Grundläggande attacker när du köper på Amazon och hur du skyddar dig själv –

Handla säkert på Amazon

Bland alla plattformar som vi har till vårt förfogande är utan tvekan en av de viktigaste Amazon … Där kan vi hitta alla sorters varor som går att köpa och få hem på några dagar med hjälp av en dator eller mobiltelefon. Detta är en av de mest aktiva användarna.

Detta faktum öppnar också ett fönster för cyberkriminella kränker användarnas säkerhet. De kan stjäla lösenord, information, dölja skadlig programvara … Av denna anledning är det viktigt att vi alltid handlar med full säkerhet genom denna tjänst.

För att skydda dig ordentligt vad vi bör vara väl medvetna om är de vanligaste typerna av attacker. På så sätt lär vi oss att känna igen dem och undvika bedrägerier. Om vi ​​inte vidtar lämpliga åtgärder kan vi uppleva problem som påverkar både vårt konto och de enheter vi använder.

De vanligaste attackerna när du använder Amazon

Vi kommer att nämna några av de vanligaste Amazon-bedrägerierna. Detta är något som vi också kan tillämpa på andra liknande plattformar, eftersom strategierna som används av hackare i många fall är desamma.

Nätfiskeattacker

Utan tvekan är ett av de vanligaste problemen Nätfiskeattacker … Hackare skickar e-post eller SMS där de berättar att vår beställning har ett problem, att vårt konto har attackerats, att vi måste vidta några åtgärder… Kort sagt, de är angelägna om att använda valfritt lockbete så att vi måste ha blivit inloggade in eller lämna information.

Logiskt sett är allt detta en bluff. De utnyttjar det faktum att plattformen används flitigt för att fånga offrets uppmärksamhet. Allt vi värd kommer att hamna på en server som kontrolleras av angriparna och vårt konto kan bli stulet.

Falska kuponger

En annan typ av mycket använd attack är falska kuponger … I grund och botten består det i att vi får någon form av länk, rabatt, där vi erbjuds en rabatterad produkt eller kod för att få ett lägre pris på Amazon.

Återigen ställs vi inför en bluff. De letar efter vad vi skriver in denna länk, att vi laddar ner denna fil, som förmodligen innehåller en rabattkod. Så vi laddar faktiskt ner skadlig programvara.

Falska produkter

De kan också fuska med hjälp av falska produkter … Det är väldigt ofta missvisande när det gäller teknologier att de kan sälja en produkt som liknar vad offret kanske tror. Faktum är att de i många fall inte gör något olagligt, men användaren själv läser inte specifikationerna och det exakta namnet på denna produkt.

Osäkra applikationer

Ett annat sätt att attackera dem som använder Amazon är genom osäkra appar. Det här är programvara som utger sig som legitim men som faktiskt döljer skadlig kod som kan utsätta våra datorer för fara.

Hur du håller dig säker när du handlar på Amazon

Vi har sett några av de vanligaste typerna av attacker som vi kan stöta på. Det här är strategier som hackare kan använda för att stjäla vårt konto, injicera skadlig programvara i oss eller tvinga oss att köpa en produkt som inte är det. Vi ger dig några viktiga tips om hur du handlar säkert på Amazon.

Surfa från säkra nätverk

Första tipset: bläddra och köp från säkra nätverk … Vi måste undvika offentligt Wi-Fi om vi ska ange personlig information och göra en betalning. Dessa typer av nätverk kan filtrera vår information och avslöja personlig information.

I händelse av att vi ska göra en betalning från ett publikt nätverk kan vi ta hänsyn till att vi använder ett VPN-verktyg som låter dig kryptera anslutningen och att information överförs genom en slags tunnel.

Använd säker och modern utrustning

Naturligtvis bör du också tänka på vikten av att använda utrustning som är ordentligt skyddad … Det är tillrådligt att använda ett antivirus samt andra säkerhetsverktyg som kan hjälpa till att undvika skadlig programvara.

Dessutom kan det ibland uppstå sårbarheter som utnyttjas av hackare för att implementera sina attacker. Vi kan fixa dessa buggar med patchar och uppdateringar. Därför är det viktigt att alltid ha korrekt uppdaterade system.

Skydda ditt konto

Å andra sidan måste vi rekommendera kontoskydd tillräckligt. Det är viktigt att använda starka och starka lösenord. En bra nyckel är huvudförsvaret mot inkräktare.

Vi kan också överväga att använda tvåfaktorsautentisering. Detta ger ett extra lager av säkerhet och skyddar oss i händelse av att en angripare får vårt lösenord, till exempel som ett resultat av en nätfiskeattack.

Använd officiella program

Slutligen, ett annat tips är att alltid använda de officiella apparna. Det är sant att vi ibland kan hitta tredjepartsprogram som kan ha ytterligare funktionalitet, men det rekommenderas att endast laglig och officiell programvara används för att undvika skadlig modifiering av tredje part.

Kort sagt, när vi köper via Amazon kan vi möta vissa säkerhetsrisker. Det är alltid bekvämt att vara skyddad och naturligtvis att inte göra misstag som avslöjar personlig information och låter hot tränga in.

Relaterade artiklar

Back to top button