Granska Nokia 6.1

Den här gången hade vi privilegiet att testa utvecklingen av den berömda Nokia 6, med hänvisning till Nokia 6.1 som kommer med en mer premie och med flera förbättringar som gör det till en mycket bra uppdatering av den första modellen som HMD Global lanserade.

Här hittar vi en uppdatering i den interna hårdvaran, eftersom vi har en bättre processor, Bluetooth som går till version 5.0, medan i kameran blir dess optik Zeiss och den har möjlighet att spela in video i 4K, och operativsystemet kommer nu fabrik med Android One.

Det finns faktiskt flera förbättringar i denna uppdatering, så vi kommer att försöka diskutera dem alla i den här omfattande översynen. Vi tackar vännerna till HMD Global som gav oss denna enhet för att ge dig denna recension.

ENHET TESTAD

TILLVERKAR-, MODELL- OCH ÖVERSIKTSDATA
– HMD Global
– Nokia 6.1 – TA-1016
– Författare: Jonathan Munizaga
– Lagfoton: Jonathan Munizaga
– Testperiod: 8 september – 12 september
MOBILA NÄTVERK
– 3G: 850 (Movistar / Claro), 900 (Entel), 1700 AWS (WOM / VTR), 1900 (Entel / Movistar / Claro), 2100
– 4G LTE: B2 (Entel / Claro), B3, B4 (WOM), B5, B7 (Movistar / Entel / Claro), B12, B17, B20, B28 (Entel / Movistar / Claro), B38 (Movistar) ..
– Kategori LTE CAT 4 150/50 Mbps
– INTE kompatibel med 4G +
– Kompatibel med VoLTE och VoWiFi (kräver inte godkännande av operatören)
– Fungerar med Entel, WOM, Movistar och Claro
HÅRDVARA OCH MJUKVARA
– 5,5-tums IPS LCD-skärm med Full HD 1920 × 1080-upplösning, 16: 9-aspekt
– Qualcomm Snapdragon 630 oktakärnprocessor
– 3 GB RAM-minne och 32 GB intern lagring som kan utökas med MicroSD
– Adreno 508 grafikprocessor
– MONO-högtalare
– Bluetooth 5.0
– GPS, AGPS, GLONASS, BDS
– USB Type-C-port
– Bakre fingeravtrycksläsare
– 16 MP huvudkamera med f / 2.0 bländare, ZEISS-objektiv och 4K 30 fps videoinspelning
– 8 MP f / 2.0 främre kamera
– Android 8.1 Oreo-operativsystem (Android One)
– 3000 mAh batteri

16 MP KAMERA MED ZEISS OPTIK

Den här gången har vi bara en enda huvudsensor som når 16 megapixlar upplösning, men den har fördelen att vi har optik från det kända varumärket Zeiss (tidigare känt som Carl Zeiss). Denna sensor har en f / 2.0 bländare och vi har stöd av en dubbel LED-blixt med två toner.

På framsidan av utrustningen hittar vi en 8 megapixelsensor så att vi kan ta selfies eller använda funktionen som gör att vi kan ha de främre och bakre kamerorna aktiva samtidigt … Jag kommer att förklara den funktionen för dig nedan .

När vi öppnar kameraapplikationen hittar vi ett mycket lättanvänt gränssnitt med flera genvägar på skärmen för att kunna aktivera HDR, timer, skönhetsläge, frontkamera, blixt, komma åt Pro-läge, Panoramic, och aktivera funktionen som gör att vi kan använda båda kamerorna samtidigt så att den som har utrustningen kommer ut när vi tar ett foto eller en video.

Allt ovanstående kommer jag att visa dig i följande demo-video:

Kamerans fotografiska kvalitet visade sig vara väldigt bra för mig, även om jag vid flera tillfällen hade några problem med autofokus, och jag tyckte också att det var lite långsamt att fokusera. När det gäller foton på natten, även om kvaliteten inte är dålig, finns det problem med vitbalansen.

Jag lämnar dig med ett par testfoton så att du kan uppskatta den fotografiska kvaliteten på Nokia 6.1:

Vår huvudperson har förmågan att spela in videor i 4K-kvalitet med upp till 30 bilder per sekund, till skillnad från Nokia 6 som bara spelades in i Full HD. Dessutom fångas ljudet med stereoljud förbättrat av OZO.

