Grundinställningar när du ställer in en ny mobiltelefon –

Om du bara köpte en ny telefon du vill förmodligen börja pilla med det direkt. Sakta ner. Innan du gör detta måste du först konfigurera det, och även om alla nivåer av anpassning för närvarande erbjuder ganska anständig initialiseringsvägledning, finns det ett antal tips du bör följa innan du börjar använda din. ny mobil.

Alla Android-enheter skiljer sig från varandra, och varje tillverkare förser sina telefoner med små tillägg som skiljer dem från mängden av konkurrenter. Lyckligtvis, i grunden, är Android-enheter väldigt lika, och när sätta upp dem, de alla måste gå igenom samma 3 faser.

Det är anslutning, säkerhet och anpassning.

förbindelse

Till börja använda din nya mobil du kan ignorera anslutningsalternativen, men om du inte ansluter din telefon till nätverket, oavsett om det är Wi-Fi eller data, finns det inte mycket du kan göra med din telefon.

Ansluter till ett Wi-Fi-nätverk

Det här steget är inte strikt nödvändigt, men med tanke på att det kommer att ta en hel del MB (och till och med GB) datanedladdningar för att få telefonen igång, bör du inte slösa bort din värdefulla mobildata. Använd istället en Wi-Fi-anslutning, helst din hemanslutning, genom att ange nätverksnamnet och lösenordet.

Google-kontot är centrum för alla dina mobiler

När du ansluter till Wi-Fi bör din egen telefon uppmana dig att logga in på din Google-e-post. Den kommer att användas för att skapa säkerhetskopior på din telefon, ladda ner appar, göra betalningar och vad du än tänker göra med din telefon.

Om du startade telefonen med hjälp av en säkerhetskopia har enheten redan din Google-kontoinformation. Du måste dock fortfarande ange ditt lösenord. Annars anger du din Gmail-adress först. Du kommer då att kunna komma åt Android App Store

Naturligtvis har du möjlighet att komma åt information om detta konto från din smartphone-konfiguration genom att välja menyn Konton och arbeta med ditt konfigurerade Gmail-konto.

Ställ in ditt föredragna datanätverk

Din ny smartphone 5G? Som standard, om så är fallet, kommer mobiltelefonen att konfigureras för att automatiskt välja denna typ av nätverk, men om din stad inte redan har denna anslutningsstandard är det absurt att mobiltelefonen fortsätter att söka efter denna typ av nätverk och fortsätter att använda mer batteri.

Efter att du har startat din mobiltelefon, gå till Inställningar, välj SIM / Mobilnät och i alternativet Önskad nätverkstyp välj den du föredrar, beroende på hur du ska använda din mobiltelefon.

Säkerhet

När vi är anslutna till internet, data eller Wi-Fi och vi har ett Google-konto konfigurerat på vår telefon kan vi börja med vår nya mobil … Det är dock lämpligt att vi först vidtar vissa säkerhetsåtgärder, främst som en försiktighetsåtgärd.

Finns det några väntande uppdateringar?

Vad är din mobil ny betyder inte att det fungerar med den senaste versionen av operativsystemet. Du kan till exempel köpa en Samsung Galaxy s20 som kör Android 10, som nu kan uppgraderas till Android 11. Det innebär att förutom att dra nytta av nya funktioner så kommer de senaste säkerhetskorrigeringarna att tillämpas på enheten.

Vanligtvis ska ett meddelande visas på skärmen om det finns en väntande uppdatering, men du kan också kontrollera det i Inställningar, System och välja ett alternativ som liknar Sök efter programuppdateringar.

Dessa uppdateringar kan ta lång tid att ladda ner och installera, varför vi tidigare rekommenderade att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk på grund av den höga datatrafiken de kommer att arbeta med. Dessutom rekommenderas det att kontrollera att batteriet är minst 50 % laddat.

Importera data … eller inte

Om du ställa in din nya telefon, du kommer alltid att ha möjlighet att ställa in en tidigare säkerhetskopia med data och applikationer som tidigare laddats ner till en annan terminal. På ett personligt sätt rekommenderar vi att du inte gör detta för att inte “dra och släppa” eventuella problem som ärvts från tidigare användningar, och vi rekommenderar att du installerar allt från grunden.

Om du fortfarande vill installera en tidigare säkerhetskopia kan du öppna inställningspanelen, Inställningar, gå till menyn Om telefonen eller Återställ och återställ och välj den du vill ha.

Hänglås och fingeravtrycksmall

Som många andra aspekter installation hur du skyddar din telefon kommer att variera mycket beroende på vilken typ av telefon du har. Om du har en mobiltelefon med fingeravtryck, bra. Annars måste du ta till det klassiska lösenordsmönstret eller, på nyare telefoner, ansiktsigenkänning.

Vad du än gör så rekommenderas det till 100 % att du sätter in någon form av säkerhetsåtgärder för att undvika potentiella problem om din telefon hamnar i fel händer.

  • Mönster eller PIN-kod: Skapa ett numeriskt eller upplåsningsmönster för att ange när du vill komma åt din telefon i Inställningar> Säkerhet> Skärmlås> Mönster.
  • Fingeravtryck: Registrera alla fingeravtryck för att kunna låsa upp din mobiltelefon genom att placera fingret på den biometriska sensorn. Du kan göra detta genom att gå till Inställningar> Säkerhet> Skärmlås> Fingeravtryck.
  • Ansiktsigenkänning: Om du föredrar att den främre kameran på din mobiltelefon automatiskt känner igen när du använder din telefon, ställ bara in Ansiktsupplåsning som upplåsningsmetod i Inställningar> Säkerhet> Skärmlås> Ansiktsupplåsning.

Personalisering

Justera textstorleken efter eget tycke

Vad många användare klagar på när börja använda ny mobil att de antingen ser texten som för stor eller för liten. Detta händer speciellt om du går från en telefon med en mer begränsad skärm till en telefon med en större skärm.

De senaste versionerna av Android är redo att anpassa texten efter vår smak, och det kan vi göra genom att öppna appen Inställningar och scrolla ner tills vi ser alternativet Display & Brightness. Väl inne måste vi klicka på Text och Display Size för att kontrollera de olika alternativen som tillhandahålls oss.

På samma sätt, från samma meny, kan vi ändra typsnittet och anpassa det till det som är mest bekvämt för oss.

Konfigurera Google Assistant

Om din telefon har Google Assistant inbyggd kommer den att visa sig för dig någon gång under installationen och be dig hjälpa den att känna igen din röst. Följ bara instruktionerna på skärmen för att använda Google-verktyget i ditt dagliga liv, ställa in påminnelser, utföra röstsökningar, få hjälpinformation och mer.

Du kan också välja andra supportappar beroende på din telefonmodell.

Ladda ner de appar du vill ha

Som vi sa tidigare kan du installera alla appar du vill ha med en säkerhetskopia, men vi rekommenderar att du inte bara installerar dem från grunden, utan även anpassar dem från grunden.

Stiga på Play Butik och hitta de du behöver, eller om det här Gmail-kontot du använder redan var konfigurerat på din tidigare Android, öppnar du bara sidomenyn och väljer Mina appar och spel. Där hittar du alla applikationer som du laddat ner på en annan mobiltelefon, redo att installeras på din ny telefon

Relaterade artiklar

Back to top button