Googles nya augmented reality-glasögon: Project Iris

Det visade sig att Google jobbar på ett nytt AR-glasögon med kodnamnet “Project Iris”. The Verge rapporterar att Google arbetar på ett headset som använder utåtriktade kameror för att kombinera datorgrafik med verklig videoströmning, vilket skapar en mer uppslukande mixed reality-upplevelse än nuvarande AR-glasögon.

Project Iris, Googles nya augmented reality-glasögon, kommer 2024

Prototyperna, som utvecklas vid en anläggning i San Francisco Bay Area, ser ut som skidglasögon och kräver ingen ansluten strömkälla för att fungera. Nyheten säger att de nya AR-glasögonen drivs av en “dedikerad Google-processor.”

Googles tillvägagångssätt för att lätta på effektbegränsningar var att rendera en del grafik på distans och överföra dem till headsetet över en internetanslutning.

Googles nya augmented reality-glasögon: Project Iris

För närvarande arbetar Project Iris enligt uppgift med Android. Men Google vill anställa folk för att utveckla ett nytt operativsystem. Så detta kan komma att ändras i framtiden. Nyheten säger också att Google planerar att lansera produkten 2024, men det finns ingen “tydligt definierad go-to-market-strategi” för tillfället.

För närvarande arbetar 300 personer med projektet. Google förväntas dock anställa många fler anställda i denna process.

Relaterade artiklar

Back to top button