Granska Huawei FreeBuds 4i

Numera är det normala i den trådlösa hörapparatindustrin att aktiv brusreducering är reserverad för de högsta intervallen och de dyraste hörapparaterna för varje företag, vilket är fallet med Huaweis FreeBuds Pro, ett par hörlurar i -år utmärkt, med utmärkta funktioner och brusreducering. Men med FreeBuds 4i försöker Huawei popularisera denna enastående funktion genom att erbjuda mycket billigare hörlurar som fortfarande erbjuder samma avbokning som Pro-versionen.

Från och med nu säger jag dig att FreeBuds 4i inte är avancerade hörlurar och att det finns uppoffringar i andra aspekter som håller dem från marknaden premie. “I” -serien är den mest ekonomiska av FreeBuds.

Vi har testat dem under de senaste veckorna och här ger vi dig vår fullständiga analys.

Modell HUAWEI FreeBuds 4i
Hårdvara Kapacitiv sensor i varje öronpropp
10mm dynamisk drivrutin
Anslutning Bluetooth 5.2
Pop-up-parning med Huawei-enheter
Trummor Per hörlurar: 55 mAh
Laddningsfodral: 215 mAh
Pris CLP 79,990 $

Design

Tja, uppenbarligen finns det inget nytt eller innovativt här, designen är praktiskt taget en annan kopia av den populära designen av de ursprungliga AirPods och som vi redan har sett i en hel del enheter, inklusive den tidigare generationen av det kinesiska företaget själv, eftersom de erbjuder oss igen samma design som 3i.

Och sanningen är att det inte är så mycket fel, designen fungerar bra, eftersom människor är mycket vana vid att se denna typ av hörlurar överallt, och trots införlivandet av brusreducering ökar inte hörapparaten över föregående generation. För att ge dig en uppfattning är deras längd 3,75 centimeter och de väger bara 5,5 g, de är lite kortare och tyngre än Apple-hörlurar.

Detsamma är olyckligt att de inte satsar på en ny design, som de som hörlurarna från Samsung, Google och andra företag som inte kopierar Apple erbjuder. FreeBuds 4i känns generiska, eftersom de till skillnad från Pro-versionen inte har fyrkantiga kanter, som vanligtvis inte syns i andra hörlurar, och de har inte ens Huawei-logotypen.

På samma sätt sitter hörlurarna mycket bra i örat och är ganska ergonomiska i designen, och jag har inte haft några problem att använda dem för fysisk aktivitet.

Varje headset har en beröringszon längst upp på cylindern, vars enda gest är en enkel touch. Dessutom finns det å ena sidan mikrofonerna och å andra sidan en magnetisk kontakt som gör att hörlurarna kan laddas när de placeras i sitt fodral.

När det gäller fallet presenterar den här inte heller någon bra design, även om den är extremt lätt och liten, känns locket vacklande och ger en känsla av att om du tappar det kan det gå sönder. Finishen är blank, så att fodralet hela tiden ser smutsigt ut på grund av fingeravtryck.

Väskan har en USB-C-port på botten för att kunna ladda den och på framsidan finns det en LED-lampa som indikerar laddningsstatus för hörlurarna – med röda och gröna färger – och när du tar bort hörlurarna lyser lampan visar laddningsnivån för själva ärendet. Andra hörapparater använder två olika LED-lampor för båda ändamål, en på insidan och en på utsidan. Uppenbarligen har de inte trådlös laddning heller.

Ljud

När det gäller ljud har Huawei införlivat en 10mm dynamisk drivrutin inuti FreeBuds 4i, vilket innebär att samma drivrutin är ansvarig för att återge diskant-, medium- och basljud, och om du antar att det kommer att ge oss ett utmärkt ljud. avstängning av omgivande ljud, du har fel. Jag förväntade mig lite mer från dem eftersom alla produkter jag testat från Huawei erbjuder utmärkt ljud.

Enligt företaget, dessa hörlurar är särskilt utjämnade för popmusik, vilket förmodligen förbättrar rösternas tydlighet när jag lyssnar på musik, men sanningen är att jag inte gillade ljudet, varken lyssnade på min musik eller lyssnade på “pop” -musik. Basen är väldigt liten och detaljerna i låtarna går obemärkt förbi, som ett typiskt par billiga hörlurar som vi kan hitta var som helst.

I appen det finns inte heller något sätt att EQ eller öka baseneller andra typiska smarta hörapparatsinställningar, en funktion som hjälper till att förbättra ljudupplevelsen något.

Men hej, jag brinner fortfarande för musik och kanske är jag väldigt krävande med 4i.

Funktioner

Trots ljudet är FreeBuds 4i inte ett dåligt alternativ eftersom de erbjuder aktiv brusreducering och också ett uppmärksamhetsläge som lägger mycket till upplevelsen av att använda hörlurar. Det senare gör det möjligt att förstärka omgivningsbuller för att kunna höra mer av miljön, en extremt användbar funktion som kan ge dig lite mer säkerhet på gatan genom att låta oss vara mer medvetna om vad som omger oss.

