Granska VTR Play

INTRODUKTION

Den 15 maj i år gav vi dig en förhandsvisning av den nya VTR Play-applikationen med vilken du kan se direktsända TV-kanaler och få tillgång till 4000 innehåll som tillhör VOD-plattformen, allt direkt från din smartphone, surfplatta, iPad och bärbara dator (upp till 3 enheter samtidigt).

VTR Play kommer som en lösning för dem som inte kan vara hemma för att titta på sina favoritprogram och serier. På det här sättet, så länge du har en Wi-Fi eller mobil internetanslutning på din enhet, kan du fortsätta att njuta av VTRs tv-tjänst var som helst.

Juni är den månad som VTR valt för att officiellt presentera oss för VTR Play, så vi är nu i stånd att ge dig en fullständig recension av denna multiplatformstjänst så att du kan känna till alla detaljer (även det goda och det dåliga) i detta ansökan.

Vi tackar våra vänner på VTR som gav oss ett konto för att kunna prova det nya tillägget som läggs till i deras tv-tjänst idag.

TILLGÄNGLIGA PLATTFORMAR

Innan du gör dig känd om VTR Play-tjänsten måste du veta på vilka enheter du kan använda den här applikationen och kraven för att den ska fungera.

VTR Play är tillgängligt för operativsystem Android, iOS och Windows 10, och du kan komma åt det från vilken webbläsare som helst.

Android: Alla enheter som fungerar med Android 4.0 eller senare.
ios: Kompatibel med iPhone, iPad eller iPod som använder iOS 9.0 eller senare.
Windows 10: Alla enheter som har en processor med X86-, X64- eller ARM-arkitektur och som fungerar med Windows 10 version 14393.0 eller senare.
Web navigator: Om du använder Windows är den kompatibel med Internet Explorer 9 eller högre, Mozilla Firefox 3.0 eller högre, eller Safari 4.0 eller senare och Chrome 33.0 eller senare. Om du använder Mac är den kompatibel med Firefox 3 eller senare, Apple Safari 5 eller högre eller Chrome 33 eller högre.

TILLGÅNG

När du har laddat ner applikationen eller angett webbversionen måste du ha information om VTR Virtual Branch, det vill säga din RUT och ditt lösenord.

Och för att kunna använda denna applikation måste du självklart ha kontrakterat VTR-tv-tjänsten. Om du är en mobil- eller telefonikund kan du inte ha tillgång. Dessutom kommer tillgången till live-kanaler att variera beroende på den tv-plan du har avtalat.

INTERNET ANSLUTNING

Om du använder en bärbar dator måste du ha en hastighet på 2 Mbps för SD-kvalitet, medan du måste ha HD-kvalitet måste du ha minst 4 Mbps hastighet.

Om du använder enheter med mobilt internet måste du ha tillgång till ett 3G-nätverk för SD-kvalitet, medan du måste ha en 4G-signal för att kunna titta i HD. Mobilsignalen kan användas med alla operatörer och du kan självklart använda Wi-Fi.

LADDA NER OCH WEBB

För Android -> LADDA NER

För ios (iPhone, iPad, iPod): -> LADDA NER

För Windows 10 -> LADDA NER

Web navigator -> www.vtrplay.cl

INNEHÅLL TILLGÄNGLIGT

VTR Play har 80 kanaler med livestreaming som kan visas, och flera av dem finns i HD. Kom ihåg att nämnda antal kanaler varierar beroende på tv-planen du har avtalat.

KANALLISTA (14 februari 2019)

    AZ Cinema TVN HD MEGA HD Chilevisión HD Nick Jr. Channel 13 HD Channel 24 Hours HD CNN Chile HD Warner HD A&E HD AXN HD Paramount HD Sony HD TNT Series HD HBO HD TNT HD Studio Universal HD Space HD TBS HD Golden HD Universal HD ESPN HD ESPN2 HD ESPN3 HD ESPN + HD TyC Sports HD Nick Jr HD Discovery Kids HD Disney HD Cartoon Network HD Nickelodeon HD Boomerang HD 13C HD History HD History 2 HD Animal Planet HD Discovery Channel HD Discovery Theatre HD Discovery Hem och hälsa HD TCL HD Discovery World HD TruTV HD Investigation Discovery HD Comedy Central HD E! HD Lifetime HD MTV HD VH1 HD El Trece HD Az Click HD Az Heart HD Az World HD Las Estrellas HD Antena 3 HD Deputies Channel TBS Isat TCM Golden Edge SyFy Mega Plus HD Discovery Science HD Kitchen Live HD Discovery Turbo A3 Series HD BBC World HD Discovery Kids Disney Channel Disney XD Tooncast A3 Cinema HD Discovery Science Discovery Civilization TLC Undersökning Discovery Glitz Mycket musik VH1 HTV Golf Channel HD TV5 Monde CNN Spanska CNN International BBC World

