Google Chrome 89 kommer att köras 13 procent snabbare på Android och förbruka mindre minne

Google delade en del data efter den senaste uppdateringen av Chrome 89 i sin Android-app. Enligt uppgifterna kommer webbläsaren nu att köras 13 procent snabbare och förbruka mindre minne. Dessutom talade företaget om en högre beslutsamhet. Befintliga förbättringar infördes med M89-versionen av webbläsaren.

När man pratar om Google Chrome är de två saker som kommer att tänka på mest att det är det mest populära, och det andra är att det använder mycket resurser. Google är också medvetet om detta och försöker optimera prestandan med varje release.

Chrome 89 på Android laddar sidor snabbare

Testversionerna fick dagliga uppdateringar för att säkerställa stabil drift av appen, samt mindre förbättringar och utveckling av nya funktioner. Detta minskade den otillräckliga optimeringen av webbläsaren, särskilt på mobiltelefoner.

Som Google påpekar har open source-versionen av webbläsaren tagit ett stort steg framåt tack vare några ändringar i koden. Dessa ändringar är:

Appen startar upp 13 procent snabbare. Chrome laddar inte helt sparade flikar utan använder en lättare version eftersom webbplatser laddas ner i bakgrunden. Den här lättare versionen är lika funktionell. 2 procent snabbare sidladdning. 5 procents minskning av minnesförbrukning. 7.5 procents förbättring av startanvändning. Detta gäller för appen i allmänhet, inte bara när Chrome laddar flikar innan den stänger den. Här är 64-bitars Chrome-data för Android 10: Mobiltelefoner med mer än 8 GB RAM har en 28 procent snabbare sidladdning.

Google Chrome för Android startar 89 % 13 snabbare och förbrukar mindre minne

Google gjorde de flesta förbättringarna genom att ladda ner Chrome från “paket” eller dela upp APK-filer för olika telefonversioner och -modeller. Tack vare denna optimering anpassade webbläsaren sig kraftigt till hårdvarukraven, vilket förbättrade upplevelsen.

All data som tillhandahålls av Google samlades in av företaget angående Chrome-versioner före M89. Denna version är nu tillgänglig för alla.

Relaterade artiklar

Back to top button