Granskning av Xiaomi Redmi Obs: från kameran till skärmen till testet AndroidWorld

Granskning av Xiaomi Redmi Note

Efter den (positiva) överraskningen av Xiaomi Mi3 ville vi prova dess (mer eller mindre) phablet-version, ännu billigare. Detta är Remi Note, en 5,5-tums enhet till salu för 223 €. Är priset misstänkt? Låt oss tillsammans se om det finns någon “fångst”.

Förpackning

Inuti kartongpaketet (minimal men elegant) på Xiaomi Redmi Note hittar vi strömförsörjningen (med italiensk adapter) och microUSB-USB-kabeln. Tyvärr finns det inga hörlurar och ingen annan typ av tillbehör.

Konstruktion och ergonomi

Redmi Obs är helt tillverkad av plast. Den bakre är ganska lätt som en faktura, glänsande vid beröring och som behåller fingeravtryck mycket (men i den vita varianten märks det inte). Enheten verkar inte billig och företaget har lyckats ge den en ungdomlig “smak”, i former och färger. Kåpan är lätt att ta bort och de fysiska knapparna (volym och ström) trycks bra (de placeras till höger). Peksknapparna under skärmen är röda men inte bakgrundsbelysta. Dimensionerna är generösa, som alla phablet, och rymdoptimering är tillräcklig men inget sensationellt. Det är dock vikten som känner sig mest, med sina 199 gram, även om den är väl fördelad, kan den kännas vid långvarig användning.

Hårdvara

Xiaomi Redmi Note 7

De tekniska egenskaperna hos denna Redmi Note är: processor Mediatek MT6592 med 8 kärnor, 2 GB RAM-minne och 8 GB internt minne, som kan utökas via microSD. Processorn är inte bland de bäst presterande i sin kategori, men det är verkligen den kraftfullaste som erbjuds av Mediatek, det enda valet för företag som vill göra dubbla SIM-smartphones (som Redmi Note). Endast det första SIM-kortet har HSUPA-anslutning (men inte LTE). Wi-Fi är inte tvåband, medan Bluetooth istället uppdateras till version 4.0 som stöder anslutning till enheter med låg energi.

Högtalaren är placerad på baksidan: volymen är bra, men det tar inte mycket för att den ska dämpas på ett ganska känsligt sätt (men ärligt talat utan att någonsin ge oss några speciella problem med meddelanden och ringsignal).

Kamera

Denna phablet av Xiaomi kommer med en kamera huvud från 13 megapixlar som också spelar in videor upp till 1080p. Frontalt är kameran 5 megapixel. Fotograferingsgränssnittet från Xiaomi är utmärkt, även om det i den här versionen inte är särskilt rikt på funktioner. Fotograferar fortfarande med ljud, HDR och panoramafoton. Skottet är lite långsammare än vi skulle ha velat, men de tagna skotten är genomsnittliga för tävlingen, fortfarande bättre än de flesta enheter som säljs till samma pris.

PROV: FotoVideo

Visa

Xiaomi Redmi Note 5

Skärmen från 5,5 tum (IPS-teknik) för denna enhet beundras för sin skönhet. Upplösningen är “endast” på 1280 x 720 pixlar, vilket översätts till förmågan att skilja pixlarna genom att föra skärmen närmare ögat, vilket du knappast kommer att göra i daglig användning. Ljusstyrkan är utmärkt och dess automatiska justering tack vare den dedikerade sensorn. Även bra färgbalans som tenderar lite till varma toner (det finns ingen färgjustering).

programvara

Xiaomi Redmi Note 02 skärmdump Xiaomi Redmi Note 04 skärmdump

där MIUI det är alltid ett nöje för ögonen och för … hjärnan. Gränssnittet är faktiskt väldigt vackert att titta på och användbart och fullt av funktioner för dem som vill gå lite djupare. Vissa ikoner uppdateras i realtid och blir en widget om de dras, peksknapparna kan ha alternativ som kan anpassas om de hålls nere och meddelandefältet är helt anpassningsbart. Detta är bara några av de möjligheter som MIUI erbjuder i denna Redmi Note, för närvarande baserad på Android 4.2.2. Systemet är fullständigt lokaliserat på italienska och innehåller Play Store (men inte Google-apparna, som kan installeras från själva Play Store). Systemet missar aldrig ett slag och får oss att glömma att vi inte har den senaste versionen av en Qualcomm-processor “under huven”.

Bland de förinstallerade apparna hittar vi också en anteckningsapp, en ficklampa, en kompass, en inspelare (som verkligen verkar ha en kassett inuti), en filhanterare och framför allt en säkerhetsapp som verkligen täcker många situationer, till exempel app behörigheter., en svartlista, konsumerad datahantering och till och med ett antivirusprogram.

Programvara: Webbläsare

Lagerbläddraren fungerar mycket smidigt i alla situationer och stöder också uppspelning av innehåll i Flash-format.

Programvara: Multimedia

Multimedia-sidan av en MIUI-firmware, som den här, är också mer än tillfredsställande. Ljudspelaren fungerar bra och det gör även videospelaren (som har framerate-droppar endast med divx-filer och inte med HD-filer).

Autonomi

Bra autonomi för telefonen, också tack vare 3200 mAh batteri. Förvänta dig inte mirakel, men tack vare den låga förbrukningen av MediaTek-processorn kan du enkelt övervinna dagen, men det är svårt att tänka på att täcka två dagar utan att först ladda smarttelefonen.

Pris

Denna Xiaomi Redmi Note säljs till ett mycket intressant pris på 223 €. Det är därför för närvarande en av de billigaste phablets som kan köpas online.

Inköp

Xiaomi Redmi Note kan köpas online för 223 € på webbplatsen xiaomishop.it och du kan dra nytta av ytterligare 4% rabatt med koden androidworldxiait.

Riktmärke

Riktmärke för Xiaomi Redmi Note

Foto

Relaterade artiklar

Back to top button