Google Assistant on Pixels är inte aktiv om huvudspråket är italienska

Note: We hope you enjoy reading this article: Google Assistant on Pixels är inte aktiv om huvudspråket är italienska

Om du ville ha ytterligare bekräftelse på att Google Pixels inte är smartphones designade för vår marknad, här serveras det på ett silverfat. Google Assistant, en av de två enheternas nyckelfunktioner, fungerar inte på italienska. Om du håller ned hemknappen länge startar den sökningen på skärmen (Nu på tryck), men inte assistenten. Det enda sättet att få assistent är att lägga Engelska som huvudspråk (du kan alltid ställa in italienska som sekundär, men telefonen kommer i alla fall att förbli på engelska).

Detta fungerar även med de andra språken som stöds av Google Assistant, som tyska, men konceptet är att om huvudspråket i systemet inte är ett av de officiella, kommer Assistant inte ens att starta. Låt oss förtydliga att vi talar om Google Assistant integrerad på systemnivå, inte den som finns i Allo (om du inte vet vad vi pratar om kommer följande artikel att klargöra eventuella tvivel).

Detta kastar ytterligare en skugga av tvivel om den framtida marknadsföringen av Google Pixel och Pixel XL i vårt land, hittills antagen för 2017, om inte Google Assistant lär sig vårt språk under tiden. Vad som är säkert är att om de någon gång kommer till oss “lite kastrerade” och till och med till fullt pris så förutser vi ingen stor inköpsboom.

Relaterade artiklar

Back to top button