Google Assistant spelar ibland in ljud i hemlighet –

Det är inte första gången vi har pratat om de ihållande problem vi står inför idag med den integritet vi har på våra telefoner. Först och främst den som är förknippad med mikrofonen och möjligheten att någon hela tiden lyssnar eller spelar in vad vi säger när det finns en telefon i närheten. Och om du inte redan visste det, har Google redan erkänt att det är röstassistenten spelar in användarljud även om det inte är aktiverat.

Även om det är svårt att föreställa sig att någon skulle kunna lyssna på och spela in mycket av det vi säger, är sanningen att nu, med det amerikanska företagets bekräftelse, blir det allt tydligare att detta är verklighet.

Google spelar ibland in ditt ljud

Enligt de senaste rapporterna publicerade i India Today, bekräftades det att företaget kunde ha antagit att dess röstassistent spelade in ljudet från personer som har det, även om det inte aktiveras av ordet som är nödvändigt för att aktivera det: ” Ok google “. Och faktum är att Googles representanter påstås ha bekräftat för Indiens ständiga parlamentariska kommitté för informationsteknologi att deras anställda kan avlyssna inspelningar av konversationer mellan användare och Google Assistant.

ok google assistent

Detta är dock något som företaget redan har accepterat tidigare. Även om de denna gång erkände för samma källa att deras röstassistent kan spela in ljud vid en viss tidpunkt. Som vi sa har Google tidigare sagt att dess anställda lyssnar på olika inspelningar av vad användarna säger. Google Assistant in att förbättra röstigenkänningstekniken för olika befintliga språk. Dessutom har företaget bekräftat att det endast är tillgängligt för en del av sina anställda. Viktigast av allt, de gjorde det klart att de inte lyssnade på våra mest känsliga samtal.

Den stora frågan är dock: Hur skiljer Google rimliga från mer normala konversationer? Dessutom läckte en av Googles språkgranskare redan 2019 olika konfidentiella ljudinspelningar till belgiska medier.

Naturligtvis vet vi fortfarande inte varför det här företagets röstassistent kan spela in ljud de användare som har det på en mobil enhet eller högtalare. Vad vi vet är att den här assistenten alltid lyssnar för att känna igen aktiveringsordet, precis som Amazons Alexa. Men alla förstod att jag bara spelade in konversationer efter att jag hört “Ok Google” eller “Ok Google”. Om den senaste informationen är korrekt kommer vi att möta ett stort problem i vår dagliga integritet.

Källa> Android Body

Relaterade artiklar

Back to top button