Gratis antivirus för att skydda vår dator från skadlig programvara –

Sophos Home är ett antivirusprogram som kan skydda våra datorer med Windows och macOS, samt mobila enheter med Ios och Android. Denna programvara utmärker sig för att lösa problemet cybersäkerhet är mycket mer än traditionellt antivirus … Den kombinerar upptäckt av skadlig programvara med artificiell intelligens, kraftfullt exploateringsskydd och ransomware-skydd så att vi kan känna oss säkra från alla typer av hot.

Detta kraftfulla antivirus har ett djupgående skannings- och rengöringssystem för vår dator som gör att vi kan förstöra alla typer av skadlig programvara, virus, trojaner, rootkits, spionprogram och annan skadlig programvara som kan vara gömd i vårt system och till och med kan skydda oss från dem som ingen vet ännu. Det låter oss också skydda våra filer och personliga foton från kryptering och lösen, blockerar ransomware och återställ alla berörda filer till deras tidigare tillstånd.

Med Sophos Home kan vi skydda alla våra enheter eftersom det tillåter oss att skydda upp till 10 Windows- och Mac-datorer, samt ett obegränsat antal iOS- och Android-enheter. Dessutom, så att vi kan navigera säkert, det blockerar skadliga webbplatser genom att lägga till ett säkerhetslager i webbläsaren och skanna alla våra nedladdningar samtidigt.

Styr säkerheten för dina enheter med Sophos Home

Efter att ha startat programmet visas dess huvudmeny på spanska med ett minimalistiskt användargränssnitt. I den vänstra kolumnen hittar vi dess kontrollpanel med två interaktiva funktioner som Scan-knappen och Kontrollpanelen. Detta antivirus bevisar alltså att det kan fullt tillgänglig för alla typer av användare, oavsett deras datorkunskaper.

Om vi ​​klickar på knappen Skanna kommer antivirusprogrammet att börja skanna. fullständig genomsökning av hela vårt system … Ett nytt fönster kommer att dyka upp där vi kan se hur många procent som förflutit till slutet. På panelen kommer alla avvikelser du hittar att visas som ytterligare cookies som kan äventyra vår säkerhet, upptäckta hot etc. När det är klart kommer det att ge oss möjlighet att rensa det som hittats, eller om det bedöms som farligt kommer det att direkt börja fixa det.

Om vi ​​klickar på knappen “Kontrollpanelen” kan vi komma åt den via vår webbläsare. Detta kan hjälpa oss ställa in några parametrar relaterade till säkerheten för vår utrustning till exempel byta skyddsmoduler, välja mellan att tillåta eller rensa hot, blockera webbplatser enligt vår profil och lägga till undantag. Dessutom låter det oss se historiken över hot som upptäckts på vår dator, samt en lista över åtgärder som vi har utfört sedan installationen av applikationen.

Ett annat tillgängligt alternativ är alternativet övervaka säkerheten för flera datorer samtidigt med hjälp av installera Sophos Home på dem, oavsett om det är datorer eller mobila enheter. Detta gör att vi kan spåra vissa aspekter som säkerhetsstatus och antal varningar. För att lägga till enheter måste du registrera och slutföra operationen via onlinekontrollpanelen.

Ladda ner Sophos Home

Sophos Home är ett antivirus som har båda fri och en betalversion som vi kan ladda ner från vår hemsida. Den är kompatibel med Windows och macOS operativsystem för datorer, samt Android och iOS för mobila enheter. Vi måste ladda ner en ganska tung installationsfil på 293 MB i storlek. Dess installation är ganska enkel, eftersom den inte kräver ytterligare konfiguration under installationen.

Skillnader mellan gratisversion och premiumversion

  • Är gratis : I den kostnadsfria versionen av Sophos Home får vi funktioner som prediktiv AI-hotdetektering, antivirus i realtid, filtrering av överordnade webbplatser, skydd för att blockera farliga webbplatser och fjärrkontroll för att skydda upp till 3 Windows- och Mac-datorer från ett enda gränssnitt. .. … Under de första 30 dagarna av att använda denna version kommer vi också att ha tillgång till Premium-funktionerna så att vi kan testa dem.
  • Premie : Den här versionen lägger till ett antal andra funktioner till fördelarna med det kostnadsfria kontot, till exempel förbättrat skydd mot ny och utvecklande skadlig programvara och virus. Det ger också skydd mot ransomware genom att förhindra dem från att bli infekterade och kryptera våra filer. Det erbjuder avancerat webbskydd genom att blockera nätfiskewebbplatser så att vi kan navigera på dem säkert. Den har bank- och kreditkortsskydd, blockerar oönskad åtkomst till vår webbkamera och förhindrar skadlig programvara från att stjäla användarnamn och lösenord. Dessutom. Den stöder skydd för upp till 10 enheter. Det kan ingås för en period av 1 år, 2 år och 3 år till ett pris 37,46 EUR , 67,46 EUR och 86,21 euro respektive.

Som vi kan se, med ett gratis konto, kan vi få grundläggande skydd som kan vara tillräckligt för en hemanvändare. Betalversionen kan utformas främst för företag som vill maximera sin säkerhet med hjälp av alla möjliga alternativ. Dess största nackdel är att den inte tillåter en engångsbetalning, utan vi måste ingå ett serviceavtal i flera år.

Sophos Home alternativ

Om vi ​​letar efter ett antivirus för att skydda vår dator erbjuder vi flera alternativ till Sophons Home:

Avast Free Antivirus

Det är ett av de mest populära molnbaserade antivirusprogrammen som erbjuder gratis realtidsskydd genom att analysera alla typer av okända filer som kan vara skadliga. Vi kan ladda ner den härifrån. Den har även en Ultimate-version som även kan styra mobila enheter och kan köpas från 59,99 euro per år.

Kaspersky Anti-Virus

Ett annat välkänt antivirusprogram som låter oss blockera alla typer av spionprogram, ransomware och virus från vår dator, vilket gör det lättare att hantera säkerheten. Du kan ladda ner en gratis testversion från den här länken. Du kan köpa den från 29,95 euro per år.

Panda antivirus

Det är ett av de långlivade antivirusprogrammen som kan skydda oss från alla typer av virus. Detta gör att vi kan genomföra djupgående eller skräddarsydda analyser av kritiska områden enligt våra behov. Den har en gratisversion som vi kan ladda ner från webbplatsen. Om vi ​​letar efter mer kompletta lösningar har den betalversioner från 26,24 € per år.

Relaterade artiklar

Back to top button