Som i TV-tjänsten har vissa kanaler möjlighet att växla ljud mellan spanska och engelska, samt att ha möjlighet att aktivera eller avaktivera undertexter.

VOD INNEHÅLL

I det här avsnittet kan vi se innehåll På begäran och att vi för närvarande har tillgång via VTR: s VOD-tjänst, vare sig det är serier, filmer eller tv-program. För närvarande är allt tillgängligt innehåll gratis, eftersom det hittills inte finns något Premium-innehåll.

Innehållet är indelat i fyra segment och i vart och ett av dem kommer vi att hitta olika teman för att hitta innehållet vi letar efter snabbare, även om det finns en sökmotor på alla plattformar. Nu beskriver jag innehållet som fanns i VOD när jag skrev denna recension.

VI REKOMMENDERAR DIG: Cannes 2018 Special – Nyligen tillagd – Alla barn

KLUBB: Filmer – TV-program – Serier – Vive Chile

KANALER: TVN – kanal 13 – Chilevisión – MTV – Disney – Nickelodeon – Cartoon Network – TNT – Space – Vive Chile

BARN: Förskolan för barn – Barnserien – Musikvideor för barn – Barnfilmer.

Du kan hitta VOD-innehåll i SD och andra i HD. Det mesta av ljudet kommer på spanska och det är inte möjligt att ändra det. Om ljudet är på engelska kommer det att “klistra in” undertexter.

APP OCH WEB-GRÄNSSNITT

När vi kör VTR Play-applikationen hittar vi fyra avsnitt: Hem – TV – VOD och My VOD.

BÖRJAN

I det här avsnittet hittar vi det som ses mest när du går in i applikationen, visar namnet på innehållet, kanalen, tiden när den startade och slutade, och ger dig självklart möjligheten att se kanalen live.

Om vi ​​laddar ner appen hittar vi innehåll som vi kan se på VOD, liksom vad de “mest populära kanalerna” sänder. Om du har sett innehåll i VOD tidigare och inte har tittat klart på det, hittar du ett avsnitt som heter “Mitt sparade innehåll” där innehållet som du inte har avslutat tittar på kommer att visas, vilket ger dig tillgång att fortsätta titta på det.

TV

Här kan vi göra två saker: se listan över de 80 kanalerna och vad som sänds vid den tiden, med aktuell varaktighet inkluderad. Och om du har en iPhone 6s eller högre kan du använda 3D Touch-funktionen för att få en snabb förhandsgranskning av vad varje kanal sänder.

Ovanstående gäller ”WATCH TV”, eftersom genom att välja “GUIDE” hittar du programmeringen av de 65 live-kanalerna, du kan till och med se nästa programmering av varje kanal med ett 7-dagars förskott.

Genom att välja ett innehåll i denna programmeringsguide kommer du att kunna hitta mer information om innehållet, till exempel den tid det sänds, sändningens varaktighet och kategori som det motsvarar.

Det ger dig också möjlighet att skapa en påminnelse så att din enhet kan påminna dig om att X-innehåll precis har startat, samt att du har möjlighet att visa fler avsnitt av innehållet eller relaterat.

VOD

Här hittar du allt innehåll som jag beskrivit ovan och möjligheten att utforska efter kategorier, samt att du kan använda den inbyggda sökmotorn.

MIN VOD

När du är i VOD-avsnittet kan du välja något innehåll och lägga till det i en lista så att du kan se det senare. Du hittar den här listan i Min VOD. Dessutom hittar du också det innehållet du tittade på och som du inte har tittat på ännu.