Här är en video inspelad med utrustningen i högsta kvalitet:

ANDROID EN FRÅN FABRIKEN

Nokia 6.1 kommer från fabriken med Android 8.1 Oreo under Android One-programmet som garanterar en 100% original Android-upplevelse, där du inte hittar ett anpassat gränssnitt av tillverkaren, förutom att du har månatliga säkerhetsuppdateringar och två Android-uppdateringar. . Den senare bekräftar omedelbart att den kommer att uppdateras till Android 9 Pie.

Inuti utrustningen hittar vi en åtta-kärnig Qualcomm Snapdragon 630-processor och 3 GB RAM, och tack vare detta går operativsystemet smidigt och smidigt, liksom applikationerna körs med en acceptabel hastighet.

Men när du redan har flera applikationer som körs i bakgrunden tenderar datorn att ta slut på tillräckligt med RAM, vilket gör att det ibland tar ett tag för systemet att svara när du öppnar en app som du redan använde tidigare. På samma sätt får vi inte glömma att vi står inför ett mellanklasslag.

Som säkerhetsmetod hittar vi en fingeravtrycksläsare på baksidan av utrustningen som fungerar ganska bra – åtminstone det var min upplevelse – men tyvärr skulle det vara den enda metoden som finns tillgänglig, för att inte tala om de traditionella säkerhetskoderna eller -mönstren. Men vad jag ska göra är att en ansiktslåsning inte ingår, för att ge dig ett exempel.

Som förväntat har Nokia 6.1 säkerhetsuppdateringen som motsvarar augusti månad 2018 och väntar på uppdateringen som tar den till Android 9 Pie. Tyvärr vet jag inte för tillfället när tillverkaren kommer att släppa den här uppdateringen, men vi hoppas att det kommer att ske före årets slut.

Jag lämnar dig med följande video där jag visar en del av dess design, liksom dess prestanda och operativsystem:

DRUMS

När det gäller batteriet kan jag säga att vi fortsätter med samma 3000 mAh som vi hittade i Nokia 6. Enligt min personliga åsikt tror jag att det i detta Nokia 6.1, som är en uppdatering, måste ha kommit ett batteri som hade en lite mer kapacitet … men bueh.

Uppenbarligen testade jag utrustningen som om den var min, så jag lämnar detaljerna:

Applikationer som används: Telegram, WhatsApp, Facebook, Messenger, Instagram, Twitter, YouTube, Deezer, Earthquake Detector, Chile Alert, Phono, Gmail, Google News, Chrome, Entel App, Mi Fit, Signal, Swarm, TIDAL, Net Monitor Lite, App de kamera, bland andra.
Bluetooth-enheter: Xiaomi Mi Band 2 och Sennheiser CX 6.00BT hörlurar
Skärmens ljusstyrka: Automatisk
Aktivt mobilnät: Entel 4G
GPS-status: Hög precision

TOTALT ANVÄNDNING: 1 dag, 6 timmar, 38 minuter
AKTIV SKÄRM: 5 timmar, 15 minuter

Ytterligare uppgifter: Systemet aktiverar automatiskt energibesparingen när det når 10% batteri. Testet utfördes dock utan någon energibesparingsmetod.

5,5-tums IPS LCD-SKÄRM

I det här avsnittet kommer vi inte att ha nyheter med avseende på den tidigare modellen, eftersom vi hittar en 5,5-tums IPS LCD-skärm med Full HD-upplösning på 1920 × 1080 pixlar och med den nu traditionella aspekten 16: 9.

Bildkvaliteten som vi ska hitta är värd en IPS LCD, eftersom den erbjuder utmärkta färger och kontrast, samt en mycket hög ljusstyrka som gör att färgerna ser levande ut. Utomhus är också bra.

När det gäller tillgängliga inställningar hittar vi alternativet att aktivera automatisk ljusstyrka, ändra visningsstorlek, aktivera nattlampan, samt aktivera den omgivande skärmen som visas när vi får nya meddelanden eller aktivera alternativet som tänder skärmen med bara två trycker på gånger när datorn är låst.

AUDIO

Nokia 6.1 har en 3,5 mm Jack-kontakt så att vi kan använda våra älskade trådbundna hörlurar som vi har hemma eller använda de som kommer i lådan. Jag försökte personligen mina, vissa Xiaomi Piston 2 och ljudkvaliteten är ganska bra och volymen är inte begränsad av programvara som är mycket uppskattad, men på samma sätt beror den senare tydligt på hörlurarna du använder.

