Google beskriver den nya Drive for Desktop-klienten som ersätter Backup och Snyc

Google effektiviserar sina Drive-synkroniseringstjänster Mac och Windows med en ny Drive for Desktop-app, som kommer att ersätta den tidigare tjänsten Backup and Sync i september.

Google Drive är en molntjänst för dokumentlagring och synkronisering tillgänglig på de flesta plattformar och på webben. Både företagsanvändare och konsumentanvändare har kunnat komma åt tjänsten via två appar på skrivbordet, men Google överför dessa appar till en enda enhetlig upplevelse från och med måndag.

Google säger att den nya appen ska ge en bättre in-line-upplevelse som liknar att komma åt filer direkt i filsystemet. Lokala filer synkroniseras automatiskt till molnet i bakgrunden, så användare behöver inte vänta på manuellt synkroniserade filer.

Drive for Desktop-appen lanseras för närvarande och bör snart börja visas för användare. Användare av den nuvarande Backup and Sync-appen uppmanas att flytta till den nya appen så snart som möjligt på grund av att den gamla appen upphör, som officiellt kommer att släppas i oktober 2021.

Drive för skrivbordet låter användare synkronisera filer automatiskt

Drive för skrivbordet låter användare synkronisera filer automatiskt

Tre primära funktioner kommer att inkluderas i den nya Drive for desktop-appen:

  • Ladda upp och synkronisera foton och videor till Google Foton och/eller Google Drive
  • Synkronisera externa lagringsenheter till molnet, inklusive flash-enheter och externa hårddiskar
  • Spegla Drive-filer på ditt skrivbord, som lagrar dina filer på din lokala enhet och möjliggör snabbare åtkomst till ditt innehåll

Efter september 2021 kommer användare av appen Säkerhetskopiering och synkronisering att börja befordras till den nya Drive for Desktop-appen. Den gamla appen kommer att sluta fungera i oktober.

Relaterade artiklar

Back to top button