När det gäller gränssnittet som du hittar i dess webbversion, kommer du att ha samma kategorier tillgängliga som jag har nämnt och nästan samma funktioner, eftersom du i webbversionen inte kommer att kunna skapa påminnelser.

ATT SE EN LEVANDE KANAL I APPEN

När du tittar på en livekanal har du på skärmen möjlighet att styra volymen, aktivera eller avaktivera undertexter eller ändra det spansk-engelska ljudet (i kanaler som har dessa funktioner) och information om det aktuella programmet med dess varaktighet ingår.

Detta informationsfält som visar det aktuella programmet, du kan skjuta det åt vänster för att se vilka program som kommer nästa och du kan till och med skapa en påminnelse där.

Om du vrider enheten vertikalt kommer du att kunna fortsätta titta på livekanalen, så att du samtidigt kan se vad de andra kanalerna sänder och få tillgång till dem snabbt.

När det gäller strömningens bildkvalitet måste jag säga att den är ganska bra. Jag vet inte exakt vilken upplösning den sänds på, men enligt mig ska kvaliteten vara HD 720p. Ljudkvaliteten är också bra och den är i stereo.

När det gäller påminnelserna i applikationen kan du välja om du vill att appen ska meddela dig i början av programmet eller upp till 60 minuter innan programmet startar.

Påminnelserna kommer som ett meddelande till din smartphone enligt följande:

SE EN LIVE KANAL PÅ WEBBEN

I webbversionen kommer du att ha exakt samma funktioner och upplevelse som du har i applikationen, och även gränssnittet är identiskt om inte detsamma.

Bildkvaliteten är fortfarande mycket bra när innehållet visas i helskärm, och som i applikationen måste innehållets upplösning vara i HD 720p, även om det senare inte har något sätt att bekräfta.

TILLGÄNGLIGA INSTÄLLNINGAR

Slutligen hittar vi de tillgängliga inställningarna där VTR Play erbjuder dig möjligheten att dölja de kanaler som du inte ser eller som du helt enkelt inte gillar.

Du kan också aktivera alternativet att använda mobilnätverket (som standard är det inaktiverat). När det väl är aktiverat kan du välja kvaliteten på överföringen mellan Automatic – High – Medium – Low. Det senare hjälper dig att spara mobildata. (det här alternativet är inte tillgängligt på webben)

Vi har också möjlighet att aktivera föräldrakontroll om vi ger tillgång till minderåriga.

SLUTSATS

VTR Play är utan tvekan ett utmärkt komplement för alla som har VTR-TV-tjänsten, för det finns inget bättre än att titta på TV direkt på din smartphone på någon plats där det finns en mobil signal eller ett Wi-Fi-nätverk (uppenbarligen i Chile). Det är en mycket bra idé och jag är glad att höra att TV-operatörerna implementerar den.

Upplevelsen jag fick med applikationen på min iPhone var ganska bra, bildkvaliteten är utmärkt liksom ljudet. Appen visar all information du förväntar dig att se, till exempel schemat och möjligheten att skapa påminnelser. Jag tyckte att det var jättebra. Jag slogs av kompatibiliteten med iPhone-funktionens 3D Touch-funktion, jag trodde aldrig att jag skulle se den i den här appen.

Jag hade också en mycket bra upplevelse när jag var på språng. I mitt fall använde jag Entels mobilnät och live-kanalerna sågs i HD-kvalitet, så jag lyfter fram stabiliteten och optimeringen av VTR Play-tjänsten.

Det finns saker att förbättra men de är på den utmärkta vägen

Uppenbarligen finns det några fel och saker som måste förbättras, till exempel, det finns vissa kanaler som i TV-tjänsten tillåter dig att ändra ljud och aktivera undertexter, medan i applikationen tillåter samma kanal dig bara att ändra ljud. Vi måste också lägga till möjligheten att kunna skicka innehållet till Chromecast eller AirPlay, eftersom om din tävling gör det (Movistar Play) borde det inte finnas några problem att ha det.

På samma sätt är det en tjänst som du kommer att gilla – så länge du är kund hos TV-tjänsten – för den fungerar väldigt bra. Faktum är att den har haft mycket bra betyg i iOS- och Android-appbutikerna. Jag rekommenderar det personligen.

Relaterade artiklar

Back to top button