Google Pixel 2 kontra iPhone X och OnePlus 5T, i vår professionella fotojämförelse

Note: We hope you enjoy reading this article: Google Pixel 2 kontra iPhone X och OnePlus 5T, i vår professionella fotojämförelse

Google Pixel 2 kontra iPhone X och OnePlus 5T, i vår professionella fotojämförelse

Som ni har känt till ett tag nu gör vi ett andra test av kameror av de mest intressanta smartphones till vår betrodda fotograf Alessandro Michelazzi. Efter att ha betonat Google Pixel 2 ordentligt var det intressant att gå och ta reda på vad som var skillnaderna mellan en av de senaste årens bästa mobilkameror och den hårdaste konkurrensen.

I det här specifika fallet talar vi om iPhone X Och OnePlus 5T (valet dikterades av möjligheten att prova dessa enheter samtidigt). Fotografen betonade de två kamerorna i två olika miljöer som dag och natt, och visade vad som var skillnaderna mellan mjukvara och hårdvara som avgör de olika skillnaderna.

Dagstest

I det här specifika fallet tar kamerorna på smartphones i toppklass nu alla utmärkta bilder och därför för att förstå vad skillnaderna är måste du nödvändigtvis gå och beskära bilderna och analysera EXIF-data.

Låt oss börja med den första bilden från Piazzale Michelangelo i Florens.

Innan vi går in i detaljerna i dessa bilder är det intressant att rapportera en övervägande av vår fotograf. När man analyserar EXIF:erna visar det sig att de tre enheterna använde kameran i dessa konfigurationer:

  • OnePlus 5T: 1/1000 sek, ƒ / 1,7 och ISO 160
  • iPhone X: 1/1150 sek, ƒ / 1,8 och ISO 20
  • Google Pixel 2: 1/1500 sek, ƒ / 1,8 och ISO 52

Värdena är något jämförbara mellan Apples och Googles smartphones, men de är inte för OnePlus. Förklaringen är mer rimlig för oss och att med all automatisk HDR är data som sparas i bilden i vissa fall den mindre exponerade bilden och i andra den mellanliggande bilden.

På bilderna nedan faller fotografens val på Google Pixel 2-fotot, som erbjöd en bild med större detaljer och större skärpa, precis ovanför Apple-fotot som erbjuder något mindre kontrast. Å andra sidan erbjuder OnePlus lite för mycket kontrast och du märker en levande överexponering.

Jämfört med de tidigare bilderna kunde Pixel 2 inte extrahera en bra mängd detaljer från det mörka området.

Faktum är att bilden ser nästan helt mörk ut. iPhone X returnerade, även i det här fallet, ett foto lite varmare än de andra två.

Vid solnedgången ser bilden av iPhone X lite varm och platt ut jämfört med konkurrenterna, medan Pixel 2 verkar ha lagt till lite för mycket kontrast.

2x zoom

2x zoomtestet är helt till fördel för iPhone X, den enda som har ett mål dukar. Det är därför inte en sann teknisk jämförelse, utan snarare en nyfikenhet att förstå hur mycket en dedikerad optisk zoom kan göra skillnad och hur mycket programvaran Google och OnePlus kan försöka “åtgärda” denna brist.

Foton i svagt ljus

Bilderna i svagt ljus togs alltid i Florens i gryningen. Du kan se genom att följa “berättelsen” om bilderna hur solljuset verkar ha bidragit större. Uppenbarligen är de alla bilder i automatiskt och frihandsläge.

Det börjar omedelbart notera hur frånvaron av optisk stabilisering i OnePlus-smarttelefonen sticker ut med skyldigheten att fotografera med högre ISO.

Enastående iPhone som tog en bra 1/4 sek.

Detta är den mörkaste bilden i serien. OnePlus 5T var tvungen att fotografera med ISO 3200, medan iPhone X och Pixel 2 stannade vid ISO 125 respektive 555. bilder i svagt ljus.

Även här har Pixel 2 ett litet försprång i detalj, men det är ingen stor skillnad på något sätt.

I det här fallet utses iPhone X som vinnare, för den större ljusstyrkan och mer livfulla färgerna i gryningen.

Konstigt nog är Pixel 2-fotot något mindre skarpt än de andra två, men “multiplikationen” av måsar i OnePlus 5T-fotot är det största misstaget.

Återigen, iPhone X fångade mer ljus och har mer levande färger.

Pixel 2 nås på pallen av OnePlus 5T som med soluppgången lyckas fånga fler detaljer och även en mer trogen återgivning av färger än iPhone X.

Med soluppgången överdrev Googles HDR + algoritm med solens blå, medan iPhone X brände ut det totalt. Den mest trogna återgivningen i det här fallet är OnePlus 5T.

Relaterade artiklar

Back to top button