skadlig programvara och vissa attacker som är utformade för att infektera vår dator. Håller vårt team informerat. Ibland uppstår sårbarheter som kan utnyttjas för attacker. Vi behöver alltid ha de senaste patcharna och på så sätt åtgärda eventuella problem som kan uppstå.

Relaterade artiklar

Back to top button