Och hej, den främsta anledningen till att motivera priset på dessa hörlurar är den omgivande brusreduceringen, som fungerar förvånansvärt bra trots att den är något lägre när det gäller decibelreduktion än de dyrare modellerna. Annulleringen kommer att bidra till att avsevärt minska bullret som genereras på gatorna, som den som genereras av bilar, även om den inte i något fall når samma nivåer som hörlurar som är dedikerade till, som är mycket användbara för att resa och minska ljudet från ett flygplan till exempel. Det är inte målet här.

Brusreducering gör också sitt jobb när man ringer, vilket minskar omgivningsbuller så att människor kan höra tydligare och det fungerar bra. samtal hörs högt och tydligt, särskilt om vi tar hänsyn till priset på hörlurarna.

När det gäller parning och anslutning till telefonen använder FreeBuds 4i Bluetooth 5.2 för att ansluta till telefonen, så batteriförbrukningen är mycket låg och anslutningen är superstabil, även när den är borta från den anslutna enheten. Naturligtvis bör det noteras att För att para ihop hörapparaterna måste vi göra det manuellt, håller knappen på väskan. Om du har en Huawei-enhet med EMUI 10 eller senare görs processen automatiskt, även om det naturligtvis inte innebär att du har en Huawei-telefon.

Å andra sidan, det finns ingen guideintegration integrerade i hörlurarna, även om vi naturligtvis kan konfigurera hörlurarna för att fungera som direkt åtkomst till assistenten på telefonen, antingen Google Assistant eller Siri, beroende på vilket operativsystem du använder.

Gester

Som jag redan nämnde innehåller FreeBuds en kapacitiv sensor i varje headset för att kunna utföra några gester.

De två gesterna som kan utföras är tryck och håll in någon av öronsnäckorna för att växla mellan uppmärksamhetsläge och brusreducerande läge och a dubbelklicka på någon av öronsnäckorna för att utföra en åtgärd som vi kan anpassa i applikationen. Alternativen att välja är att spela / pausa ett spår, nästa, spela tillbaka och aktivera assistenten. Dessutom kan du utföra samma gest för att svara eller avsluta ett samtal.

Problemet med gester är att de inte fungerar så bra, det finns en tydlig fördröjning när man gör en gest och det hörselrespons som headsetet erbjuder, och de fungerar inte särskilt exakt, eftersom de måste utföra gesten två gånger vid många tillfällen . Den kapacitiva kontrollen är inte särskilt bra, och kanske av samma anledning har vi inte möjlighet att glida eller göra en enda beröring för att utföra andra åtgärder.

Slutligen är en annan av de viktigaste “gesterna” i den här typen av hörlurar att ta bort hörlurarna och stoppa uppspelningsinnehållet, en funktion som Huawei säger finns i FreeBuds 4i, men som inte har fungerat för mig. Kanske är det bara tillgängligt för Huawei-telefoner, men företaget har inte kunnat bekräfta om så är fallet eller inte.

Trummor

En annan av höjdpunkterna i FreeBuds 4i är dess autonomi, som enligt Huawei bör ge maximalt 10 timmar utan att använda omgivande brusreducering, vilket uppenbarligen inte är idealiskt. Varje öronsnäckor har ett 55 mAh batteri inuti och fodralet har ytterligare 215 mAh för att ladda hörlurarna.

Enligt min erfarenhet är batteritiden super bra och jag har inte haft några batteriproblem. Att ladda inuti fodralet går snabbt och genom att låta hörlurarna spela med brusreducering aktiva och volymen är högst har varje öronsnäcka laddats ur efter cirka 2 timmar – ungefär för att den ena har slut innan den andra. Naturligtvis är det också klart att autonomin kommer att variera beroende på användningen av varje användare.

Tyvärr har inte fallet trådlös laddning och det enda sättet att ladda det är via USB-C-porten, samma ingång som har majoriteten av telefoner idag.

Värt det?

Om det du letar efter är hörlurar med brusreducering och som inte överstiger priset, försäkrar jag dig att du inte hittar ett alternativ som bättre passar dessa krav.

Nu måste vi överväga något viktigt, och det är att de flesta användare vill att hörlurar ska lyssna på musik, och ljudet från FreeBuds 4i är inte anmärkningsvärt alls och faktiskt Om de inte hade omgivande brusreducering skulle de tävla med Xiaomi och dess hörlurar som inte överstiger 30 tusen pesos.

FreeBuds 4i har en bra avstängning av omgivande ljud, de är superbekväma och deras batteri är anmärkningsvärt, men på ljud- och designnivå lämnar de mycket att önska. Om du inte äger en Huawei-telefon blir installationsprocessen för att ladda ner appen och para ihop dem med telefonen lite tråkig.

Jag tror att den bästa publiken för de nya FreeBuds är för kontorsanvändare, som skulle kunna dra bättre nytta av aktiv brusreducering, men för resten av användaren, Jag tror att det är bättre att investera i något som sticker ut mer när det gäller ljud och design.

Tillgänglighet

Huawei FreeBuds 4i finns i den officiella Huawei-butiken till ett pris av CLP 79,990 $ i keramiska vita och kolsvarta färger.

Relaterade artiklar

Back to top button