Google Stadia lanserar den slutliga versionen för iPhone och iPad –

Google Stadia kommer till iPhone och iPad i slutversion

Resan från Google Stadia till Apples iPhone och iPad Det var inte lätt, även om det inte var ett bra alternativ för något av företagen som ville överföra det här spelet till streamingenheter från ett Cupertino-baserat företag.

Och även om det kan vara en intressant inkomstkälla, eftersom strömmande spel redan finns i framtiden i videospelvärlden, insisterade företaget på att inte tillåta den inbyggda appen i sin App Store. Så vi var tvungna att hitta andra sätt att nå miljontals iPad- eller iPhone-användare.

Denna lösning kan sägas ha tillhandahållits av Amazon med Luna, en molnbaserad spelplattform som från första stund bestämde sig för att fungera via webbläsaren som iPhones och iPads inkluderar som standard: Safari. Tack vare detta kunde resten av spelarna som Microsoft med iCloud, Google med Stadia och till och med Nvidia med GeForce Now se ljuset i slutet av tunneln.

Tja, i december 2020 vi fick reda på att Google Stadia kan fungera på iPhone och iPad via Safari, och nu det testning eller betafasen är över … Från och med nu är versionen som är tillgänglig när du kommer åt tjänsten via webbapplikationen den senaste och till och med nyheten i möjligheten att välja upplösning på det optimala sättet för den enhet som den körs på.

Så det är dags för dig att inte tänka ett ögonblick om du ska prova det eller inte, gör det, för du är fortfarande förvånad över hur det fungerar, och du kommer att hitta det perfekta alternativet för att njuta av spel som du bara kan spela genom en Windows PC eller spelkonsol som Play Station eller Xbox.

Använd fodral för Google Stadia på iPhone eller iPad

Som du väl vet, för att använda Google Stadia på iPhone och iPad behöver du bara lägga till webbappen på din startskärm. Hur man gör det är väldigt enkelt:

  1. Öppna Safari på din iPhone eller iPad
  2. Tillgång till webbadressen stadia.com
  3. Logga in på ditt Google-konto eller skapa ett nytt om du inte redan har ett
  4. Ett meddelande kommer nu att visas som frågar om du vill spela i din webbläsare. Välj ja
  5. Startskärmen för Google Stadia visas i din Safari-webbläsare.
  6. Välj knappen Dela och tryck sedan på knappen för att komma till startskärmen.
  7. Acceptera och voila, avsluta Safari och klicka på den nya ikonen som skapats på din startskärm för att starta Google Stadia.

För att hantera Google Stadia på både iPhone och iPad, medan Google-kontrollern är kompatibel, är det bästa alternativet utan tvekan PS4 eller Xbox One. Båda ansluts enkelt via Bluetooth och ger en fantastisk upplevelse med båda tjänsterna, precis som andra spel tillgängliga på andra plattformar, inklusive Apple Arcade.