Gör en fullständig säkerhetskopia på Windows 10 –

Det här är något vi har pratat om många gånger tidigare, så innan tragedin inträffar kan vi vidta några åtgärder. Specifikt menar vi med detta de försiktighetsåtgärder vi kan vidta för att minimera potentiell skada. Alltså, om vi vid något tillfälle inte kan komma åt Windows-dator av vilken anledning som helst kan vi återställa allt som vi har sparat. Som du kan föreställa dig är en av de vanligaste säkerhetsåtgärderna i detta avseende säkerhetskopior.

De tillåter oss, som vi nämnde tidigare, att lagra hela innehållet på datorn, eller vad vi nu väljer, på en säker plats någon annanstans. Således garanterar vi att den inte kommer att skadas, och vid behov kan vi återställa den.

Windows säkerhetskopieringsverktyg

Därför måste vi i så fall göra det återställningsuppgift på vår Windows-dator bör en säkerhetskopia vara det första alternativet. Dessutom, om det utfördes för hela operativsystemet och dess innehåll, skulle det vara mycket mer användbart för oss. Detta kommer att hjälpa oss i händelse av att vi står inför utrustningsfel, utrustningsproblem, förnyelse eller med skadlig programvara ge sig på. Alla dessa element kan skada våra filer och påverka Windows 10 i allmänhet.

Annars, om vi inte skapar fullständiga säkerhetskopior då och då, placerar vi våra dokument, bilder och Systeminställningar riskabel. Det är sant att i själva Windows 10 har vi flera metoder för att skapa en säkerhetskopia. Till exempel kan vi använda tredjepartslösningar för att utföra de uppgifter vi talar om. Med dessa säkerhetskopieringsprogram kan vi göra en komplett systemsäkerhetskopiering eller kopiera filer till en extern enhet. Uppenbarligen måste denna kopia sparas på en annan enhet eller laddas upp till en molnlagringstjänst som One Drive.

Men med allt och med det kan vi alltid skapa en fullständig säkerhetskopia med operativsystemets inbyggda verktyg. För att ge oss en idé, när vi skapar en systembild skapar vi faktiskt en fullständig säkerhetskopia. Den innehåller en kopia av allt på dator , inklusive dess inställningar, installerade program och alla sparade filer … Detta verktyg är vanligtvis lämpligt för fullständig systemåterställning om vi har kritiska hård- eller mjukvaruproblem. Därför, om vi inte kan komma åt Windows, är detta den lämpligaste lösningen.

Hur man skapar fullständiga säkerhetskopior på Windows

Därför kommer vi nedan att prata om allt detta, det vill säga om stegen som vi måste följa för att skapa en fullständig säkerhetskopia. Låt oss inkludera alla användarinställningar i den, installerade applikationer , eller filer. Dessutom, vad vi än säger till dig, uppnår vi med hjälp av Redmonds bildverktyg.

Bilden eller hela säkerhetskopian som vi ska skapa måste sparas på extern lagring eller över nätverket. Men vi kan också använda flyttbar lagring, som vi sedan kopplar ur och lagrar någon annanstans. För allt detta är det första vi gör åtkomst till appen Configuration med Win + I kortkommando där vi klickar på Uppdatera och säkerhet / Återställ.

Konfigurera en fullständig säkerhetskopia på Windows

I panelen till höger ser vi alltså länken Gå till säkerhetskopiering och återställning (Windows 7), som vi klickar på. Fönster som ägs av systemet Kontrollpanel kommer att öppna där till vänster vi går till Skapa en systembild.

Windows börjar sedan skanna datorn efter de för närvarande installerade modulerna, så vi kommer att visa listan På hårddisk. Här kan vi välja en extern enhet eller USB-minne var ska vi spara denna fullständiga säkerhetskopia. Efter att ha hittat trycker vi på knappen “Nästa”.

Sedan visas ett nytt informationsfönster, där vi ser måldisken som vi valde tidigare, samt partitionerna på huvuddisken från vilken vi ska skapa en ny bild. Därför, för att slutföra hela säkerhetskopia process behöver vi bara klicka på knappen Starta säkerhetskopiering.

Hur man återställer en fullständig säkerhetskopia på Windows

Å andra sidan, om vi hade en PC-krasch, men vi redan hade en fullständig säkerhetskopia, låt oss se hur vi återställer den. För att göra detta startar vi Windows i felsäkert läge om det inte startar normalt. Det gör vi genom att som regel trycka på F5 eller F8 nycklar så snart som PC startar som sådan. Då kommer systeminstallationsskärmen upp, där vi klickar på “Nästa”, och i ett nytt fönster ser vi länken “Reparera din dator”, där vi klickar.

Sedan klickar vi på alternativet Felsökning, där vi redan hittar en knapp som säger bildsystem Återhämtning. Detta är den som intresserar oss i det här specifika fallet, och med vilken vi kan ladda ner en bild eller en fullständig säkerhetskopia av systemet som vi skapade i den tidigare processen.

Med allt vi har förklarat här försöker vi undvika allvarliga problem i framtiden. Detta beror på att om vi plötsligt inte kan komma åt vår Windows PC , kan vi enkelt återställa systemet och allt dess innehåll.

Relaterade artiklar

Back to top button