Google vill ha 30 $ smartphones, men inte för Italien

Note: We hope you enjoy reading this article: Google vill ha 30 $ smartphones, men inte för Italien

Sundar Pichai, vd för Google, upprepade sitt företags önskan att penetrera fler och fler framväxande marknader. För närvarande erbjuder tillverkare smartphones mellan $ 50 och $ 100, men Pichai siktar på att sjunka till bara $ 30, åtminstone på nyckelmarknader, liksom den indiska i allt högre grad.

Jag tror att två stora saker, den ena är från vår sida – vi är fast beslutna att göra ännu billigare smartphones. […] Rätt prisnivå för smartphones i Indien är $ 30, och att jaga högkvalitativa smartphones till prisnivån kommer att låsa upp det ännu mer.

Varför så stort intresse för Indien? Eftersom det asiatiska landet har en bas på över 260 miljoner Android-smarttelefonervarav de flesta kostar mindre än $150.

Därför är det första steget att ta bort billiga smartphones; det andra är att få dem att fungera bra med långsamma nätverk, och av denna anledning har vi sett att Google i flera månader har “tweakat” YouTube, Chrome och andra appar.

Vi tvivlar i alla fall allvarligt på att det kommer att få återverkningar på vår marknad, precis som det inte har varit några efter lanseringen av Android One-smarttelefonerna. I själva verket, utan någon polemisk avsikt, utan att bara notera de drag han gör, kan vi säkert säga att för Google är Italien mindre viktigt än Indien. Hantera det.

Relaterade artiklar

Back to top button