När jag lyssnade på musik med Deezer och TIDAL hittade jag ingen egen applikation som erbjöd mig ljudeffekter eller en equalizer för att förbättra ljudkvaliteten, även om jag insisterar på att det inte är nödvändigt. Man bör komma ihåg att Nokia 6 hade stöd från Dolby Audio, vilket Nokia 6.1 INTE har.

Om vi ​​går vidare till högtalarens ämne berättar jag att utrustningen har en enda högtalare som finns längst ner på utrustningen. Tyvärr är positionen där den ligger inte helt korrekt, speciellt om du är en av dem som håller utrustningen med höger hand, eftersom jag vid många tillfällen täckte ljuduttaget med lillfingret.

Men när det gäller ljudkvalitet måste jag säga att det är bra och det låter riktigt starkt, men det är fortfarande ett som bara erbjuder ljud i MONO när den tidigare modellen hade stereohögtalare. Jag känner att Nokia 6.1 föll tillbaka snarare än uppdaterad.

FM-RADIO

Det som är bra är att vi kommer att ha en FM-radiomottagare för att kunna lyssna på våra favoritstationer, förutom att ha stöd från RDS-teknik. Signalmottagningen är ganska bra, särskilt ljudkvaliteten som jag måste säga förvånade mig.

DESIGN

I detta avsnitt stod HMD utan tvekan ut med Nokia 6.1, eftersom dess design är riktigt vacker, ett team byggt helt av metall och det bästa av allt är dess färg som blandar svart med koppar, en blandning som utstrålar elegans för var du tittar på den.

Nokia 6.1 upprätthåller en klassisk design där vi hittar en 16: 9-skärm, så det kommer inte att dröja länge som aktuell utrustning och av samma anledning stör det dig inte alls när du bär den i fickorna och går uppför trapporna.

Det jag gillar mest är att utrustningen i din hand ger dig den känslan av kvalitet, att du har en 100% produkt premie, eftersom det har absolut inget ömtåligt. Det är också bekvämt när du håller den i handen, sanningen är att jag har nästan ingenting att kritisera designen av denna utrustning.

Det enda jag kunde kritisera är att den nedre främre delen vi inte hittar någonting, när det i den föregående modellen fanns fingeravtrycksläsare, men nu i Nokia 6.1 flyttades läsaren bakåt och lämnade ingenting på framsidan.

Utrustningens mått är 148,8 x 75,8 x 8,2 mm, medan dess vikt når 172 gram.

SLUTSATS

Jag måste erkänna att jag hade väntat länge på att testa den här enheten, det är faktiskt den första Android som jag har testat på dessa nästan åtta år som jag har gjort recensioner. Jag måste dock säga att jag gillade Nokia 6.1 ganska mycket för en mellanklass-enhet.

Det har några detaljer som kunde ha varit bättre, till exempel temat för stereohögtalarna och placeringen av fingeravtrycksläsaren som jag förklarade tidigare. De är dock detaljer som du perfekt kan samexistera i detta team.

Jag älskade designen mycket, speciellt på grund av färgen och dess konstruktion eftersom den verkligen utstrålar elegans vart du än tittar på den. Det enda dåliga med designen är att den bakre delen har fingeravtryck fastnat på den och att den här typen smärtar elegansen lite, men de är detaljer.

Dess operativsystem fungerar mycket bra för det mesta, men som jag nämnde i recensionen, om du har många applikationer som körs i bakgrunden, tar vissa appar lite längre tid att öppna. Men fördröjning eller långsamhet ses nästan aldrig på den här datorn.

Kameran är bra, liksom applikationen som styr den. Jag känner dock att det finns saker att förbättra, som autofokushastighet och vitbalanskontroll, även om dessa detaljer kan förbättras med programuppdateringar. Bortsett från ovanstående känner jag att det är ett mycket bra team och att jag definitivt rekommenderar att få det om du letar efter ett bra och tillgängligt alternativ, och att det framför allt hålls uppdaterad.

TILLGÄNGLIGHET

För närvarande är Nokia 6.1 tillgänglig med lokala operatörer och butiker. Dess normala pris är CLP $ 199,990, men Hites butiker du hittar det på CLP $ 179,990, i Movistar kan du hitta det till CLP $ 169,990 helt gratis, medan du i WOM kan ta det för endast CLP $ 129,990 när du hyr en plan och betalar den i 12 delbetalningar utan ränta.

Relaterade artiklar

Back to top button