Guide till hur du använder videostabilisator på mobiltelefoner –

Mobiltelefoner fokuserar mer och mer på att ta emot multimediainnehåll av hög kvalitet, och för detta är det viktigt att använda videostabilisator , med vars hjälp vi lyckas eliminera stötar för att uppnå resultat nära professionella. Detta verktyg, som inte fanns för några år sedan eller förväntades i mobiltelefoner, började gradvis nå avancerade smartphones, nu finns det i nästan alla terminaler oavsett räckvidd.

För att du själv ska få bästa resultat behöver vi veta hur man använder gimbalen och hur den fungerar, eftersom allt inte är hård- eller mjukvaruberoende. Användaren är också väldigt viktig, så vi kommer att ge dig några tips som gör att du kan förbättra dina resultat med videoverktyget på din mobiltelefon.

Videostabilisatorfunktion och dess nycklar

Som namnet antyder, med det här alternativet garanterar vi det det finns inga vinglar, vibrationer eller andra rörelser i videon som förstör bilden som vi tar med enheten. Det är dock viktigt att notera att det finns två typer av stabilisatorer för mobiltelefoner som skiljer sig åt i resultat och teknik som används, även om, som vi kommer att se senare, deras aktivering inte är annorlunda i smartphones eller kombineras i dem alla.

Grabar a camara rápida con el móvil

Den första typen av stabilisator som bör nämnas är den stabilisator som kallas optisk (OIS), som finns i smartphones som är mer fokuserade på multimediainnehåll, och vanligtvis i avancerade eller dyrare terminaler. I detta fall, stabil bild tack vare ett avancerat prismasystem som håller bilden på plats trots våra rörelser eller vibrationer. Å andra sidan, som billigast, står vi inför elektronisk (EIS), som lyckas förbättra bilden med hjälp av artificiell intelligens, som jämför det vi spelar in med vad som förväntas kompensera för dessa oönskade rörelser.

Men även om vår mobiltelefon har denna fördel är det viktigt att aktivera den och konfigurera den korrekt, annars kommer vi inte att kunna dra nytta av dess fördelar. Dessutom kan vi inte lita på hela resultatet av denna fördel, eftersom nyckeln är att vi håller enheten stadigt och försöker hålla den så bra som möjligt med våra händer, och tekniken är nyckeln till perfektion.

Steg för att aktivera videostabilisator på mobiltelefoner

Innan vi börjar spela in är det viktigt att vi introducerar smartphonens stabilisator , även om du troligen inte ens trodde att de som integrerar det har ett alternativ för detta. Det här alternativet ändras beroende på personaliseringsnivån, även om det är sant att många mobiltelefoner från huvudmärkena undviker detta alternativ så att användarna inte behöver oroa sig för att aktivera eller inaktivera det och det kommer alltid att bli ett bättre resultat, medan andra föredrar för att tvinga dig att välja som för vissa situationer kanske denna fördel inte är vad vi vill ha.

Vi börjar med ställa in kameraverktyg på samsung mobil , som inte representerar någon skillnad mellan terminaler med EIS eller med OIS, de inkluderar alla i sina alternativ kameran möjligheten att aktivera eller avaktivera den på några sekunder. Allt du behöver göra är att öppna din egen kameraapp, klicka på inställningshjulet, gå till dess alternativ och klicka på stabilisatoraktiveringen så att den börjar förbättra våra inspelningar med sina bästa teknologier. Ett identiskt drag när det gäller vanliga Android-mobiler som Google Pixels, Nokia eller Motorola.

Samsung videoinstallation

I terminalerna i BBK Electronics-gruppen, som förenar Vivo, Realme, OPPO och OnePlus-modeller, hittar vi möjligheten aktivera eller avaktivera videostabilisatorn i avancerade terminaler, försvinner från smartphones med mellanregister eller ingångsintervall. I dem alla är steget väldigt enkelt och liknande, eftersom vi bara behöver öppna kameran, dra videon och trycka på knappen för vibration för att starta eller stoppa den. Köper vi resultatet mellan båda lägena kan vi se den stora skillnaden som detta läge ger.

oneplus videoinstallation

Varför visas inte det här alternativet på min mobiltelefon?

Om vi ​​försökte aktivera funktionen och inte hittade den med stegen vi kommenterade tidigare, kan det främst bero på att det inte finns någon stabilisator i vår mobiltelefon, eftersom det är en tillgänglig terminal, även om den också kan vara en av varumärken som inte tillåter dig att aktivera eller avaktivera ett alternativ, till exempel som Xiaomi eller Huawei bland de mest populära. Tillverkare har bestämt sig för att integrera den här funktionen i sina smartphones, och om vår mobiltelefon har den kommer den alltid att vara aktiv, och om den inte är integrerad kommer det uppenbarligen inte att finnas något sätt att få det att fungera.

Andra användare har dock upptäckt att gimbalen har slutat fungera när de kan ha använt den tidigare, vilket kan bero på flera orsaker som vi kommer att försöka lösa. Den första och viktigaste kan vara relaterad till en tillverkaruppdatering som tog bort möjligheten att få den att fungera som standard när fler tillverkare börjar göra det. För att skingra tvivel behöver vi bara spela in en video och självständigt kontrollera på videoskärmen om det fungerar eller vice versa.

fps movil upplösning

En annan anledning till varför videoförbättringsteknik kan ha slutat fungera på grund av att vi ändrade videons upplösning och/eller bildrutor. I inställningarna för vår enhet finns ett alternativ som låter oss ändra upplösningen mellan HD, Full HD eller 4K, beroende på modell, vilket också åtföljs av en annan bildhastighet. Vissa smartphones kan bara använda Image Stabilizer vid 30fps, vilket är den vanligaste standarden, så vi gjorde ändringar, vi kunde stöta på buggar som hindrar oss från att göra bra design, oavsett hur hårt vi försöker lösa dem. Detta inträffar även under slow motion-inspelning, när det inte är möjligt att använda denna funktion med bästa resultat.

Naturligtvis kan vi inte glömma att byta objektiv, då vår mobiltelefons vidvinkelkamera i många fall inte har denna extra punkt, medan huvudsensorn (eller något annat av objektiven som vi kan använda för inspelning). Vi måste vara mycket försiktiga med detta för att kunna använda den kamera som ger oss det bästa videoresultatet.

Relaterade artiklar

Back to top button