Google Pixel 2 i händerna på en fotograf: vårt test (foton och videor)

Note: We hope you enjoy reading this article: Google Pixel 2 i händerna på en fotograf: vårt test (foton och videor)

Vår sammanfattning av fotografiska bevis på smarttelefoner i toppklass fortsätter och efter att nyligen ha sett OnePlus 5T är det turen till Google Pixel 2en smartphone som, något oväntat, valdes av många (inklusive oss) till 2017 års bästa smartphone för att ta foton från smartphones.

Testet gjordes som vanligt av vår betrodda fotograf Alessandro Michelazzi som denna gång delade upp testet i 3 delar: en generisk, en i snön (testar alltid mycket svåra för kameror) och en för endast porträttläge. Faktum är att smarttelefonen är en av få som tar bra porträttbilder genom att applicera en effekt bokeh programvara, inget behov av en andra kamera.

Också i detta test vad som upptäcktes är attHDR + från Google det är förvisso en av de bästa mjukvaruimplementeringarna i omlopp när det gäller den fotografiska sektorn. Tack vare denna teknik kommer du att ha en majoritet räckvidd dynamiskt och mindre brus och speciellt i Google-implementeringen har det blivit en bättre hantering av brusreducering.

Uppenbarligen kommer vi att ha mer brus (särskilt på “platta” ytor som himlen) med mindre ljus, men ändå har fotografen hittat en bra förmåga att fortsätta fotografera med relativt låg ISO i svagt ljus.

Mycket intressant då det specifika testet på snö som visar hurHDR+ av Google Pixel 2 kunde troget rapportera ett större antal detaljer om snön, vanligtvis med förbehåll för en allmän “tillplattning” och bränning av bilden.

Intressant bevis mot OnePlus 5T som visar exakt vad som sagts tidigare om att underhålla detaljer på snön.

Till sist avslutar vi med testet av porträttläge. Även om bilderna tagna av en experthand som vår fotografs är mycket bättre än vår, verkar det inte förändra den slutgiltiga bedömningen. Bilderna är förvånansvärt bra med hänsyn till detta porträttläge när mjukvaran lyckas perfekt skissera motivet, vilket dock inte sker perfekt under alla omständigheter, och därmed också gör några avgjort mindre överraskande bilder och som du fortfarande kan hitta i galleriet.

I fotografens artikel förklarar vi mer i detalj hur detta oskärpa läge fungerar. Faktum är att arbetet med maskininlärning med den för Dual Pixel, som används i det här fallet inte bara för att fokusera utan också för att förstå avståndet mellan objekten tack vare förskjutningen av pixlarna i den fotografiska sensorn. De maskininlärning har den uppenbara begränsningen att ju mer komplicerad scenen som ska fotograferas, desto svårare är det att förstå dess konturer, speciellt om motivet som ska fotograferas inte är en person. De Dual Pixel utnyttjas på detta sätt har den å andra sidan problemet (jämfört med en dubbelkamera) att ha en minimal avvikelse och därför att ha problem med motiv som är för långt borta.

Relaterade artiklar

Back to top button