Google Pixels lider av linsutstrålning, men oroa dig inte, en lösning är på väg

Note: We hope you enjoy reading this article: Google Pixels lider av linsutstrålning, men oroa dig inte, en lösning är på väg

Google Pixel-kameran var en av de främsta försäljningsargumenten för smartphones, men det betyder inte att den är perfekt. Bland de viktigaste klagomålen som rapporterats av användare i Googles supportforum är linsljus, det vill säga fenomenet där en sorts halo dyker upp i en bild, en reflektion av kameralinsen (se exempel i slutet av artikeln). Oroa dig dock inte: Google är säker på att med lite mjukvarumagi kommer problemet att försvinna.

Faktum är att Google tänker använda algoritmer för att identifiera och ta bort bågen som skapas i hörnen på vissa bilder, men för att detta ska vara möjligt måste du använda HDR+, eftersom “subtraktionen” av halo förmodligen inte skulle fungera utan detta läge. Detta klargör inte tydligt vad som händer med videorna, men eftersom de senare är i rörelse till sin natur är det också operatörens uppgift att korrigera eventuella liknande fenomen i farten.

Det finns ingen exakt tidpunkt för uppdateringen, med en generisk “kommande veckor“som kan pågå till slutet av november, men trots allt, vad vi oroar oss för: vi har inte Pixel.

Relaterade artiklar

Back to top button